Görüş Bildir
Haberler
Mitoloji ve Gizem Dolu Bir Yolculuk: Stratera Games'in Bulmaca Oyunu Havsala: Into the Soul Palace'e İlk Bakış

Mitoloji ve Gizem Dolu Bir Yolculuk: Stratera Games'in Bulmaca Oyunu Havsala: Into the Soul Palace'e İlk Bakış

Stratera Games'in ellerinden çıkan son derece keyifli bir yerli yapım olan Havsala oyuncuya mistisizm, mitoloji ve gizem dolu bir yolculuk vadediyor. Kendinizi Ruh Palas'ın duvarları arasında kaybedeceğiniz Havsala'ya ilk bakışı gelin birlikte atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öncelikle, nedir bu Havsala: Into the Soul Palace'in olayı?

Ruh Palas'a hoş geldiniz!

Ruh Palas'a hoş geldiniz!

Oyuna girdiğimiz anda bizleri Alman mistik şair Angelus Silesius'tan yapılan bir alıntı karşılıyor. Bu alıntı zaten oyuncuya çıkacağı yolculuğun nasıl bir yönde ilerleyeceğini daha ilk andan belli ediyor. Kendimizi içinde bulduğumuz Ruh Palas ise epey enteresan bir yer. Bir ruhun farklı bedenlerdeki yolculuğuna tanıklık ettiğimiz oyunda amacımız bu döngüyü kırarak nihayete erdirmek. Maceramız bizi her seferinde aynı ruhu taşıyan bambaşka bir bedenin sahibine götürüyor. Toplamda 3 farklı zaman diliminden ve coğrafyadan 3 farklı kişinin hayatının detaylarını gördüğümüz oyunda bu bedenler arasında seyahat etmek için ise elbette bulmacaları çözmemiz gerekiyor.

Gelelim bulmacalara.

Gelelim bulmacalara.

Tüm oyunun içerisinde geçtiği Ruh Palas başlangıçta göze küçük görünse de içinin ne kadar dolu olduğunu hemen kanıtlayıveriyor. Her bir köşesinde bir başka bulmaca barındıran Ruh Palas'taki yolculumuz topladığımız ipuçları sayesinde bir gizemden diğerine koşarak geçiyor. Genellikle bulduğumuz nesneleri doğru yerde ve doğru şekillerde kullanmak şeklinde ilerleyen bulmacaların kimileri ise bu kadar basit değil. Kimileri oldukça zorlayıcı olabilen bulmacaların geneli ise iyi düşünülmüş ve elbette oyundaki diğer her şey gibi bol mitoloji ve mistisizm sosuna bulanmış. Bazı zorlu bulmacalar olsa da kalanların zorluk seviyeleri için ise kararında, hatta bazen biraz kolay demek uygun olacaktır. Ruhumuzun her yolculuğunda odaya eklenen yeni kitaplardan elde ettiğimiz ipuçları ise bizlerin esas yol göstericisi. Bu ipuçları arasında yeri geliyor Pisagor'un ünlü 3-4-5 üçgeni oluyor, yeri geliyor Kibele kültünün Roma aracılığı ile nasıl Avrupa'ya yayıldığı ve şekil değiştirdiği anlatılıyor. Bulmacalar konusunda işin içinden çıkamadığınızı anladığınız ve ipuçlarınız yeterli olmadığında ise balkonda sizi bekleyen kargaya Ruh Palas'ta bulduğunuz yemlerden biraz rüşvet vererek daha spesifik ipuçları almanız mümkün. Ancak bu noktada bir parantez açmak lazım, zira kimi zaman kargadan aldığınız ipuçları bir bulmacanın çözümünü anlayabilmek için yeterli olmaktan uzak kalıyorlar. Elinizdeki kıymetli karga yemlerinden biri de tam olarak anlaşılmayan bu ipucu için boşa harcanmış oluyor.

Oyunun en dikkat çeken yanlarından biri olan sanat tasarımına değinmeden de olmaz.

Oyunun en dikkat çeken yanlarından biri olan sanat tasarımına değinmeden de olmaz.

Son derece stilize bir görselliğe sahip olan Havsala'da her bir ayrıntı incelikle düşünülüp ortama yedirilmiş. Sayfalarını karıştırdığımız kitaplardan çözdüğümüz bulmacalara kadar her alanda bu incelikli tarzın izlerini görmek mümkün.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Örnek vermek gerekirse...

Örnek vermek gerekirse...

Spoiler vermek gibi olmasın ama kimi kitaplar oyunun ilerleyişine etki edecek herhangi bir ipucu barındırmıyorlar. Yine de her biri öylesine güzel ki dakikalarca gözlerinizi alamayıp sayfalarını karıştıracağınıza eminiz.

Toparlamak gerekirse...

Toparlamak gerekirse...

Havsala: Into the Soul Place daha ilk andan ilgi çekmeyi başaran hikayesi, keyifli bulmacaları ve görsel tarzı ile özellikle Ponit & Click türünü seven ve özleyen oyuncuların susuzluklarını giderecek bir yapım. Türe aşina olmayan oyuncuların da sevebilecekleri bir oyun olan Havsala: Into the Soul Place aynı zamanda Türkçe seslendirmeleri ile de dikkat çekiyor. Oyunun Türkçe'nin yanı sıra İngilizce dil desteğine de sahip olduğunu hatırlatalım. Kısacası Havsala: Into the Soul Place Point & Click bulmaca türünü son derece stilize bir görsellik ve ilgi çekici bir hikaye ile harmanlayarak merak unsurunu sonuna dek koruyor ve oyuncuyu çıkarttığı büyülü yolculukta hayal kırıklığına uğratmıyor.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Talha

Dora abimi desteklemek isterdim ama oyunu alacak param yok xd