Görüş Bildir
Haberler
Muhteşem Mimarisiyle Hayallerinizin Ülkesi İtalya'da Mimarlık Eğitimi Almanıza Olanak Sağlayan Pisa Edu ile Tanışın!

Muhteşem Mimarisiyle Hayallerinizin Ülkesi İtalya'da Mimarlık Eğitimi Almanıza Olanak Sağlayan Pisa Edu ile Tanışın!

Avrupa’nın açık hava müzesi olma özelliği taşıyan İtalya, köklü tarihi, değerli sanatçıları ve tasarımcılarıyla dünyanın en iyi mimarlık eğitimini İngilizce alma şansı sunuyor. Avrupa Birliği standartlarında eğitim veren üniversitelerin ‘Mavi Diploma’ları hem Avrupa ülkelerinde hem de Türkiye’de geçerli. Sizi bu muhteşem ülkede ister lisans ister yüksek lisans seviyesindeki eğitimlere hazırlayan ve tüm aşamalarda yanınızda olan bir kurumla tanıştıracağız: Pisa Edu. Gelin tüm detayları inceleyelim.

Not: Bu bir tanıtım içeriğidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kültürünüz, doğup büyüdüğünüz ortam, hayal gücünüzü ve ufkunuzu birebir etkiler. ‘Mimarlık’ eğitimi denildiğinde akla gelen ilk ülkenin ‘İtalya’ olması da bu nedenledir.

Kültürünüz, doğup büyüdüğünüz ortam, hayal gücünüzü ve ufkunuzu birebir etkiler. ‘Mimarlık’ eğitimi denildiğinde akla gelen ilk ülkenin ‘İtalya’ olması da bu nedenledir.

Dünya kültür mirasına sayısız katkı sağlayan ve birçok şehriyle UNESCO tarafından koruma altına alınan İtalya, meydanları, yapıları, caddeleri, çeşmeleri, binaları, köprüleri ve hatta sokaklarıyla öğrencilere ilham kaynağı olur. 

Sayısız sanatçısının, mimarının ve tasarımcısının eserleriyle adeta her caddesinde ve yapısında mimarlık lisans ve yüksek lisans öğrencilerine ders niteliğinde geziler yaşatan İtalya, bir anlamda sanat icra eden mimarların hayal gücünü ve ufkunu genişletir. 

İtalya’da mimarlık eğitimi, devlet üniversitelerinde verilmektedir. Hemen hemen her yıl Türkiye’den onlarca öğrenci, mimarlık lisans ve mimarlık yüksek lisans eğitimi almak için İtalya’yı tercih eder. Sadece Türkiye’den değil, dünyanın her yerinden mimarlık öğrencilerini ağırlayan İtalyan üniversiteleri, uluslararası ders ortamıyla yabancı öğrencileri oldukça sıcak karşılar.

İtalya'da Mimarlık Eğitimi

İtalya'da Mimarlık Eğitimi

İtalya’da İngilizce mimarlık, mimarlık lisans ve mimarlık yüksek lisans programları, sanat ve tasarım gibi disiplinlerle yakından ilintilidir. Mimarlık eğitimi aldığınızda tam da bu nedenle, estetik, fayda, dayanıklılık gibi farklı alanlarda da ayrı birer bakış açısına sahip olursunuz. Mimarlık okurken mimari stiller, tasarım bilimi, peyzaj mimarisi ve 3B tasarımlar konusunda da eğitim alma şansına sahip olursunuz. Ayrıca tasarım çalışmalarını planlama, analiz ve optimize etme gibi görevlerinize yardımcı olan ‘Bilgisayar Destekli Tasarım’ (CAD) gibi bilgisayar yazılımlarını da keşfedersiniz. 

İtalya’da mimarlık eğitimi size yapısal eğitimin yanı sıra tasarım kurallarını, bu kuralları nerede – nasıl izleyeceğinizi öğretecek, keşif ve yaratıcılığın kapılarını açacak. Doku, renk, kontrast ve aydınlatmanın peşi sıra diğer birçok alanda da farklı deneyimler ve bakış açıları kazandırır. 

İtalya’da mimarlık lisans ve yüksek lisans eğitimi alan öğrenciler, çağdaş mimarlık analizi, şehir tasarımı ve geliştirme, kentsel tasarım politikası, konut tasarımı ve yeşil yapı gibi günümüz dünyasının en çok ihtiyaç duyduğu alanlarda da ders alma şansına sahip olur. Mimarlık eğitiminden sonra CAD teknisyeni, iç ve mekânsal tasarımcı, kentsel tasarımcı olarak çalışmanın yanı sıra, bina sorumlusu, inşaat yöneticisi, peyzaj mimarı veya yapı mühendisliği gibi alanlara da yönelebilirsiniz.

Neden İtalya'da Mimarlık Eğitimi?

Neden İtalya'da Mimarlık Eğitimi?
  • İtalya mimarlık ve tasarım alanında tüm dünyada açık hava müzesi olma özelliğiyle öğrencilerin ufkunu açar.

  • Politecnico di Milano ve Politecnico di Torino, dünyanın en iyi üniversiteleri arasında 170. (Milano) ve 308. (Torino) sıradadır.

  • Mezuniyette alınan Mavi Diploma sayesinde tüm dünyada ve Türkiye’de mimarlık diplomanız geçerli sayılır.

  • Yıllık eğitim ücreti 156 ile 2.500 Euro arasında, aile gelirine göre belirlenir. 

  • Öğrenciler yüklü miktarda burs alma şansına sahiptir.

  • İtalya’da mimarlık lisans eğitimi 3, yüksek lisans eğitimi 2 yıl sürmektedir. 5 yılın sonunda ‘Yüksek Mimar’ olarak mezun olabilirsiniz.

  • Mezun olduktan sonra 1 yıl daha kalabilir, bu süreçte iş bulur veya kurarsanız Avrupa’da yaşamaya devam edebilirsiniz.

İtalya'da İngilizce Mimarlık eğitimi veren üniversiteler ise Politecnico di Milano ve Politecnico di Torino.

İtalya'da İngilizce Mimarlık eğitimi veren üniversiteler ise Politecnico di Milano ve Politecnico di Torino.

İtalya’da mimarlık lisans eğitimi 3 yıl sürmektedir. Bu üç yıllık eğitimin devamında dilerseniz direkt yüksek lisansa başvurup ‘Yüksek Mimar’ olarak çalışmaya başlayabilirsiniz. İtalya, mezuniyetten sonra kişilere bir yıl daha İtalya’da kalıp iş arama hakkı vermektedir. Bu süreçte iş bulabilir, kendi işinizi kurabilir ve Avrupa’da yaşamaya devam edebilirsiniz.

Mimarlık sınavı her yıl Eylül ayında yapılır, Ekim ayında eğitim başlar. Üniversitelerde hazırlık eğitimi yoktur.

İtalya'da Mimarlık Eğitimi İçin Gerekli Şartlar:

İtalya'da Mimarlık Eğitimi İçin Gerekli Şartlar:

İtalya’da mimarlık okumak için, Türkiye’de ilkokul ve lise dahil toplamda 12 yıllık temel eğitimi tamamlamış olmanız ilk şarttır. Türkiye’de düzenlenen üniversite sınavının iki oturumundan da baraj puanı aşmalısınız. Eğer İtalya’da İtalyanca mimarlık eğitimi almak istiyorsanız, İtalya konsolosluğunun öngördüğü şekilde B2 seviyesinde İtalyancanız olması gerekmekte. İtalya’da İngilizce mimarlık eğitimi içinse en az B2 seviyesinde IELTS / TOEFL veya PTE Academic sertifikasına sahip olmalısınız. İtalya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Mimarlığa Giriş Sınavı’nda başarılı olduğunuz takdirde İtalya’da mimarlık eğitimi almaya başlayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İtalya’daki devlet üniversitelerinde senelik harçlar ise öğrencinin aile gelirine göre belirlenmektedir. Yıllık harç ücreti 156 – 2.500 Euro arasında değişir.

İtalya’daki devlet üniversitelerinde senelik harçlar ise öğrencinin aile gelirine göre belirlenmektedir. Yıllık harç ücreti 156 – 2.500 Euro arasında değişir.

"Pisa Edu" ile Mimarlık Giriş Sınavına Hazırlan!

"Pisa Edu" ile Mimarlık Giriş Sınavına Hazırlan!

Pisa Edu olarak öğrencilerimizi en iyi şekilde ‘İtalya Mimarlık Giriş Sınavı’na hazırlıyor, yaz aylarında ve sömestr tatillerinde düzenlediğimiz kurslarla öğrencilerimizin mimarlık giriş sınavı müfredatındaki eksiklerini kapatmalarına yardımcı oluyoruz.

Pisa Edu, öğrencilerini mimarlık programları ve mimarlık giriş sınavı hakkında bilgilendirir, kaynak kitaplar ve denemelerle sınava hazırlar, mentör öğrenci desteği ve WhatsApp gruplarıyla öğrencisini psikolojik olarak da destekler.

Sömestr ve yaz aylarında düzenlediği kurslarla mimarlık öğrencilerini ‘Mimarlık Giriş Sınavı’na hazırlar.

Bütün bunların yanı sıra mimarlık giriş sınavı başvurusundan, üniversite kayıt işlemlerine, burs ve vize başvurusundan bürokratik süreçlerin tamamlanmasına kadar her konuda öğrenciye danışmanlık verir ve işlemlerini yürütür.

İtalya’da Mimarlık Yüksek Lisans Eğitimi

İtalya’da Mimarlık Yüksek Lisans Eğitimi

İtalya’da mimarlık yüksek lisans eğitimi, ülkemizdeki gibi iki yıl sürmektedir. Uygulama ağırlıklı derslerle öğrencilerin lisans eğitiminde aldıkları bilgileri hayat geçirmeleri ve mimari alanda uzmanlaşması sağlanır. 

Ayrıca İtalya’da yüksek lisans ve lisans öğrencileri aile gelirine göre belirlenen, yıllık 2.500 ile 5.500 Euro arasında değişen burs alma şansına sahip olurlar. 

İtalya’da mimarlık yüksek lisans eğitimi almak isteyen öğrencilerin İngilizce eğitim alacaklarsa, uluslararası geçerliliği olan B2 sertifikası, İtalyanca eğitim alacaklarsa B2 İtalyanca dil sertifikasına sahip olmaları gerekir.

Yüksek lisans programları başvurularında Pisa Edu, öğrencilerinin transkriptlerini detaylı olarak inceler, öğrencileriyle belirlediği en az 3 üniversite başvurusuyla kabul garantisi verir.

Mimarlık Yüksek Lisans Eğitimi Sunan Üniversiteler:

Mimarlık Yüksek Lisans Eğitimi Sunan Üniversiteler:
  • Politecnico di Milano

  • Politecnico di Torino

  • Roma La Sapienza Üniversitesi

  • Venedik IUAV Üniversitesi

  • Firenze Üniversitesi

  • Napoli Üniversitesi

  • Bologna Üniversitesi

Pisa Edu İletişim için: 

  • +90 212 544 24 15 

  • +90 532 544 24 15 

  • +90 538 254 02 44 

  • info@pisaedu.com

Pisa Edu sosyal medya hesapları için:

  • Instagram Merkez ofis: instagram.com/pisaedu/

  • Kadıköy: instagram.com/pisaedukadikoy/

  • Ankara: instagram.com/pisaeduankara/

  • İzmir: instagram.com/pisaeduizmir/

  • Youtube: pisaeducazione

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
7
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın