Görüş Bildir
Haberler
Miss Turkey’de Birincilik Tacını Takamayıp Birinciden Fazla Şöhreti Yakalayan İsimler

Miss Turkey’de Birincilik Tacını Takamayıp Birinciden Fazla Şöhreti Yakalayan İsimler

Amy Santiago
02.12.2020 - 08:30

Her yıl düzenlenen ve Türkiye’nin en güzel kızının belirlendiği ‘’Miss Turkey Güzellik Yarışması'nda bazen birincilik tacını elde edemeyenlerin ismini yarışmanın birincilerinden daha çok duyuyoruz. O isimlerden bazılarını sizler için bir araya getirdik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gamze Özçelik - Cansu Dere

Gamze Özçelik - Cansu Dere

2000 yılında Türkiye’nin en güzel kızı Yüksel Ak seçildi. Ak, bir süre mankenlik ve sunuculuk yaptıktan sonra evlenip İzmir’e yerleşti. İkinci seçilen Gamze Özçelik bir süre oyunculuk yaptıktan sonra kendisini yardım çalışmalarına adadı. Cansu Dere ise geçmişten bugüne rol aldığı dizi ve filmlerle Türkiye’nin en iyi kadın oyuncuları arasına girdi.

Sedef Avcı – Hatice Şendil

Sedef Avcı – Hatice Şendil

2001 yılında Türkiye’nin en güzel kızı Tuğçe Kazaz seçildi. Tuğçe Kazaz bir süre modellik ve oyunculuk yaptıktan sonra özel hayatı ile gündeme gelip, gitgide kayboldu. Aynı yarışmada Sedef Avcı ikinci, Hatice Şendil ise üçüncü oldu. Sedef Avcı ve Hatice Şendil kariyerlerine oyunculukla devam etti ve her ikisi de oldukça sevildi.

Özge Ulusoy

Özge Ulusoy

2003 yılına geldiğimizde Türkiye’nin en güzel kızı Tuğba Karaca seçildi. Tuğba Karaca uzun süre mankenlik ve sunuculuk yaptı. Aynı yarışmada ikinci seçilen Özge Ulusoy ise yer aldığı birçok proje ve sunuculuk konusunda televizyon dünyasının en çok dikkat çeken yıldızları arasına girdi.

Birce Akalay

Birce Akalay

2004 yılında düzenlenen yarışmada Nur Gümüşdoğrayan birinci seçildi. Gümüşdoğrayan kariyerine mankenlikle devam etti. Aynı yarışmada üçüncü seçilen Birce Akalay ise mankenlikten oyunculuğa geçiş yaptı ve oynadığı birçok rol ile bugünün en iyi kadın oyuncularından biri haline geldi.

Serenay Sarıkaya

Serenay Sarıkaya

2010 yılında aynı yarışmada Gizem Memiç birinci seçildi. Aynı yarışmada ikinci olan Seranay Sarıkaya ise yarışmada yakaladığı fırsatları çok iyi değerlendirerek o günden bugüne kadar rol aldığı dizi, film ve reklamlarla şöhreti Türkiye sınırlarını aştı. Gizem Memiç ise geçtiğimiz yıllarda Survivor gönüllüler takımında yer almıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gizem Karaca

Gizem Karaca

2011 yılında düzenlenen yarışmada Melisa Aslı Pamuk birinci seçildi. Pamuk, mankenlikle başladığı kariyerine oyunculukla devam etmeye başladı. O da oynadığı rollerle oldukça dikkat çekti. Aynı yarışmada 2. olan Gizem Karaca ise o günden bugüne kadar birçok dizide başrol oynadı. Kariyerine tamamen oyunculukla devam eden güzel yıldız ekranın en çok aranan oyuncuları arasına girdi.

Hazal Subaşı

Hazal Subaşı

2015 yılında düzenlenen yarışmada Ecem Çırpan birinci oldu. Çırpan mankenlik yapmaya devam ediyor. Üçüncü seçilen Hazal Subaşı ise rol aldığı oyunculukta emin adımlarla zirveye doğru ilerliyor. Özellikle Çukur dizisinde adından çokça söz ettirmişti.

Asuman Krause - Sinem Öztufan

Asuman Krause - Sinem Öztufan

1998’de düzenlenen yarışmada birincilik tacı Buket Saygı’nın oldu. Saygı mankenlik ve oyunculuk yaptıktan sonra sessiz sedasız hayatına devam etti. Aynı yarışmada Asuman Krause ikinci seçildi. Asuman oyunculuk, şarkıcılık ve sunuculuk derken ismini geniş kitlelere duyurdu. Aynı yarışmada üçüncü seçilen Sinem Öztufan ise bir süre kariyerine oyuncu olarak devam etti. Pek çok dizide başrol oynayan oyuncu üçüncü seçildiği yarışma sonrası kariyerinde büyük sıçrayışlar yaptı. Şimdi ise oyunculuğa ara verdi. Kendisinin son dönemin popüler ismi İrem Kanan ile mutlu bir evliliği var.

Jülide Ateş

Jülide Ateş

1990 yılında düzenlenen güzellik yarışmasında birinci Özlem Gültekin seçildi. Fakat kariyer basamaklarını yarışmanın ikincisi olan Jülide Ateş geçti. Kısa bir süre mankenlik yapan Ateş, kariyerine sunuculukla devam etti. Türkiye’nin en iyi kadın Ana Haber spikerlerinden biri olmayı başardı.

Defne Samyeli

Defne Samyeli

1991'de düzenlenen yarışmanın birincisi Pınar Özdemir, ikincisi ise Aslıhan Koruyan oldu. Aynı yarışmada Defne Samyeli ise üçüncülük tacını taktı. Birinci ikinci seçilen güzeller günümüzde unutulurken Defne Samyeli kariyerine bugüne kadar sunuculuk, şarkıcılık ve oyunculuk yaparak devam ediyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
25
14
7
5
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Heisenberg

Güzellik yarışmaları bana her zaman saçma gelmiştir. Göreceli bir kavram olan güzelliğin yarışmada kullanılması aşırı gereksiz. Kime göre, neye göre güzel? J... Devamını Gör

dunecka

evet güzellik yetenek olmadığı gibi yarışmasıda kadını aşağılayıcı bir yönden.

T C Ahmet Yılmaz

paranin gözü kör olsun .