Görüş Bildir
Haberler
Mutlu Son Olmak Zorunda mı? Masaj Terapistlerinin Size Asla Söylemeyeceği 18 Sır

Mutlu Son Olmak Zorunda mı? Masaj Terapistlerinin Size Asla Söylemeyeceği 18 Sır

Rinascita
25.04.2017 - 15:15

Masaj veya masaj terapisti dendiğinde aklımıza gelen birçok durum yalnızca etiketlemeden ibarettir. Buzzfeed'den sizler için derlediğimiz içeriğimizde, masaj terapistlerinin sizlere asla söylemeyeceği 18 durumu bir araya getirdik.

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/anthonyrivas...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Masaj yalnızca zenginler ve ünlülere özgü bir şey değil.

Elbette, lüks bir spa bütün cüzdanınızı boşaltabilir ama uygun bir fiyata da düzgün bir masaj terapisti bulabilirsiniz. Bir kez yaptırdığınızda bunun sağlığınız için ne kadar da iyi olduğunu anlayacaksınız. Bazen vücudunuzdaki acıdan kurtulmak için iyi bir masaja ihtiyacınız olur. Kendinizi arada bir böyle şımartın.

2. Ne istediğini bilmemek veya tam olarak ne istediğini bilmek sorun değildir. Her koşulda da iletişim anahtardır.

Öncelikle utanmanıza gerek olmadığını bilin. Bazı müşteriler bütün seans boyunca tek bir noktaya odaklanılmasını ister, bazıları ise bir noktaya ekstra zaman ayrılmasını ister. Bazıları baskıdan rahatsız olur, bazılarına yeterli gelmez. Eğer nasıl hissettiğinizi veya taleplerinizin neler olduğunu paylaşırsanız, o masadan çok daha rahatlamış bir şekilde kalkarsınız. 

3. Birçok masaj terapisti anatomi, fizyoloji ve farklı masaj teknikleri bilirler.

Masaj okullarında anatomi, fizyoloji ve farklı masaj teknikleri öğretiliyor. İşe başlamadan öncesinde kendine bir alan seçip o alanda uzmanlaşman için olanak sağlıyor bu durum da.

4. Masaj terapistleri gerçekten meşgullerdir. Dolayısıyla en iyi deneyimi yaşamak istiyorsanız, randevularınızı zamanında alın.

Masaj terapistlerinin programları fazlasıyla hareketli olabilir. Genelde randevuları arka arkaya vermeye çalışırlar. Dolayısıyla size yapılan masajın her yönüyle iyi olmasını istiyorsanız, randevunuza zamanında gidin. Çünkü planlanan zamanda gelmeseniz bile masajınız planlanan zamanda bitecektir. Isınma ve sakinleştirme sürelerini de hesaba katarsanız, kaybedecek zamanınız olmamalı.

5. Bazen masajın ortasında müşteri erekte olabilir.

Bu olabilen bir durum ve fazlasıyla normal. Birinin vücuduna sürekli dokunduğunuzda onu tahrik ediyor olabilirsiniz. Böyle durumlarla karşılaşılıyor. Müşteriler de masaj terapistleri de durumun farkında oluyor ama işlerini yapmaya devam ediyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Siz sormadan söyleyelim, mutlu son diye bir şey yok.

Erotik masaj denilen bir masaj çeşidi var ama bunun akıllarda uyanan mutlu son kavramıyla uzaktan yakından ilgisi yok. Bu kesinlikle bambaşka bir meslek. Dolayısıyla bu gibi taleplerde bulunan kişilerin masajlarına son veriliyor ve paraları da iade edilmiyor.

7. Birçok insan duş almadan geliyor ve bu gerçekten fazlasıyla iğrenç bir durum.

Masaj terapistlerinin de insan olduğunu unutmayın. Bu işi her zaman yapıyor olmaları, kokan vücutlarla uğraşmak zorunda olmalarına gelmiyor. Birazcık kibarlık göstererek masaja gitmeden önce duş almanız iyi olacaktır. Ayrıca parfümler ve kokular da bazen fazla ağır olabiliyor, bunları da masaj sonrasına saklamanızda fayda var.

8. Aslında basit bir temizlik her şeyi daha iyi yapacaktır.

Terli vücut, uzamış ve kirli tırnaklar, tüylerden arındırılmamış bir vücut masaj terapistleri için iyi olmuyor. Tırnaklarınızla bu insanları çizebiliyorsunuz. Veya kirli ayaklara, uzamış tırnaklara masaj yapmak da çok keyifli olmasa gerek bu insanlar için. Dolayısıyla basit bir beden temizliği işleri fazlasıyla kolaylaştırır.

9. Ayaklara biraz ilgi de birçok şeyi değiştirebilir.

9. Ayaklara biraz ilgi de birçok şeyi değiştirebilir.

Ayaklarımız vücudumuzun ağırlığını taşıyor ve içinde bulunduğumuz durumlara, giydiğimiz ayakkabılara göre şekilleniyorlar. Çok uzun süre ayakta kalmak veya ayak kaslarınıza uygun olmayan ayakkabılar giymek vücut sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. Kaslarınızın ağrımasına hatta organlarınızda hasara kadar neden olabilir. Dolayısıyla ayaklarınızla ilgilenilmesi de yorgunluk ve ağrılarınıza çözüm olabilir.

10. Masaj sırasında bütün gözenekleriniz açıldığı için, vücudunuzun içinde bulunan toksinler dışarı çıkıyor.

10. Masaj sırasında bütün gözenekleriniz açıldığı için, vücudunuzun içinde bulunan toksinler dışarı çıkıyor.

Masaja gelmeden bir gece önce alkol veya sigara içtiyseniz veya bazı ilaçları kullandıysanız, masaj sırasında gözenekleriniz açıldığında bütün bu toksinler ortaya çıkmaya başlıyor. Masaj terapistleri bunu hissetmiyorlar ama kesinlikle kokusunu alıyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Masaj sonrasında su içmek veya keyif aldığınız bir faaliyete katılmak kesinlikle iyi gelecektir.

Masaj sonrasında ne isterseniz yapabilirsiniz. Televizyon karşısında rahatlamak da olabilir bu, koşmak da... Bunun yanı sıra kesinlikle önerebileceğimiz şey, bol bol su içmeniz olacaktır. Hatta içine eklenen limon parçası da fena olmaz.

12. Yüksek sesle inlemek ve sızlanmak biraz tuhaf oluyor.

Müşterilerin masajdan keyif aldığını bilmek, mutlu olduklarını görmek gerçekten güzel bir şey ama yüksek sesle inlemek veya sızlanmak terapistlerin dikkatini dağıtıyor ve kendilerini rahatsız hissetmelerine sebep oluyor.

13. Bütün gün birçok vücut görüyorlar. Dolayısıyla soyunurken çok da rahatsız hissetmemeye çalışın.

Bunda utanılacak veya çekinilecek hiçbir şey yok. Sonuçta bu insanlar profesyoneller. Ayrıca eğer belli bir alana masaj yapıyorlarsa, yapılan masajdan iyi bir sonuç alman için o alanda kıyafet olmaması gerekiyor. Belli bölgeler için yapılan masajda zaten tamamen soyunmanıza gerek yok. Bu durumda en iyi masaj terapistinize en iyi masaj için yapmanız gerekeni sormanız ve bu konuda utangaç davranmamanız olacaktır.

14. Ayrıca vücudunuzdaki bazı bölgelere zaten gereken saygıyı gösteriyorlar.

14. Ayrıca vücudunuzdaki bazı bölgelere zaten gereken saygıyı gösteriyorlar.

Bu insanlar size saygı duyuyorlar zaten ve sizin onlarla beraber olduğunuz sürede güvende hissetmenizi istiyorlar. Çünkü yalnızca güvende hissederseniz rahatlayıp ihtiyacınız olan terapiyi elde edebilirsiniz. Dolayısıyla meme dokusuna dokunmamak veya bacakların belli bir kısmından yukarıya geçmemek gibi bu insanların da sınırları olduğunu bilin.

15. Herkes masaj yaptırabilir ve yaptırmalıdır da.

Ağrınız mı var, yaralandınız mı veya ameliyattan mı çıktınız? Hemen bir masaj yaptırın. Müşteri profilini her meslekten, her yaştan ve her kesimden insanın oluşturduğunu unutmayın. Masaj hem iyileşmek hem de stres atmak için harika bir yoldur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Önümüzdeki günlerde fiziksel güç kullanacağınız bir faaliyetiniz varsa, birkaç gün önceden masaj yaptırabilirsiniz.

Masaj terapistleri kaslarınız üzerine çalışırlar. Basketbol turnuvası veya yeni bir eve taşınmak gibi fiziksel güç gerektiren durumlardan önce masaj yaptırmak size yenilenmeniz için zaman tanıyacak, yolunuza çıkan her şeye karşı daha güçlü, daha hazır olmanızı sağlayacaktır.

17. Hasta olursanız, yaralanırsanız veya ilaç kullanıyorsanız öncelikle doktorunuzla görüşmeniz daha doğru olacaktır.

Herhangi bir şekilde yaralanma, hasta olma veya ilaç kullanma durumunuz varsa işleri daha da kötü yapmamak adına öncesinde doktorunuzla görüşmenizde fayda var. Masaj karaciğer ve böbrek fonksiyonlarını etkileyebilir. Bu da kullandığınız ilaçların etkisini değiştirebilir. Eğer doktorunuz onay verirse, sonrası tamamen masaj terapistine kalacak.

18. Bu insanların da merhametli olduklarını, başkalarına yardım etme konusunda istekli olduklarını unutmayın.

18. Bu insanların da merhametli olduklarını, başkalarına yardım etme konusunda istekli olduklarını unutmayın.

Masaj yapmaya başlama nedenleri farklı olsa da bütün terapistlerin ortak bir noktası vardır; o da insanların sağlıklı olmasına yardımcı olmak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
129
38
19
7
6
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın