Görüş Bildir
Haberler
NASA, Atmosferi Analiz Edilebilecek Bir Gezegen Buldu

NASA, Atmosferi Analiz Edilebilecek Bir Gezegen Buldu

İçeriğin Devamı Aşağıda

NASA astronotları, ESA ve College Longon Üniversitesi ile birlikte yaptıkları analizler sonucunda, ilk güneş sistemi dışarısında dünyadan 8 kat büyüklükte ve atmosferi incelenmeye müsait bir gezegen keşfettiklerini duyurdu.

Hubble teleskobu Wide Field Camera 3 ile ilk defa görüntülenen ve 55 Cancri e adı verilen gezegen, sadece 40 ışık yılı uzaklıkta bulunuyor. Sadece kayalıklardan oluşan ve süper dünya kategorisine koyulan bu gezegen, dünyadan sekiz kat daha büyük. Astronotlar, galakside kayalık tipindeki bu gezegen gibi pek çok gezegenin daha olduğunu düşünüyor.

College London Üniversitesi öğrencisi olan Angelos Tsiaras bu gelişmeye dair yaptığı açıklamada, “Bu çok heyecan verici bir sonuç. Çünkü bir süper dünyanın atmosfere yaydığı gazı gösteren ipuçlarını bulduk.” diyerek şöyle devam etti:

“Atmosferde 55 Cancri e’nin üzerinde yaptığımız gözlemlere göre bu durum, gezegenin uzak bir yıldız topluluğundan önemli miktarda hidrojen ve helyuma tutunduğunu gösteriyor.”

Ancak maalesef 55 Cancri e’de hayat yok. Gezegen, neredeyse tamamen hidrojen ve helyumdan oluşuyor ancak su olduğuna dair bir iz bulunamadı.

Kaynak: http://www.engadget.com/2016/02/17/na...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
4
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın