Görüş Bildir
Haberler
Meraklısına: E-Spor Oyuncu Seçmeleri Nasıl Gerçekleşiyor? E-Spor Takımları Nasıl Oluşturuluyor?

Meraklısına: E-Spor Oyuncu Seçmeleri Nasıl Gerçekleşiyor? E-Spor Takımları Nasıl Oluşturuluyor?

luna
10.11.2022 - 16:36 Son Güncelleme: 18.10.2022 - 14:47

E-spor meraklılarını vakit kaybetmeden içeriğe alalım!👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

E-spor nedir?

Elektronik spor, online oyunlar üzerine kurulu bir spor dalıdır ve her spor dalında gerektiği gibi fiziksel ve zihinsel beceri gerektirir. Genellikle profesyonel oyuncular arasında düzenlenen organizasyonlarda strateji, dövüş, birinci şahıs nişancı oyunları ve spor oyunları oynanır.

E-spor lisansı nedir?

E-spor lisansı, oynadığı oyunlarda uzmanlaşmış olup yeteneğini artık büyük takımlara ve turnuvalara gösterebilmesi için alınması gereken belgedir.

Nasıl e-spor lisansı alınır?

Arkadaşlar arasında oyunda bir takım kurarak düzenlenen turnuvalara çıkmak yeterli değildir. Daha resmi bir hal alması için Türkiye E-Spor Federasyonu (TESFED) üzerinden başvuru yapıp e-spor lisansı alınması gerekiyor.

E-spor oyunları nelerdir?

  • Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO)

  • League of Legends (LoL)

  • Dota 2

  • Overwatch

  • PUBG: Battlegrounds

  • Rainbow Six Siege

  • Valorant

  • Hearthstone

  • Arena of Valor

  • Heroes of Storm

  • StarCraft II

 vb. oyunlar e-spor dünyasında sayısız e-sporcunun mücadele ettiği oyunlar bazılarıdır.

Nasıl e-spor takımı kurulur?

Profesyonel bir e-spor takımı kurmak için öncelikle takımınızın bir ismi olmalı çünkü turnuvalarda bu ismi taşıyacak ve bu isim artık sizin markanız haline gelecek. İkinci olarak oyuncu bulmanız gerekiyor ki belki de en önemli şeylerden biri de budur. Herkesin görevini bilmesi ve atandığı alanda iyi olması gerekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

E-spor takımı kurduktan sonra ne yapılmalı?

Bundan sonra yapmanız gereken şey ise sık sık antrenman yapmak olacaktır. Bu şekilde takımınla beraber oynamaya alışır ve kendinize has taktikler üretebilirsiniz. Bu da takımınızın olduğu yerde sayması yerine sürekli gelişmenizi sağlar.

Oyuncu ve takım seçmeleri nasıl gerçekleşiyor?

Her kuruluşun veya oyunun farklı şekilde seçmeleri oluyor. Bunların takibini yapıp kuruluşların yaptığı seçme turnuvalarına başvurarak oyuncu seçmelerine veya takım alımlarına katılabilirsiniz.

Burada sizin yeteneklerinizi, rekabet anında neler yaptığınızı ve hangi durumlarda nasıl bir inisiyatif aldığınızı değerlendireceklerdir.

E-sporcu olmak kolay mı?

Pek de kolay değil! Oyun oynamak basit bir şeymiş gibi görünse de bu sektörün içine girmek ve bir kariyer yaratmak sizi oldukça zor olabilir. Saatlerce pratik yapmalı, sıkı çalışıp kendinizi oyuna adamalısınız. Ama unutmayın ki, gerçekten istediğiniz zaman hiç bir şey imkansız değildir! 🎮

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın