Görüş Bildir
Haberler
Macar Parlamentosu'ndan Orduya Sığınmacılara Müdahale Etme Yetkisi

Macar Parlamentosu'ndan Orduya Sığınmacılara Müdahale Etme Yetkisi

Ulaş
21.09.2015 - 19:45

Macar Parlamentosu'nda, ordunun sığınmacı krizine müdahalede bulunabilmesine izin veren tezkere kabul edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Macar Parlamentosu'nda, orduya sığınmacı krizine müdahalede bulunabilmesine izin veren tezkere kabul edildi.

Tezkereye, 199 üyeli Macaristan Parlamentosu'nda 151 milletvekili evet oyu kullanırken 12 hayır ve 27 çekimser oy çıktı.

Kabul edilen tezkereye göre askerler, normal zamanda polisin yaptığı bir çok görevi yerine getirebilecek. Askerler, sınırı yasal olmayan yollardan geçmeye çalışan göçmenlere karşı plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullanabilecek. 

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, parlamentoda oylama öncesi yaptığı konuşmada,  yüz binlerce hatta milyonlarca sığınmacının, Macaristan ve Avrupa'yı kuşattığını öne sürerek, 'Avrupa'yı korumak Macaristan'ın tarihi ve ahlaki zorunluluğu. Macaristan kendi sınırını koruduğu zaman Avrupa'yı da korumuş oluyor' dedi.

Sığınmacıların yanlış politikaların kurbanı olduğunu ama Avrupa'nın tüm 'ekonomik sığınmacıyı' kabul edemeyeceğini belirten Orban, 'Avrupa, kapı ve pencereleri açık bırakmanın yanı sıra sığınmacılara davetiye de yolluyor'' ifadelerini kullandı.

Macaristan'ın iki cephede mücadele ettiğini savunan Orban, 'Macaristan hem kendi ülke sınırlarını hem de Avrupa'yı korumaya çalışıyor. Aynı zamanda ileri görüşlü olmayan Avrupalı politikalara karşı da mücadele ediyor. Avrupa kurumlarının çalışma sistemleri tekrar gözden geçirilmeli' dedi. 

Başbakan Orban, Avrupa'daki sığınmacı krizinin çözümünde Macaristan'ın çözüm önerilerinin, Avrupa'nın Güney sınırlarını AB ülkeleri tarafından oluşturulacak ortak kuvvetle korunması, sığınmacı kamplarının AB dışında kurulması ve milyonlarca sığınmacının bulunduğu ülkelere yardım edilmesinin olduğunu söyledi.

Sığınmacı akını sürüyor

Bu arada, Macaristan Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ülkeye bu yıl 224 bin 235 kişinin girdiği, bunlardan 201 bin 687'sinin Sırp-Macar, 21 bin 966'sının ise Hırvat-Macar sınırından yapıldığı belirtildi.

2012 yılında 2 bin kişinin sığınma başvurusunda bulunduğu Macaristan'da bu yıl sonunda ülkeye gelen sığınmacı sayısının 300 bini aşması bekleniyor.

  • AA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0