Görüş Bildir
Haberler
Mükemmel Görünen Cildin Sırrı: Cam Cilt Trendi Nedir, Nasıl Uygulanır?

etiket Mükemmel Görünen Cildin Sırrı: Cam Cilt Trendi Nedir, Nasıl Uygulanır?

Foreo
27.06.2022 - 10:58

Güzel ciltli insanlara hayran hayran bakmaya bir son verin ve kendi harika cildinize kavuşmak için adım adın. Cam cilt trendi bunun için gerekli her şeyi size öğretiyor. Minik bir yatırımla hep özendiğiniz pürüzsüz ve parıl cilde kavuşacaksınız!

''Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.’’

1. Cam cilt trendi nedir?

1. Cam cilt trendi nedir?

Cam cilt ya da glass skin K-Beauty akımlarından birisi. Ortaya çıkışı ve hızlıca viral olmasıyla pek çoğumuzun hayal etmeye başladığı bir rutin aslında. Cildinizin parlak ve temiz olmasını sağlıyor.

Cam cilde giden yolda bazı kilit noktalar mevcut. Cildinizi iyi tanımakla başlayan süreç ilgi ve alaka istiyor. Gelin bu süreçlere birlikte bakalım.

2. İlk adım: iki aşamalı temizlik.

2. İlk adım: iki aşamalı temizlik.

İki aşamalı temizlik yağ bazlı ve su bazlı temizleyicileri kullanmayı içeren bir cilt temizliği rutini. 

Cildinizde makyaj olmasa dahi şehrin havasından ya da temas eden şeylerden kaynaklı yüzümüzde partiküller birikebiliyor. Bunun için makyaj yapmadığımız günlerde dahi bu rutini yapıyoruz. Önce yağ bazlı temizleyiciyle, sonrasında ise su bazlı temizleyici ile yüzümüzü temizliyoruz. Böylece tüm elem keder gitmiş oluyor yüzümüzden.

3. Haftalık rutinimiz: peeling.

3. Haftalık rutinimiz: peeling.

Pürüzsüz bir cilde kavuşmak için ölü derilerden kurtulmanız gerekir. Temizlediğiniz cildinize, cilt tipinize uygun şekilde haftada 1-2 kere peeling uygulamalısınız. Böylece cildiniz pamuk gibi olmaya bir adım daha yaklaşır. Hatta duşta tüm vücudunuza uygularsanız tadından yenmez, pamuk gibi olursunuz. ❤

4. Cilt dengesini korumak için: tonik.

4. Cilt dengesini korumak için: tonik.

Tonikleme adımı genellikle üşengeçlikten atladığımız bir adım. Aslında siyah noktalara karşı ne kadar etkili olduğunu bilsek bu boş vermişliği asla yapmayız. 

Cam cilt rutininde mutlaka tonik kullanmayı alışkanlık haline getirin. Tonikler cilt dengenizi sağlayarak temizlik anında gözden kaçan kirleri alıp götürür. Böylece akne oluşumunun önüne geçmiş oluruz.

5. Cildi neme hazırla: hyaluronik asit.

d3vlxf0ngetfml.cloudfront.net

Cildiniz için nemin önemini şimdiye kadar öğrenmiş olmanız gerek. Cildinizi nemlendirmeden önce nemi hapsedecek şekilde hazırlarsanız nemlendiricinizin etkisini daha hissedersiniz. Nemi hapsetmekte ise hyaluronik asit gibisi yok. Cilt dokusunu taklit eden yapıdaki hyaluronik asit bileşenleri nemi daha uzun süre cildinizde tutarak kurumasını engeller. Gün içinde mineralli su fıslatarak cildinize uyguladığınız hyaluronik asitinizin hakkını daha iyi verebilirsiniz. Unutmayın, hyaluronik asit nemlendirici değildir.

6. Cildinizi onarın: serumlama.

6. Cildinizi onarın: serumlama.

Cilt sorunları için kullandığınız serumların tam zamanı. Kırışıklık, gözenek ya da c vitamini serumlarını bu aşamada kullanabilirsiniz. Eğer herhangi bir serum kullanmıyorsanız bu adımı atlayın. Gerek olduğunda hangi sırada olduğunu artık biliyorsunuz.

7. Cildin besin kaynağı: nemlendirme.

7. Cildin besin kaynağı: nemlendirme.

Az kırışık, eşit tonlu parlayan, kısaca cam gibi bir cilde kavuşmak istiyorsak nemlendirmeyi asla atlamıyoruz. Evet, cildimize uygun nemlendirici bulmak beyaz atlı prens bulmaktan daha zor. Ancak yılmıyoruz ve henüz bulamadıysak aramaya devam ediyoruz. Zaten cildiniz temiz ve süreceğimiz her şeye hazır. Nemlendiriciyi uygulayarak elastik, puf puf bir cilde kavuşuyoruz.

Püf noktası: maskeler.

Püf noktası: maskeler.

Cansız ve mat ciltlerimiz zaman zaman terapilere ihtiyaç duyabilir. Bunun için yoğun özellikli maskelerden destek alıyoruz. Foreo Glow Addict - Gelişmiş Aydınlatma maskesi cildinizin kaybolan ışıltısını yeniden kazandırmaya gönüllü. İçeriğindeki inci özü cildi aydınlatıp cilt tonunu eşitlerken E vitamini antioksidan etki sağlar. Kullanır kullanmaz cildinizdeki ışıltıyı aynada fark edebilirsiniz. Gün içerisinde  insanların ' Sende bugün bir güzellik var.' demelerine hazırlıklı olun. 

 Glow Addict maskesi, FOREO UFO 2 cihazı ile birlikte kullanıldığında çok tatlı etkilere sahip. Yeşil led ışık cildi canlandırırken termo terapi kan dolaşımını hızlandırarak hızlı ve etkili emilim sağlıyor. T-sonic titreşimler sayesinde ise nem, cildinize iyice nüfuz ediyor ve masaj etkisi yapıyor. Yumuş yumuş ciltle başbaşa kalıyor insan. Evde cilt bakımı karmaşık ve zor değilmiş!

8. Güneş kremsiz asla.

8. Güneş kremsiz asla.

Güneşten ulaşan zararlı ışınların düşmanımız olduğunu biliyoruz. Cildin nemini kaybetmesine doğal bir sonuç olarak kırışıklığa neden oluyor. Bunu hiç istemiyoruz. Bu nedenle evden çıkmadan güneş kreminizi mutlaka sürmelisiniz. Gün içerisinde ise yenilemeyi unutmayın. Stick ya da sprey güneş koruyucularla yenileme işlemini daha pratik hale getirebilirsiniz.

Püf noktası: likit aydınlatıcı.

Püf noktası: likit aydınlatıcı.

Cam cilt yolunda her şey mübah diyorsanız biraz hileden bir şey olmaz. Cildimiz kaybettiği doğal ışıltısını yeniden kazanana dek likit aydınlatıcılardan destek alabiliriz. Güneş kreminizle karıştırarak ya da belirli bölgelere elinizle uygulayarak kullanabilirsiniz.

Cam cilt adımlarını sadece bir süreç olarak değil hayatınızın bir parçası olarak görmelisiniz. Elbette ki insanız uyuyakaldığımız ve adımları yapamadığımız zamanlar olacak. Böyle anlarda kırılmalar yaşamayın ve ertesi gün devam edin. Cildinize gelen iltifatlar karşısında prenses gibi hissetmeye değer. 💗