Görüş Bildir
Haberler
Meta'nın Twitter'a Rakip Platformu Threads Uzun Vadede Başarılı Olabilir mi?

etiket Meta'nın Twitter'a Rakip Platformu Threads Uzun Vadede Başarılı Olabilir mi?

Savaş Önemli
31.07.2023 - 11:05 Son Güncelleme: 31.07.2023 - 17:45

Meta’nın Twitter’a rakip olarak sunduğu Threads, sosyal medya ekosisteminde son günlerin hakkında en fazla konuşulan mevzusu.  Hızlı benimsenme oranı ve influencerlar arasında popüler olması platformun başarılı yönleri olarak öne çıkıyor. Meta CEO’su Mark Zuckerberg’ün Threads’in kullanıcı sayılarıyla ilgili verdiği bilgilere göre, ilk yedi saatte 10 milyon kullanıcıya erişen uygulama, sadece 5 günde 100 milyonu aştı. Bu oldukça etkileyici. Threads ile ilgili zorluk, ilgi ve katılımın sürdürülebilirliği olacak gibi duruyor. İlk heyecan, taze bir platforma olan talebi gösteriyor. Bu durum markalar ve influencerlar için bir fırsat olabilir elbette. Ancak yapılan araştırmalara genç kullanıcıların ilgisini kısa sürede kaybettiğini ortaya koyuyor. Platformun diğer dezavantajı ise Meta'nın sahipliği ile ilgili kullanıcıların endişeleri olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Influencerlar ilk günden Threads’te yerlerini aldılar

Influencerlar ilk günden Threads’te yerlerini aldılar

Dünyanın önde gelen markaları ve ajansları için pazarlama teknolojilerinden influencer marketing’e farklı alanlarda raporlar sunan araştırma şirketi IZEA tarafından sunulan güncel bir çalışma Meta’nın Twitter’a rakip olarak sunduğu Threads’ın platformunun ilk 10 günlük kullanıcı deneyimine dair önemli veriler ortaya koyuyor.  18-60 yaşları arasındaki bin 200'den fazla ABD’li sosyal medya kullanıcısının katıldığı araştırmaya göre 5 Temmuz’da piyasaya sürülen platformda sosyal medya kullanıcılarının %27'si ilk 10 gün içinde bir hesap oluşturdu ve influencer olarak kendini tanımlayanların %60,9'uplatforma katıldı. Influencerlar alışılagelindiği üzere trend belirleyiciler olarak bu platformda da rollerine devam ediyor.  

IZEA araştırmasına göre, katılımcıların %38,1'i Threads hesabı oluşturma nedenlerini merak olarak ifade ederken, %32,1'i Threads’ı Twitter’a iyi bir alternatif olarak gördükleri için denemek istediklerini belirtiyor. 45-60 yaş aralığındakilerin %36'sı hesap oluştururken, 60 yaşın üzerindekilerin sadece %9'u katıldı. 

18-29 yaş arası kullanıcılar “merhaba” deyip, kaçtılar

Threads’i kullanmaya devam edenlerin %67'si, başlangıçta kaydolduklarından daha sık uygulamayı kullandıklarını belirtiyor. Threads kullanıcılarının %71'i en azından günde bir kez akışlarını kontrol etmeyi bekliyor. Bununla birlikte araştırmaya göre 18-29 yaş arası yeni kullanıcıların neredeyse yarısı hesaplarını devre dışı bırakmış ya da silmiş. Platformda kadınların, erkeklere kıyasla hesaplarını kapatma olasılığı daha yüksek. Hesaplarını devre dışı bırakan veya sildiğini belirten kullanıcıların %28'i, diğer kullanıcılardan istenmeyen dikkat veya tacize maruz kaldığını belirtiyor.

Aktif Threads kullanıcılarının %90'ı uygulamanın markalar ve influencerlar için iyi bir yer olacağını düşünüyor. Sosyal medya influencer'larının %83,5'i ise Threads gönderilerini kazanca dönüştürmeye açık. Sosyal medya influencer'larının %54'ü Threads üzerinde hali hazırda sponsorlu içerikler yayınladı. 

Twitter yerine Threads'i tercih etme olasılığı daha grup  45-60 yaş arasındakiler

Threads kullanıcılarının %50'si, uygulamanın Meta tarafından sahiplenilmesinin onları daha fazla kullanmaya yönlendiren olumlu bir etkiye sahip olduğunu belirtiyor. Threads'in farkında olan tüm sosyal medya kullanıcılarının %28'i, Threads'in Meta tarafından sunulmasının en önemli endişe kaynaklarını olduğunu belirtiyor. Araştırmaya göre Twitter yerine Threads'i tercih etme olasılığı daha yüksek olan yaş grubu 45-60 yaş arasındakiler.

Threads’e giren Türk kullanıcılar ortalama 27 dakikasını platforma ayırdılar

Gemius Audience’ın verilerine göre ilk günlerde Threads’e olan ilgiyi Türkiye’de de görebiliyoruz. 5-9 Temmuz tarih aralığındaki verilere göre Threads Türkiye’de 4.8 milyon gerçek kullanıcıya dokunurken, bu süre zarfında 43,6 milyon ziyaretçiyi ağırladığı görülüyor. Dikkat çeken bir başka veri de platformda geçirilen süreyle ilgili. Bu tarih aralığında Threads’e giren kullanıcılar ortalama 27 dakikasını platforma ayırmayı tercih etti.

Başarı için kullanıcıların ilgisini ve katılımını sürdürme stratejilerine odaklanması şart

Yıllar boyunca, influencerların yeni platformları ilk deneyenler olduğunu gördük ve bu Threads için de geçerli oldu. Influencer’lar, takipçileriyle etkileşim kurma ve etkileriyle para kazanma potansiyelini test etme fırsatını heyecanla yakaladılar. Bu durum Threads için bir avantaj olacaktır. Ancak görünen o ki platformun uzun vadede başarılı olması için kullanıcıların ilgisini ve katılımını sürdürme stratejilerine odaklanması gerekebilir. Hep birlikte takip edip göreceğiz.

Twitter

Linkedln

Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın