Görüş Bildir
Haberler
Mitoloji Tutkunları Buraya: Assassin’s Creed Odyssey’de Karşılaştığımız 10 Tarihi ve Mitolojik Kişi

Mitoloji Tutkunları Buraya: Assassin’s Creed Odyssey’de Karşılaştığımız 10 Tarihi ve Mitolojik Kişi

Dönem konularını işlemeyi seven Assassin’s Creed serisi içerisinde her zaman tarihi kişilere yer verilmiştir. En ünlü mimarlardan tutun Osmanlı İmparatoruna kadar birçok kişiyi bu oyun serisinde görme şansına eriştik. Bu listemizde ise Assassin’s Creed Odyssey’de karşılaştığımız 10 tarihi kişi yer alıyor, keyifli okumalar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Phidias (Fidias)

1. Phidias (Fidias)

Phidias, Antik Yunanistan'da yaşamış dünyaca ünlü bir heykeltıraş olarak biliniyor. Atina Akropolünde yer alan Tanrıça Athena Tapınağını yapan kişidir. Aynı zamanda antik dünyanın yedi harikasından biri olan Zeus Heykeli'ni tasarlayan ve yapan kişi olarak biliniyor. Phidias, Assassin’s Creed Odyssey’de bir yan görevde karşımıza çıkıyor ve oldukça kısa bir süre bizlerle kalıyor.

2. Kleon

2. Kleon

Kleon, Antik Yunan tarihinde Atinalı bir general olarak biliniyor. Kendisi oldukça hırslı ve zaaflarına yenik düşen, fakat askeri alanda söz sahibi olmasını bilen bir generaldi. Oyun içerisinde oldukça önemli bir yere sahip olduğunu söyleyelim.

3. Alkibiades (Alkibiadis)

3. Alkibiades (Alkibiadis)

Antik Yunan'da politikacı ve asker olarak bilinen karakter, Mora Savaşı'nda stratejisi ile ön plana çıkmıştı. Oyunda ise bu kişiliğinden tamamen uzak ve farklı bir karakter olarak gösteriliyor. Assassin’s Creed Odyssey’de partiyi seven ve sürekli libidosu yüksek bir şekil ile karşımıza çıkıyor.

4. Perikles

4. Perikles

Atina'da bir soylu ve asker adamı olarak bilinen Perikles, bir dönem şehrin yönetiminde söz sahibi olmuştu. Bu dönemlerde edebiyatı ve sanatı yaygınlaştırarak Atina'yı bölgedeki en ünlü şehir merkezlerinden biri haline getirmişti. Oyunda ise oldukça kısa bir rolde karşımıza çıkıyor.

5. Aristophanes (Aristofanes)

5. Aristophanes (Aristofanes)

Atina'nın en önde gelen komedi ve tiyatro oyunu yazarı Aristophanes, tam 40 oyun yazarak ünlenmiştir. Günümüz tiyatro komedyasının atası olarak bilinen karakter, oyun içerisinde hem ana görevlerde hem de yan görevlerde karşımıza çıkabiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Aspasia (Miletli Aspasia)

6. Aspasia (Miletli Aspasia)

Atina'da yer alan en önemli kadın figürlerden birisi olan Aspasia, Perikles'in metresi olarak biliniyor. Atina siyasetinde söz sahibi olması bir yana, Perikles'in aşkını kullanarak her istediğini yaptırtmayı başarmış bir kadın olduğu düşünülüyor. Oyun içerisinde de oldukça önemli bir yere sahip kendisi.

7. Hippocrates (Hipokrat)

7. Hippocrates (Hipokrat)

Tıbbın babası olarak adlandırılan Hippocrates, Prognoz ve klinik gözlemin kullanımı, hastalıkların sınıflandırılması ve hümoral teorinin formülasyonu gibi alanlarda yaptığı katkılardan dolayı doktorluk mesleğinin babası olarak tanımlanıyor. Oyunda ise ana görevlerde sık sık gördüğümüz bir karakter. Özellikle şifacılar okuluyla ilgili olan olaylarda önemli rol oynuyor.

8. Pythagoras (Pisagor)

8. Pythagoras (Pisagor)

Pisagorculuğun kurucusu ve tüm zamanların en etkili filozoflarından biri olan Pisagor, Antik İyonya'nın en ünlü düşünürlerinden birisidir. Platon ve Aristo'nun felsefelerini de etkileyen filozof, oyun içerisinde de önemli bir role sahiptir.

9. Herodotos (Heredot)

9. Herodotos (Heredot)

Antik Yunanistan'da tarihçi ve yazar olan Heredot, 'Heredot Tarihi' eserleriyle tanınıyor. Bu yazıtlar içerisinde gezip gördüğü toprakları, insanları ve mitolojileri anlatıyor. Modern tarihin babası olarak da bilinen Heredot, oyun içerisinde çok önemli bir role sahip.

10. Sokrates

10. Sokrates

Antik Yunan bilim adamları arasında en tanınan isim olan Socrates, Yunan felsefesinin kurucularındandır. Felsefe ve filozof denilince ilk akla gelen kişilerden birisi konumunda. Oyun içinde ara sıra gördüğümüz karakter, listemizin son sırasındaki isim oluyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
7
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın