Görüş Bildir
Haberler
Görülmesi Gerekenler Listenize 10 Madde Daha Ekleyin: Mardin Rüyası

Görülmesi Gerekenler Listenize 10 Madde Daha Ekleyin: Mardin Rüyası

Birinfo
26.08.2014 - 23:52 Son Güncelleme: 27.08.2014 - 00:41

1. Deyrulzafaran Manastırı

1. Deyrulzafaran Manastırı

Muhteşem mimarisi ve büyüleyici atmosferiyle Mardin'de mutlaka görülmesi gereken tarihi yapılar listesinde 1. sırada yer alan Deyrulzaferan bugün Süryani Kilisesi’nin önemli dini merkezlerinden biri.

Kaynak: http://www.birinfo.com/Haber/Habergoster/Mardin%E2%80%99de%20Mutlaka%20Gezilmesi%20Gereken%2010%20Yer/31

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Kasımiye Medresesi

2. Kasımiye Medresesi

Yaklaşık 700 yıl önce Artuklular döneminde inşaasına başlananan Kasımiye Medresesi'nin tamamlanışı Akkoyunlu Sultanı Kasım İbn Cihangir Dönemi'ni bulur. Faaliyette olduğu dönemlerde bölgenin en önemli eğitim merkezlerinden biri olan Kasımiye Medresesi'nde toplam yirmi üç medrese odası bulunuyor.

3. Zinciriye Medresesi

3. Zinciriye Medresesi

1385 yılında inşaa edilen Medrese bölgede 'Sultan İsa Medresesi' olarak da bilirinir. Bir dönem müze olarak da kullanılan medrese Mardin şehir merkezinde yer almaktadır.

4. Dara Antik Kenti

4. Dara Antik Kenti

Bazı kaynaklarda Mezopotomya Efes'i olarak da nitelendirilen Dara Antik Kenti ; kale , köprü , su kanalları , 40 metre derinliğindeki yeraltı yerleşimi , su sarnıçları , kilise , kaya mezarları ve sivil yerleşim binalarından oluşmaktadır. Bir zamanlar İpek Yolu üzeinde bir yerleşim yeri olan Antik Kent Ahamaniş İmparatorluğu kralı Darxis tarafından kurulmuş.

5. Mardin Kalesi

5. Mardin Kalesi

Kente hakim bir tepede yer alan kale, Mardin'in en önemli tarihi yapılarından biridir. 975-976 yıllarında Hamdaniler tarafından yapılan kale, eşssiz Mardin manzarasını tepeden görmek isteyenler için muhteşem bir adres.

6. Ulu Camii

6. Ulu Camii

Mardin'e ait en eski camii olan Ulu Camii 11, yüzyılda Selçuklular tarafından kurulmuştur. Mardin’in en önemli ibadet merkezlerinden biri olan camiiye ait hanlar ve hamamlar mevcuttur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Tarihi Postane Binası

7. Tarihi Postane Binası

Birçok film ve diziye de ev sahipliği yapan tarihi Mardin Postanesi 1890 yılında Ermeni mimarı Sarkoz Lole tarafından yapılmıştır. Bina, dünyada görülmesi gereken 10 postane listesinde 7'nci sırada yer alıyor.

8. Mardin Müzesi

8. Mardin Müzesi

Müze binası, şehir merkezinde bir grup eski Süryani evinin arasında bulunmaktadır. 1895 yılında Süryani Katolik Patrikhanesi olarak yaptırılan bina, 1995 yılında restore edilerek müze olarak hizmete açılmıştır.

9. Bakırcılar Çarşısı

9. Bakırcılar Çarşısı

'Kazancılar Çarşısı' olarak da bilinen bu çarşı görülmesi gerekenler listemizin 9. sırasında yer alıyor. Eski zamanlarda Mardin'de kullanılan yemek takımlarınıntamamına yakını bakırdan oluşurdu. Bu nedenle bakırcılık mesleği Mardin'de yaygın durumda.

10. Gazipaşa İlköğretim Okulu

10. Gazipaşa İlköğretim Okulu

Mardin merkezde bulunan yapının 1892 yılında yapımına başlanmış ve II. Meşrutiyet döneminde 1907 tarihinde Süryani Kadim Cemaati’nden zengin bir kişi tarafından uzun yıllar ev olarak kullanılmıştır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
6
2
0
0
0
0