Görüş Bildir
Haberler
Muhasebe Personeli İlanına Türbanlı Adayların Başvurmamasını Belirten Destek Yayınevi'ne Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor!

etiket Muhasebe Personeli İlanına Türbanlı Adayların Başvurmamasını Belirten Destek Yayınevi'ne Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor!

Meltem
28.06.2018 - 18:44

Yaşadığımız coğrafyada kadın olmak, kılık kıyafetten bağımsız bir şekilde değerlendirilmek ve kalıpları yıkarak toplumsal hayatta yer almak çok zor... Ön yargıların hakim olduğu, özgürlüğün önünün kapatıldığı ve yirmi birinci yüzyılda kadınların halen ikincil muamele gördüğü iş dünyasında da durum hiç farklı değil. 

En muhafazakarından en yenilikçisine kadar kapitalizmin her aşamasında ayrımcılığa uğrayan kadınlar için bugün bir şok edici gelişme daha yaşandı. Destek Yayınevi bir personel arama sitesi üzerinden verdiği ilanda türbanlı adayların CV'lerinin dikkate alınmayacağını parantez içinde belirtti ve tepkilerin ardı arkası kesilmedi. 

'Bayan' vurgusuna bile gelemediğimiz konunun ayrıntılarına, tepkilere ve yayınevinin cevabına yakından bakalım.

Öncelikle içeriğimizi buraya bırakalım, tarafımız belli olsun...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Personel arama sitesi üzerinden ilan veren ve muhasebe ile finans için bir eleman arayan Destek Yayınevi sıraladığı özellikler arasına 'türbanlı' adayların CV'lerinin dikkate alınmayacağını yazdı.

Personel arama sitesi üzerinden ilan veren ve muhasebe ile finans için bir eleman arayan Destek Yayınevi sıraladığı özellikler arasına 'türbanlı' adayların CV'lerinin dikkate alınmayacağını yazdı.

Bunun üzerine sosyal medyada başlayan tepki çığ gibi büyüdü.

Boykot için çağrı başladı.

Kutuplaştırıcı ve ayrımcı söylem iddialarıyla karşı çıkıldı.

Özellikle bir yayınevi tarafından bu tip bir ayrımcılığın gözetilmesi eleştirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yayınevi profesyonel olmamakla suçlandı.

Bir açıklama beklendi.

Ötekileştirmenin kültür alanında yapılması kınandı.

Ve ilanda yer alan 'bayan' ifadesi ile birlikte türbanlı kadına uygun olmayan işin nasıl tanımlandığı soruldu.

👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Destek Yayınevi tepkilerin ardından bir açıklama yaptı ve ilanı veren personelin kendilerini sabote ettiğini belirterek özür diledi.

İşte o açıklamanın tam metni:

İşte o açıklamanın tam metni:

Yayınevimizin muhasebe departmanının eleman ihtiyacı sebebiyle verilen ilanda maalesef yönetimimizin bilgisi olmaksızın aranan personelin erkek ve türbanlı olmaması şeklinde bir tanımlama yapılmıştır. Kurumumuz hiçbir konuda (siyasi görüş, dinsel inanç, cinsiyet, cinsel tercih, felsefi görüş vb.) ayrımcılık kabul etmeyen bir anlayışa, pratikte de uygulamaya sahip bir kurumdur. Ancak ilanı veren bölümdeki personelin sabote etmesi sonucu hiç istenmeyen bu vahim durum ortaya çıkmış bulunmaktadır. Kurumumuz kesinlikle ayrımcı bir politika gitmediği gibi aynı zamanda bünyesinde halihazırda türbanlı ve erkek personel çalıştırmaktadır. Böylesine zihin bulandırıcı bir algının yaratılmasına sebep veren bahse konu personelimizin işine derhal son verilmiş olup bundan sonrasında iş ilanlarımızın yayınlanmasına yönetimimizin onayı dışında kısıtlama getirilmiştir. Kurumsal ciddiyete yakışmayacak bu tip bir provokasyona bir daha mahal verilmeyeceğini kamuoyunun dikkatine sunar, istemeden de olsa rencide ettiğimiz tüm kardeşlerimizden özür dileriz.

Kadınların kıyafetlerinden bağımsız bir şekilde değerlendirildiği günlerin geleceği ümidiyle özür mesajını olumlu buluyoruz. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
849
364
205
118
88
38
27
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Deneri

''Tüm o*ospuların başı açık, o zaman bütün başı açıklar o*ospudur. Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer! Perdesiz ev ise ya satılıktır,ya da kiralık.'' diyen zi... Devamını Gör

Debra Morgan

Mükemmel bir yorum!

Pasif Kullanıcı

Adamların keyfinin kahyası mısınız? İsterse ziki otuz santimin altında olanların başvurusunu dikkate almıyoruz derler. Kamuda da türbansız olanların başvurus... Devamını Gör

Mehmet Turan

Başı açıklar dikkate alınmayacaktır şeklinde ilan olsaydı ona da aynı tepkiyi verecek miydin?

yzc_ece

size ne adam istediğini alır işe. riv riv ötmeyin. daha önce başı açık diye işe alınmayan bir sürü kadın oldu. bıktım artık şu tütbanlı insanlara karşı mağdu... Devamını Gör

Kerten Kele

başı açık diye alınmayan hahahahahahahahaahahahahaahahaha sen burda başı açıklar basvurmasın yazsa en özgürlükçü adam olacaksın öyle mi insan haklarından bah... Devamını Gör