Görüş Bildir
Haberler
Mahiedine Mekhissi Benabbad Birinci Olduğu Yarışmadan Diskalifiye Edildi

Mahiedine Mekhissi Benabbad Birinci Olduğu Yarışmadan Diskalifiye Edildi

Caner
15.08.2014 - 14:34
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mahiedine Mekhissi Benabbad Birinci Olduğu Yarışmadan Diskalifiye Edildi

22- Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda, erkekler 3000 metre engelli finalinde altın madalya kazanan Fransız atlet Mahiedine Mekhissi Benabbad, yarış bitmeden formasını çıkardığı için diskalifiye edildi.

İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenen 22. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda, erkekler 3000 metre engelli finalinde altın madalya kazanan Fransız atlet Mahiedine Mekhissi Benabbad, yarış bitmeden formasını çıkardığı için diskalifiye edildi.

Letzigrund Stadı'nda yapılan şampiyonanın üçüncü gün akşam seansında, erkekler 3000 metre engelli final yarışında, 8:25.30'luk derecesiyle birinci gelen Fransız Benabbad, yarışın son metrelerinde formasını çıkardığı için Avrupa Atletizm Şampiyonası Komitesi'nin kararıyla diskalifiye edildi.

Diskalifiye kararı sonrasında Fransa delegasyonu, komitenin aldığı karara itiraz etti.

Yarış sona ermeden formasını çıkarak birinciliğini kutlamaya başlayan Benabbad, yarış sonunda bu nedenle sarı kart görmüştü. Fransız atlet, sonrasında stadyumda kutlamalara devam etmiş ve atletin diskalifiye olduğu açıklanmamıştı.

Bu kararın ardından yarışta ikinci gelen Fransız Yoann Kowal 8:26.66'lık derecesiyle altın, üçüncü gelen Polonyalı Krystian Zalewski 8:27.11 ile gümüş, dördüncü gelen İspanyol Angel Mullera ise 8:29.16'lık derecesiyle bronz madalyanın sahibi oldu.

Türk atlet Tarık Langat Akdağ ise 8:33.13'lük derecesiyle dokuzuncu sırada bitirdiği yarışta sekizinciliğe yükselmiş oldu.

Öte yandan erkekler 100 metre engelli finalinde üçüncü gelen Fransız atlet Dimitri Bascou, yarış sırasında rakibinin koşu hattına girdiği için diskalifiye oldu.

eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/atletizm/avru...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0