Görüş Bildir
Haberler
Masumlar Apartmanı Neriman'ın Hastalığı Nedir?

Masumlar Apartmanı Neriman'ın Hastalığı Nedir?

Sunay Korkmaz
20.04.2021 - 18:10

TRT 1 ekranlarının reyting rekorları kıran dizisi Masumlar Apartmanı'nda dikkat çeken isimlerden biri Neriman! Neriman karakterine Gizem Katmer hayat veriyor. Masumlar Apartmanı dizisinde Neriman'ın hastalığının ne olduğu da merak ediliyor. peki, Neriman'ın hastalığı nedir? İşte merak edilen tüm detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Neriman kendine zarar vermesiyle biliniyor. Okulda hoşlandığı çocuğun notunu ablasının bulup ona kızması hastalığıyla ilgili ilk sinyali vermişti. İkinci olay ise komşunun oğlunun verdiği keki yiyip yine ablasının kızmasıdır. Neriman yaşanan olaylarla birlikte kendi kendine zarar vermektedir. Bileklerini kanatırcasına kaşır. Neriman bu yaraları vücudunun görünmeyecek yerlerine değil de görünen bileklerine yapması ise aslında abisi görsün ve bir şeyler yapsın diye bir yardım çığlığı.

Neriman aslında mazoşist bir yapıya sahip, ev içerisinde yaşadığı büyük gerilimin izleri kollarında açıkça görülen Neriman strese girdikçe kollarını yara açana kadar kaşıyıp üstüne kolonya döküyor ve canının yanmasından zevk alıyor tıp literatüründe mazoşizm olan bu rahatsızlık ilerleyen bölümlerde Neriman'ın başına çok dert açacak gibi görünüyor.

Mazoşizm Ne Demek?

Mazoşizm Ne Demek?

Mazoşizm, adını Sacher Mazoch’un adından alan bir ruh bilim terimi. Genel hatlarıyla Sadizm ile bağdaşan mazoşizm, acı duyarak haz almaya dayanan bir sapıklık olarak değerlendirilir. Sapıklık olarak değerlendirmesinin altında yatan sebep sağlıklı bir insanın isteyerek kendine fiziksel bir şiddet uygulama içgüdüsünde olmayacağındandır. Mazoşizm, genellikle seksle bağdaştırılsa da gündelik hayatta belirgin biçimde örneklerine rastladığımız yaygın bir hastalık türlüdür.

Kabuk bağlayan yaraları koparma, vücudunu kesici delici aletlerle kesme ya da tahrip etme, mum damlaları ile deriyi yakma gibi somut fiziksel acılarla, acı çekme ihtiyacını karşılayan mazoşistler de vardır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın