Görüş Bildir
Haberler
Liberland'a Vatandaşlık Başvurularının Yüzde 12’si Türkiye'den

etiket Liberland'a Vatandaşlık Başvurularının Yüzde 12’si Türkiye'den

Batuhan
16.03.2016 - 12:21 Son Güncelleme: 17.03.2016 - 09:19

Yeni mikro devlet Liberland’ın kurucusu Vit Jedlicka, önümüzdeki yaz en az üç ülkenin kendilerini tanıyacağını söylerken, ülkesine yönelik 400 bin vatandaşlık başvurusunun 47 bininin Türkiye’den yapıldığını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeni Yüzyıl gazetesine konuşan Jedlicka, gördükleri ilgiden memnun olduklarını belirtirken, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı başvurucular arasında iş insanları, politikacılar ve diplomatlar da bulunduğunu söyledi.

Şu an 70 ülkede temsilciliklerinin olduğunu kaydeden Çek siyasetçi, ideal Liberland vatandaşını şöyle tanımladı: “Dini hoşgörü bizim için önemli bir kriter. Sabıkalı olmamalı, fazla borcu olmamalı, Neonazi ya da komünist olmamalı. Başvuruda 20 soru var. Liberland’ın kuruluşuna nasıl yardım edeceğiniz önemli.”

Çek siyasetçi Vit Jedlicka 13 Nisan 2015’te, Tuna Nehri’nin batısında Sırbistan ile Hırvatistan arasındaki 7 kilometrekarelik alana ‘Liberland’ isminde bir ülke kurduğunu açıklamıştı. Hırvatistan ve Sırbistan’ın üzerinde hak iddia etmediği bölge, ‘terra nullius’ yani sahipsiz toprak olarak kabul ediliyor.

Vit Jedlicka kimdir?

Vit Jedlicka kimdir?

Vit Jedlicka, 6 Eylül 1983’te Çekoslavakya’da doğdu. 2009’da Prag Ekonomi Üniversitesi’ni bitiren Jedlicka, yüksek lisans derecesini ise 2014’te CEVRO Enstitüsü’nden aldı. 2009’da liberal Özgür Yurttaşlar Partisi’nden milletvekili seçildi. 3 Nisan 2015’te Liberland Cumhuriyeti’ni kuran Hazırlayıcı Komite’de yer aldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
234
91
18
11
8
7
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
infoguner

ben derim ki, kalkıp yeni kurulacak ülkeye gidelim ve açalım türk-kürt derneklerimizi savaşımıza kaldığımız yerden orada da devam edelim!!

tatlış penguen

gittiğimiz yerde huzur bırakmayalım evet zaten öyle yapıyoruz nereye gitsek kiminle samimi olsak hopp orada bir savaş sonra dostum kardeşim dediklerimiz hop... Devamını Gör

sue

NERDEN BAŞVURABİLİYORUZ???????

Ahmet D.

metonya