Görüş Bildir
Haberler
Kuyt, Tek Başına Fenerbahçe'yi Geçti

Kuyt, Tek Başına Fenerbahçe'yi Geçti

Batuhan
26.10.2015 - 14:37

Feyenoord formasıyla Hollanda Ligi'nde son 4 maçta 7 gol atan Dirk Kuyt, bu bölümde 6 gol atan Fenerbahçe'yi geride bıraktı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sarı-lacivertli takımda geçirdiği 3 sezonun ardından ülkesine dönen ve Hollanda Birinci Futbol Ligi ekiplerinden Feyenoord'la bir yıllık sözleşme imzalayan 35 yaşındaki Kuyt, yeni takımında şu ana kadar gösterdiği performansla büyük beğeni topladı.

Ligde üst üste iki maçta 'hat-trick' yapan tecrübeli futbolcu, son 4 karşılaşmada 7 gol attı. Kuyt, bu performansıyla Spor Toto Süper Lig'deki son 4 mücadelesinde 6 gol atan Fenerbahçe'yi geçmeyi başardı.

Kuyt, son 4 lig maçında Zwolle'ye bir, Heerenveen ve AZ Alkmaar'a ise üçer gol kaydetti. Sarı-lacivertliler ise aynı dönemde Beşiktaş ve Akhisar Belediyespor'a ikişer, Kayserispor ve Galatasaray'a birer gol attı ve 6 golde kaldı.

SÜPER LİG'DEKİ 4 TAKIMI GERİDE BIRAKTI

Feyenoord formasıyla ligdeki gol sayısını 10'a yükselten Kuyt, bu performansıyla Süper Lig'deki 4 ekibin önünde yer aldı.

Yeni takımıyla ligde 10 maça çıkan ve söz konusu karşılaşmaların hepsinde 90 dakika forma giyen Hollandalı futbolcu, bu mücadelelerin 6'sında gol atma başarısı gösterdi.

Ligde 10 gole ulaşan ve gol krallığı yarışında ilk sırada yer alan Kuyt, Süper Lig'de yedişer golü bulunan Gaziantepspor, Kayserispor ve Eskişehirspor'un yanı sıra 9 gollü Mersin İdmanyurdu'nu geçti.

Hollandalı futbolcu ayrıca, ligde rakip fileleri onar kez havalandıran Kasımpaşa ve Medicana Sivasspor ile aynı sayıda gol kaydetmiş oldu.

RONALDO VE SUAREZ'İ GEÇTİ

Kuyt, bu sezon şu ana kadar gösterdiği hücum performansıyla dünyaca üne sahip futbolcuları geride bıraktı.

Ligdeki 10 maçta 10 gol atan tecrübeli futbolcu, 9 maçta 7 golü bulunan Real Madrid'in Portekizli futbolcusu Cristiano Ronaldo ve 8 maçta 7 gol kaydeden Barcelona'nın Uruguaylı forveti Luis Suarez'den daha iyi bir ortalama tutturdu.

Kuyt, Feyenoord'un sahasında Zwolle'yi 3-0 yenerek Hollanda Kupası'nda 3. tura yükseldiği maçta da takımının iki golünün altına imza attı.

Dirk Kuyt, Fenerbahçe'de geçirdiği 3 sezonda forma giydiği toplam 130 maçta 37 gol kaydetmişti.

Haber Türk

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
4
3
2
0
0
0