Görüş Bildir
Haberler
Mutlu Evliliğin Sırrı: Ortak Hedef, Dört Davranış ve Dört Hesap

etiket Mutlu Evliliğin Sırrı: Ortak Hedef, Dört Davranış ve Dört Hesap

Özlem Denizmen
21.12.2022 - 10:51 Son Güncelleme: 21.12.2022 - 16:42

Her an mutlu olunmaz. Lakin en huzurlu beraberlik için ne yapabilirsiniz?  İşte formül.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ortak Hedef

Ortak Hedef

Zor dönemlerden geçtiğimiz, ekonomik belirsizlikler dolu bu dünyada, hepimizin ümide ve bir amaca tutunma ihtiyacımız var. O sebeple ortak hedef olmazsa olmaz bir finansal mutluluk kuralı… 

Eşinizle oturun ve ileriye dönük, gelecekten ne istediğinizi konuşun. Buna göre; kısa, orta ve uzun dönemli finansal hedefler belirleyin. 

Örneğin; borçları kapatmak, acil durum fonu biriktirmek, ev almak, araba almak, çocukları üniversitede okutabilmek, emeklilikte kimseye muhtaç olmamak. Bu hedefleri liste halinde yazın. Ortak hedef olunca birlik ve beraberlik olur. Ortak hedefleri olan evlilikler daha sağlıklı ve uzun sürüyor.

Dört Davranış

Dört Davranış

Amerika’da 20 yılı aşkın zamandır insan ilişkileri alanında araştırma yapan Dr. Matt Townsend’de evlilikte mutlu çiftlerin ortak özelliklerini araştırmış ve sonunda şu 4 davranışı hepsinde ortak olduğunu fark etmiş;

1- Teşekkür Edin:

Mutlu çiftler gün içerisinde birbirlerine teşekkür etmeyi hiç ihmal etmiyorlar. Kendilerine verilen her desteğin, her imkânın, her yardımın farkında olduklarını eşlerine hissettiriyorlar. Teşekkür ediyorlar.

2- Anda Kalın:

Birbirlerine zaman ayırdıklarında bunu kusursuz yapıyorlar. O anı sadece eşlerine ayırmak için telefonlarını kapatıyor, küçük ayrıntılara dikkat ediyor, dikkat dağıtacak tüm unsurlardan uzaklaşıyorlar. Eşlerini ilk sıraya koymayı biliyorlar.

 3- Birbirinizi Büyütün:

Birlikte gerçekleştirebilecekleri anlamlı hedefler buluyorlar. Projeler, aktiviteler ya da kararlarla ortak olarak birbirlerini büyütecek şeyler arıyor ya da planlıyorlar.

4- Hizmet Edin:

Ve son olarak, karşılarındakine iyi hissettirecek her fırsatta hizmet etmeyi asla ihmal etmiyorlar. Kimin daha fazla yaptığına takılmadan her gün karşılarındakinin hoşuna gidecek jestler için fırsat arıyorlar.

Dört Banka Hesabı

Dört Banka Hesabı

Mutlu evlilik ekonomisi için bankada hesap açın. 

1- Gider Hesabı:

Bir ortak gider hesabınız olsun.  Evin ortak bütçesini buradan yürütün. Gıda, temizlik, okul, kira, doğalgaz, Netflix, tüm masraflar.  Düzenli paylaşmayı da buradan yapın (bağış, yardım). 

Bu hesap mevduat hesabı olabilir ve buna bağlı banka kartı veya ön ödemeli kart. İkinizde maaşı alınca buraya bir para aktarın. Miktarını ya bütçeye göre karar verin (Örnek: Gıda bütçemiz 2000, gıda Neriman karşılıyor, Neriman 2000 TL eklesin). Ya da bir yüzdeye göre: maaşların yüzde 60% ı ortak harcamaya yatar gibi. 

Bunun alternatifi: Erkek kira ve okul, Kadın gıda ve faturalar gibi de olabilir. Fakat bu yöntem daha bireysel kalır. 

-Yatırım Hesabı;

Diğeri ortak yatırım hesabı. Buradan altın, döviz, borsa, kripto, ne alacaksanız portföye. Enflasyon var, para ortada değerlenmeden durmamalı. 

Ayda 1 yatırım değerlendirilmeli. Çayı koyup konuşmalı. 

- Özel 2 Hesap:

Eşinizin ve sizin ayrı banka hesabınız. İkinizin de özel alanı olmalı. Kadının güzelliği, hediyesi, kıyafeti… Erkeğin teknoloji aletleri, bakımı, vs. bu alan sorgulanmamalı. Biz olurken “ben” kaybolmasın. 

Son olarak da parayı konuşun. Gizlemeden. ‘Mış’ gibi yapmadan. Ne zorluktan geçiyorsanız geçin, eşinizden gizlemeyin. 

Instagram

Twitter

Linkedln

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
lilithtrinity

valla güzel tavsiyeler.

Anadolu1923

Buradaki tavsiyelerin bir ucundan tuttum, peki ya diğer ucu :)))

Ozan Cemre Uğurlu

Bunlar siyahi talk show sunucusunun fikirleri değil mi?