Görüş Bildir
Haberler
Mutlu Kaya'nın Ailesinden 'Töre İddialarına' Tepki

Mutlu Kaya'nın Ailesinden 'Töre İddialarına' Tepki

FreiGeist
20.05.2015 - 15:07 Son Güncelleme: 20.05.2015 - 17:32
İçeriğin Devamı Aşağıda

3 gün önce Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde ablasının evinde silahlı bir saldırıya uğrayan 19 yaşındaki Mutlu Kaya'nın ailesi, saldırının medyaya yansıtılış şekline tepkili. Aile fertleri, 'Bizde töre kurallarına yer yok' diyor.

Mutlu Kaya, 'Sesi Çok Güzel' adlı yarışma ile adını duyurmuştu. Uğradığı saldırı sonrası Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımda.

Diyarbakır Valiliği, Mutlu Kaya'nın 26 yaşındaki erkek arkadaşı V.E.'nin tutuklandığını açıkladı. V.E. saldırıyı gerçekleştiriği yönündeki iddiaları reddediyor.

Tedavisi süren genç kız ise kafasındaki kurşun nedeniyle hala uyutuluyor. Doktorlar, oluşan ödemden dolayı ameliyat olup olamayacağına üçüncü günün sonunda karar verecek. Kaya ailesi hastanenin kapısında Mutlu'dan gelecek güzel bir haber için dua ediyor.

Bazı gazetelerin olayı bir 'namus meselesi' gibi göstermeleri, Kaya ailesini çok üzmüş.

BBC Türkçe'den Hatice Kamer'e konuşan Mutlu'nun teyzesi 'Ablam ve eniştem, kızlarının ölüm döşeğinde olması yetmiyormuş gibi, gün boyu gazetecilere bu saldırının namus meselesi olmadığını anlatıp durdular. Bu onları da, hepimizi de çok perişan etti' diyor.

Mutlu'nun annesi Sevim Kaya ise şunları söylüyor:

'O bizim çiçeğimizdi. Sekiz kardeşin en mutlusu o olsun diye adını Mutlu koyduk. Ama mutluluğu bu kadar mı sürecekti. Kurban olduğum Allahım onu bize bağışla ve lütfen siz de dualarınızı esirgemeyin'.

Mutlu Kaya’nın doktorundan açıklama

Mutlu Kaya’nın doktorundan açıklama

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde üç gündür tedavisi süren Mutlu Kaya’nın doktorları tarafından basın toplantısı düzenlendi. 

Kaya’nın doktoru Prof. Dr. Ulaş Aktaş, Kaya’nın Pazartesi günü sabaha karşı 05.00 civarında yoğun bakıma getirildiğini belirterek, “Getirildiğinde bilinci kapalıydı. Ameliyat gerektiren bir durum söz konusu değildi. Beyninde ödem oluştuğu için uyutuldu ve halen uyutuyoruz. Yarın sabahtan itibaren uyandırma sürecine gireceğiz ancak bu birkaç gün sürebilir. Ameliyat gerektiren bir durum söz konusu değil” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Kadına şiddet yine ortada"

"Kadına şiddet yine ortada"

Toplantıya, Kaya’yı ziyaret etmek için bugün Diyarbakır’a gelen ünlü şarkıcı Sibel Can da katıldı ve Mutlu için bütün Türkiye’nin ağladığını ifade ederek, şunları kaydetti:

“Hepimiz çok üzgünüz. Özellikle ben çok yakinen görüştüğüm için kendisi ve ailesi ile çok derinden gerçekten üzüntü duyuyorum. 19 yaşındaki bir genç kız. Kadına şiddet yine ortada. Ben derin büyük bir üzüntü duyuyorum. Ama buraya gelirken daha kötü bir tablo bekliyordum. İlk kez ben gördüm yoğun bakımda. Elini tuttum. Çok iyi gördüm. Umut ediyorum her şey çok daha iyi olacak. İnşallah her şey iyi olacak. Dua edelim mutlu için.”

BBC Türkçe ve İHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0