Görüş Bildir
Haberler
Kuzey Kaliforniya'nın Korkulu Rüyası, Gizemli Şifrelerin Sahibi Zodyak Katili

etiket Kuzey Kaliforniya'nın Korkulu Rüyası, Gizemli Şifrelerin Sahibi Zodyak Katili

Zodyak Katili

Zodyak Katili

1960'lı yılların sonu ve 1970'li yılların başlarında, ABD'nin Kuzey Kaliforniya eyaletinde boy göstermiş bir seri katildir Zodyak. Kimliği halen bilinmemekle birlikte cinayetlerinden sonra polise gönderdiği mektupların da gizemi henüz çözülebilmiş değildir. Bahsi geçen mektupların 4 adet şifreyi içerdiği tahmin edilmektedir. Lakin günümüze kadar ancak bir tanesi çözülebilmiştir. Kimilerine göre tarihin en gizemli seri katili olan Zodyak'ı biraz tanıyalım. 

(Yukarda gördüğünüz kendisinin görgü tanıklarından edinilen referans ile çizilmiş bir robot resmidir.)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zodyak İşareti

Zodyak İşareti

Zodyak, her cinayetinden sonra polis departmanına şifreli bir mektup gönderir ve bu mektupların kendisinden geldiğini belirtmek için bir simge kullanır. Bir halkanın ortasına çizilmiş artı veya haç olarak bilinmektedir. Zodyak'ın imza olarak kullandığı bu işaretin ne anlama geldiği hakkında çeşitli fikirler vardır fakat kendisinin ne anlatmaya çalıştığı net bilinmemektedir.

Şifreli Mektuplar

Şifreli Mektuplar

Zodyak'ın şifreli mektupları yukarıda göründüğü gibidir.

Neredeyse Yakalanıyordu...

Neredeyse Yakalanıyordu...

Zodyak katilini yakalama girişiminde en çok yaklaşılan an; taksi şoförü Paul Stine öldürüldükten hemen sonra polis telsizinde yapılan anonsta katilin zenci olduğuydu. O nedenle Zodyak'ın yanından geçen hatta onunla birkaç dakika konuşan 2 polis memuru ondan şüphelenmedi. Bahsedilen yanlış anonsun ise Zodyak'ın yaptığı yanlış ihbar üzerine geçildiği düşünülmektedir.

Zodyak'ın kesinleşen ve kesinleşmeyen kurbanları

Zodyak'ın kesinleşen ve kesinleşmeyen kurbanları

Zodiak'ın 37 cinayeti iddia ettiğine rağmen, araştırıcılar sadece 7 kurbandan anlaşmakta. Bunların ikisi hayatta kaldı.

  • David Arthur Faraday, 17, ve Betty Lou Jensen, 16: Lake Herman Road'da, Benicia sınırları içinde, 20 Aralık 1968 tarihinde kurşunlanarak öldürüldüler.

  • Michael Renault Mageau, 19, ve Darlene Elizabeth Ferrin, 22: 5 Temmuz 1969 tarihinde, Vallejo'daki Blue Rock Springs Park'ta bir park yerinde kurşunlandılar. Mageau saldırıya yaşarken, Ferrin hastahaneye getirilirken hayatını kaybetti.

  • Bryan Calvin Hartnell, 20, ve Cecelia Ann Shepard, 22: 29 Eylül 1969 tarihinde Napa ilindeki Berryessa gölü kıyısında bıçaklandılar. Hartnell 8 bıçak yarasını yaşadı, Shepard ise iki gün sonra hastahanede öldü.

  • Paul Lee Stine, 29: San Francisco'daki Presidio Heights civarında ateş edilerek öldürüldü.

Aşağıdaki cinayet kurbanlarının Zodiak'ın kurbanlarının olduğunu zannettiği halde hiçbiri kesinleşmemiştir.

  • Robert Domingos, 18, ve Linda Edwards, 17: 4 Haziran 1963, Lompoc yakındaki plajda ateşle öldürüldüler. Bunlar, Berryessa Zodiak saldırısına özgü benzerlikler için mümkün Zodiac kurbanları olduğu söylendiler.

  • Cheri Jo Bates, 18: 30 Ekim 1966 tarihinde Riverside koleji yakında ölüm kadar bıçaklandı. Bates'in Zodiak'a mümkün ilgisi sadece 4 yıl sonra, San Francisco Chronicle muhabiri Paul Avery'nin bu cinayetlerin benzerlikleri gösteren ucu aldığı ortaya çıktı.

  • Donna Lass, 25: son görülen Stateline, Nevada'da 6 Eylül 1970 tarihinde. 22 Mart 1971'de Chronicle tarafından alınan posta kartı Zodiak'ın Lass'ı kurbanı olarak iddia etmesi olarak yorumlandı. Zodiak ile Lass'ın yok olmasını kesin olarak ilgileyen kanıt yoktur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eşgal

Eşgal

Tahmin edilen Zodyak eşgali..

Zodyak'ın Şifresini Çözen Türk

Zodyak'ın Şifresini Çözen Türk

İçeriğin başnda da belirttiğimiz gibi Zodyak'ın şifreleri kimseler tarafından çözülememiştir. Fakat Türk bilgisayar mühendisi Özcan Türkmen 2. Zodyak Kriptogramı'nı kelimelere dökmeyi başardı.

- Dur ahmak Paul - Presidio cinayeti. Hasta insanlığın efendisi, tüm ahmakları ve zekadan yoksun aptalları yok etti. Sapkınım (Tepegöz’üm?), aslanın inine yuvarlanmışları katletmekten geri durmayacağım. Karalamaları, benzin karnelerindeki damgaları, tuhaf fosillerin ayrıntılı kopyalarını çıkarmayı, Orland (San Francisco yakınlarında bir kasaba) anıt-mezarlığı civarındaki yürüyüş yollarını seviyorum. Stine denen ahmağı öldürmeye tenezzül etmiyordum. Meraklı çocuklar görüverecekler diye. Katil benim. Salyangozdan bile yavaş hareket eden bir aslanım ben, sessiz ve sinsice sokulan, öldürücü yılan, kral aslan. Ben kıyamet günü kurulacak mahkemelerim. 

Zoydak Kriptogramı

Zoydak Kriptogramı

Özcan Türkmen'in çözüm önerisinde bulunduğu Kriptogram.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
323
153
33
23
16
7
3