Görüş Bildir
Haberler
Mahir Ünal'ın Sözlerinin 'Zamanlaması' Erdoğan'ı Kızdırmış

Mahir Ünal'ın Sözlerinin 'Zamanlaması' Erdoğan'ı Kızdırmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın dil devrimini hedef alan açıklamasının 'zamanlamasından' rahatsız olduğu öne sürüldü. Erdoğan'ın AK Parti'nin Vizyon Belgesi programı ve Cumhuriyet Bayramı öncesi yapılan açıklama nedeniyle Ünal'ı arayıp uyardığı aktarıldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın Cumhuriyet ve Türk dili için “Kültür devrimi olarak Cumhuriyet bizim alfabemizi, dilimizi, bütün düşünmemizi yok etmiştir” ifadelerini kullanması tartışma yarattı. 

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu'nun haberine göre, Ünal’ın açıklamasına Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tepki geldi. Erdoğan’ın, Ünal’ı aradığı ve “açıklamalarının gereksiz olduğunu belirttiği” ifade edilirken Ünal’ın da Erdoğan’a, “sözlerinin yanlış anlaşıldığı” şeklinde savunma yaptığı ifade ediliyor. 

Erdoğan’ın ayrıca, 29 Ekim Cumhuriyetin ilanının 99. yıldönümü öncesinde partisinden böyle bir açıklamanın gelmiş olmasına da “kızdığı” kaydediliyor.

"Partiyi tartıştırıyor"

"Partiyi tartıştırıyor"

Ünal’ın sözlerinin ayrıca “partiyi kamuoyu nezdinde tartıştırdığı ve bu tartışmanın da Erdoğan’ın daha önceki konuşmalarında 29 Ekim vurgusunun önüne geçtiği” de kaydedilirken bu açıklamaların 28 Ekim’de Erdoğan’ın açıklayacağı AK Parti Vizyon Belgesi’ni de “gölgede bıraktığı” kaydediliyor. Bu nedenle de Erdoğan’ın Ünal’ı uyardığı ve “partiyi bu tür tartışmaların içine çekecek açıklamalarda bulunmaması gerektiğini” söylediği ifade ediliyor.

Ömer Çelik'ten "düzeltme"

Ömer Çelik'ten "düzeltme"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan’ın bu nedenle Ünal’a yönelik uyarısının ardından, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in, sosyal medya hesabından “Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz milletimizin büyük tarihi içindeki en büyük kazanımlarımızdandır. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Cumhurbaşkanımızın sık sık vurguladığı gibi Cumhuriyetimizin kazanımlarını korumak ve daha ileri ufuklara taşımak için çalışmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulunduğuna dikkat çekiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
69
34
19
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
1.Harald

Türkiye düşmanlarını ekte görebilirsiniz

Resho

Olası bir seçimden sonra yaşanabileceklerin itirafıdır bu arkadaşlar. Hayır hepsini geçtim bu çakma ülkücülerin hiç mi zoruna gitmiyor bu açıklamalar? Siz ne... Devamını Gör

Yönetici Bilal

Bunların gizli amaçları var, Atatürkçü düşünceyi yoketmek, demokrasiyi bitirmek, cumhuriyeti ortadan kaldırmak gibi. Böyle böyle belli bir kesimi manipüle et... Devamını Gör