Görüş Bildir
Haberler
Metro Yolculuğunu Çekilmez Hale Getiren 11 Tip

Metro Yolculuğunu Çekilmez Hale Getiren 11 Tip

Yusuf Ucuz
19.05.2015 - 20:34 Son Güncelleme: 30.05.2015 - 14:02

Toplu taşımada yaşam mücadelesi verenler, her gün ömründen ömür gidenler, gününün çoğunu toplu taşımada geçirenler bilirler ki bu kadar zorlu bir yolculuğu daha da zorlu hale getiren ‘insanlar’ mevcut. Özellikle İstanbul’da bu sıkıntıyı yoğun olarak hissederken bir de günün stresiyle bu insanlarla uğraşmak, onların yaptıklarına katlanmak ayrı bir yetenek gerekiyor. Zamanla herkesde biraz ruhsuzluk başlasa da yine de bu dezenfarmasyondan uzak kalmaya çalışan bazı duyarlı vatandaşlar mevcut. Maddeleri okuduğunuzda aşağıdakilerden birini yapıyor olsanız da vazgeçmeniz durumunda daha huzurlu bir yolculuk geçireceğimizi size teyit eder herkese ‘keyifli’ yolculuklar dilerim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İnenlere Öncelik Tanımayanlar

En rahatsız edici tiplerdir. Olmasalar hayat çok daha güzel olurdu diyeceğimiz karakterler. Kendileri inerken aynı durumdan şikayetçi olup, kendileri binerken yine aynısını yapanlar. Havalimanı metrosuna binenler bilirler her kapı açıldığında ‘Lütfen inenlere öncelik tanıyınız’ uyarısı vardır. Bu uyarıyı duyup, anlayıp analiz edemeyen caniler. Bir kere düşünse olay çözülecek ama demek ki öyle bir yeteneğe sahip değil.

2. Binerken Önüne Geçmeye Çalışanlar

Bir önceki metroyu arkadan izlemişsin. Metronun gelmesini bekliyorsun. Kafanda hangi kapı önü daha boş olur diye ufaktan bir mantık yürüttün. Sarı çizginin orada bekliyorsun ve tren geliyor. Kapı açılınca sen inenleri beklerken hoop birisi önüne geçiyor. ABV.

3. Oturmak Uğruna Hayatını Feda Edebilecekler

İşte bu tipler. Her yaştan temsilcisi olsa da genelde orta yaş teyzelerin gösterdiği reflekslerdir. Tren, otobüs yaklaşırken kendilerinden geçip hayatta başka hiç bir sıkıntıları yokmuş gibi sadece oturmaya odaklananlar. Özür dilerim ama artık böylelerine benden yer yok. Bütün gün çarşı-pazar girilmedik dükkan bırakmayan ablamız soluğu metroda aldığında oğlum ben yaşlı ve kiloluyum, bana yer ver bakışlarına artık aldanmıyorum.

4. Yürüyen Merdivende Sağda Durmayanlar

Yürüyen merdivenleri en efektif kullanma şekli belli ki durmak isteyenler için sağda durmak ve daha hızlı gitmek isteyenlere yer açmak. Ama henüz bunu kavrayamamış, o güzel beyinciğini ufacık da olsa çalıştırmak istemeyen şahıslar mevcut. Upuzun merdiven, herkes sağda bekliyor bizimkisi paşa sol tarafa kurulmuş. Müsade eder misiniz dediğinizde size neden normal merdivenleri kullanmıyorsun o zaman diye kızanlar dahi olacaktır. Aman dikkat!

5. Yer Verdiğinde Teşekkür Bile Etmeyen Tipler

Yaşlı amcam, teyzem. Görüyorsun, kalkıp yer veriyorsun. Adam oturmak onun doğal hakkıymış gibi bir teşekkürü bile sana fazla görüyor. Bundan sonra gel de yer ver arkadaş!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yer Verilmesi İçin Psikolojik Baskı Yapan Teyzeler

Canım teyzem elinde poşetler, trene bindiği an koltukların yanında bitiyor. Hiç ortada bekleyeyim, orası kalabalık demiyor ve birilerinin ona yer vermek zorunda olduğunu düşünerek gençlerin gözlerinin içine içine bakıyor. Bu duygu sömürüsüne kandığınız an kendinizi ayakta bulursunuz.

7. İndiği Gibi Asansöre Üşüşenler

Maalesef herkes nasıl daha az hareket ederimin peşinde. Dışarı çıkması dakikalar alan metro istasyonları hariç herkesin bir anda asansöre üşüşmesine bir türlü anlam veremiyorum. Öncelikle o asansör engelli, yaşlı ve çocuklular için yapılmış. Sapasağlam adamsın. İki adım da yürüsen ne olur? Bir de geçenlerde engelli vatandaşa yer vermeyen bir insancık güruhu vardı. Onlara da buradan yazıklar olsun dileklerimi iletmek isterim. ABV.

8. Yüksek Sesle Müzik Dinleyenler

Diğer maddeler kadar rahatsız edici olmasa da bir toplulukta olmanın bazı kuralları olduğunu düşünmekteyim. Herkes istediğini özgürce yapmalı ama yaparken diğer insanları da düşünmeli. Biz senin ne dinlediğini duymak zorunda olmadığımız gibi senin de bizi rahatsız etme hakkın olmasa gerek.

9. Gazetenize, Telefonunuza Sulananlar

En nefret ettiğim tiplerin başında gelirler. Eskiden daha çok gazetenize abone olmuş adamlar şimdi gazetelerin toplu taşımada okunma oranı düşmesinden dolayı telefon ve tabletlere dadanmışlardır. Sağdan, soldan, arkadan... Her an biri sevgilinize yazdığınız ‘Aşkım seni çok özledim yeaaaa’ mesajınızı okuyabilir. Dikkat!

10. Daracık Alanlarda İki Kişilik Yer Kaplayanlar

Bu hareketi de genelde erkekler yapar. Kahvede oturur gibi tabirine denk gelen bir oturma şeklidir. Bacakları büyük olanlar bu oturuşu sergiler, çevresindekileri düşünmez. Sen oturmaya çalıştığında ayağını düzeltme zahmetine girmez. O kraldır, o paşadır!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İlerleyin’ci Tipler

Bu da metroların en cesur insanlarındandır. Sorumluluk sahibi olmak bunu gerektiriyor olsa gerek. Tıkabasa bir metroda bir ses yükselir aniden; ‘ortası boş, geçsenize yaaaaa’ diye. Huzur kaçmıştır bir kere. O metrodan inene kadar da geri gelmeyecektir. Bence bu kadar abartmamak lazım.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
16
9
7
5
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

11 gerçekmi beyler :ASD:SA

Mrs Somerholic

#4 #5 #9 #10 #11 -.-

Abigail Dersion

12 sarı çizgiyi geçmeyin dedikleri halde geçenler :D