Görüş Bildir
Haberler
Mevlana Müzesi Ziyaretçi Rekoru Kırdı

Mevlana Müzesi Ziyaretçi Rekoru Kırdı

Türk ve İslam dünyasının en büyük mutasavvıflardan Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin türbesinin bulunduğu Mevlana Müzesi, geçen yıl 2 milyon 581 bin 5 yerli ve yabancı ziyaretçi ile rekor kırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Konya'da Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin türbesinin bulunduğu Mevlana Müzesi, 2015'te 2 milyon 581 bin 5 turist ile yine bir ziyaretçi rekoruna imza attı.

Türkiye genelinde en çok ziyaretçi ağırlayan müzeler içerisinde yer alan Mevlana Müzesi, geçen yıl da çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırladı.

Tasavvufta Mevlevi yolunun öncüsü Hazreti Mevlana'nın 'gel' çağrısına uyarak, manevi havayı teneffüs etmek için Konya'ya gelen ziyaretçiler, her yıl Kubbe-i Hadra'nın (Yeşil Kubbe) altında buluşuyor.

Ziyaretçi yoğunluğunun her yıl arttığı, 2014 yılı 2 milyon 109 bin 487 kişiyle ziyaretçi rekoru kıran Mevlana Müzesi, 2015 yılında bu rakamı da aşarak 2 milyon 581 bin 5 ziyaretçiye ulaştı.

Milyonlar Hazreti Pir'e koşuyor

Milyonlar Hazreti Pir'e koşuyor

Konya Müzeler Müdürü Yusuf Benli, yaptığı açıklamada, milyonların 'gel' çağrısına koştuğu Mevlana Müzesi'nin, her yıl dünyanın birçok ülkesinden ziyaretçileri ağırladığını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamaları üzerine 7 Aralık 2014'ten itibaren müzeye girişlerin ücretsiz olduğunu hatırlatan Benli, şöyle devam etti:

'Ücretsiz hale gelmesi ve Hazreti Mevlana ile ilgili yapılan tanıtımlarla, hem iç hem de dış turizmde bu sene daha farklı bir noktaya gelindi. Ücretsiz girişin başlamasıyla birçok turizm şirketi özellikle iç turizmde daha etkin şekilde ziyaretçi getirmeye başladı. 2015 yılındaki savaşlar ve tüm olumsuzluklara rağmen Hazreti Mevlana'ya olan sevgileri insanları yine Hazreti Pir'in bulunduğu kabre doğru sevk etti. Önceki yıl sadece Şeb-i Arus'ta ziyaretçi sayısı 70 bin civarındaydı. Geçen yıl o sayıyı da geçtik. 82 bin resmi ziyaretçi var. Ama Şeb-i Arus günü olan 17 Aralık'ta dua töreni dolayısıyla müzenin kapıları tamamen açıldı. Bunları da ekleyecek olursak yaklaşık 85 bin civarında ziyaretçinin geldiğini söyleyebiliriz.'

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
6
4
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın