Görüş Bildir
Haberler
Makyajla İdeal Buruna Kavuşun

Makyajla İdeal Buruna Kavuşun

Melda Köksal
18.06.2014 - 11:51 Son Güncelleme: 18.06.2014 - 12:47

Doğru tekniklerle yapılan bir makyaj yüzdeki pekçok kusurun kolayca kamufle edilmesini sağlar. Burun kusurlarınızı da doğru uygulanmış bir makyaj ile kapatabilirsiniz. Makyajda bilmeniz gereken ilk şey, açık renklerin yüz hatlarını ön plana çıkardığı, koyu renklerin ise hatların belirginliğini azalttığıdır. Açık renk olarak şeffaf pudra, koyu renk olarak pudra veya allık kullanılması uygundur.

Burun ile dudak arası uzun olanlar; bu uzunluğu geri plana alabilmek için burun ile dudak arasını boyamalısınız. Burun ile dudak arası dar olanlar ise; çok dar olan bu bölgeyi ön plana çıkarmak için açık renklerle boyamalısınız. Burun kusurları için gerekli olan makyaj teknikleri ise şöyledir;

Küçük burun Küçük burunlar en ideal burunlardandır. Lakin yüzde kaybolacak, dengeyi bozacak kadar küçük ise ve gözler iriyse burunu ön plana çıkarmak gerekir. Bunun için de burun kemiği ve kanatlarını tamamıyla açık renk fondöten ve pudra uygulamalısınız.

Düz ve kısa burun Düz ve kısa burun tiplerinde, burnun bitimine ve iki kaşın arasına açık renk fondöten ve pudra sürülür. Böylelikle burun bir miktar daha uzun görünür.

Uzun burun Uzun burna sahip olanlar, uzun olan alt uç kısma koyu renk fondöten ve pudra ile gölge yaparak uzunluğu geri palana çekebilir. Burnunuzun çok uzun olduğunu düşünüyorsanız, kaş başlangıcınızın burna çok yakın olmadığına dikkat edin. Burun köküne ve ucuna gölgelemeler yapabilirsiniz Alın ve çenenizi çıkık göstererek, burnunuzu daha kısa göstermeniz de mümkün.

Kemikli burun Kemikli burna sahip olanlar, burundaki kemiğin üzerine koyu renkte bir fondöten ve pudra sürmelidir. Koyu renk fondöten bu sayede burun kemiğinizi geri plana atacaktır.

Büyük burun Büyük burunlarda da koyu renk fondöten ve pudrayla burun şekli yeniden belirlenir. Gözlerden başlayıp, burnunuzun iki yanına inen gölgeler burun kanatlarına doğru dağıtılır. Bu gölgeleme ile burnunuz olduğundan ince ve zarif görünecektir.

haber kaynağı: 724saglik.org/estetik-güzellik

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın