Görüş Bildir
Haberler
MasterCard'dan Kripto Para Girişimi!

MasterCard'dan Kripto Para Girişimi!

GNS
25.10.2021 - 18:29

Ödeme devi MasterCard yaptığı yeni hamleyle dijital gücünü daha da arttırmayı hedefliyor. Dev finans şirketi, yükselişe geçmiş kripto para piyasasındaki birimleri kendi himayesiyle entegre ederek çok konuşulacak bir ortaklığın altına imza atıyor. CNBC'de yayınlanan bir habere göre MasterCard kendi veritabanında bulunan kuruluş ve bankalara, kripto paraları entegre edebilme imkanı sunacak. İşte haberin detayları...

Gündemde sıkça yer alan ve yatırımcıların son derece dikkatini geçen kripto para piyasası dev finans şirketi MasterCard ile birleşiyor. MasterCard kripto para entegrasyonu ne zaman gerçekleşecek? Hangi bankalar yararlanabilecek? Nerelerde geçerli olacak? İşte haberin detayları...

Firma Yöneticileri Açıkladı

Firma Yöneticileri Açıkladı

Firma yöneticiler tarafından CNBC’ye verilen demece göre Mastercard, kripto para hizmet sağlayıcısı Bakkt ile ortaklık kuruyor. Mastercard’ın dijital ortaklıklardan sorumlu başkan yardımcısı Sherri Haymond, bir röportajında konuya açıklık getiriyor:

“Tüm ortaklarımıza kripto para hizmeti sunabilme imkanı tanımak istiyoruz. Bankalar, FinTech’ler veya işletmeler olsun tüm ortaklarımız, Bakkt platformu entegrasyonu sayesinde müşterilerine kripto para birimi hizmetleri sunabilecek.”

Kripto Para Kullanımının Kolaylaşması Adına Önemli Bir Gelişme

Kripto Para Kullanımının Kolaylaşması Adına Önemli Bir Gelişme

Bu entegrasyon, başta ABD’de olmak üzere kripto kullanımında küresel çapta bir artış kaydedilmesi adına bir hayli önem teşkil ediyor. 20.000’den fazla finans kurumu ile ilişkisi olan Mastercard, Visa ile birlikte iki baskın küresel ödeme ağından birini oluşturuyor. Ayrıca şirkete göre, kullanımda güncel olarak 2,8 milyar adet Mastercard bulunuyor. Konuya ilişkin birçok uzman isim bu ortaklığı, kripto para ekosistemi adına oldukça önemli bir gelişme olarak değerlendiriyor.

Üstelik Bakkt CEO’su Gavin Michael’a göre bu ortaklık, bankalar için kripto cüzdanları ve kredi kartları sağlamanın yanı sıra, işletmelerin geleneksel puanlar yerine Bitcoin’de ödüller sunmaya başlayabileceği anlamına geliyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın