Görüş Bildir
Haberler
Kuşkularının Ne Kadar Esirisin?

Kuşkularının Ne Kadar Esirisin?

Easterling
11.05.2017 - 15:01

Kuşkular, beraberinde genellikle hayran olunası bir sorgulama alışkanlığı getirir, amma ve lakin bu kuşkular bir noktadan sonra paranoyaya dönüşebilir. Hatta bazen çok istediğin, heves ettiğin bir şeyden o kadar kuşkulanırsın ki, vazgeçersin. 'Acaba harbiden öyle mi?', 'bu işte kesin bir bit yeniği var bak demedi deme!', 'burnuma pis kokular geliyor!' gibi  gaipten gelen sesler sana ve düşüncelerine hükmetmeye başlayabilir. Bakalım senin kuşkuların sana ne kadar hükmediyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Beyin yakan bir soruyla başlayalım: Aşırı kuşkucu olduğundan kuşkulandın mı hiç?

2. Gece gökyüzüne bakınca bunlardan hangisini görüyorsun?

2. Gece gökyüzüne bakınca bunlardan hangisini görüyorsun?

3. Çok düşünmeden hızlıca yanıtla: Kendini hangi doktora emanet edersin?

4. Peki küresel ısınıyor muyuz sence?

5. Hadi astroloji... Ne sıklıkla burç yorumları okursun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İnsanoğlu gerçekten Ay'a indi mi peki sence?

6. İnsanoğlu gerçekten Ay'a indi mi peki sence?

7. Hadi seni biraz zorlayalım... Arkadaşların sence ne kadar güvenilir?

7. Hadi seni biraz zorlayalım... Arkadaşların sence ne kadar güvenilir?

8. Bakalım senin evrime bakış açın hangisi?

9. Diyelim ki yolda yürürken yerde yüklü bir miktar para gördün, hangisini yapardın?

10. Son olarak da gündemi hangisinden takip ettiğini öğrenelim!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Seviye 1: Çaylak kuşkucu!

Seviye 1: Çaylak kuşkucu!

Şüphelenmekten çok insanlara güvenmeyi tercih ediyorsun. Bu senin temiz kalbinin bir yansıması. Hiç kuşkulanmıyor ya da sorgulamıyor değilsin, ancak sanki bir tık fazla iyimser yaklaşıyorsun olaylara. Güzel yüreğin herkesi kucaklamaya eğilimli hep. İnsanların senin bu eşsiz yanını suistimal etmesini, kalbinin kırılmasını hiç istemeyiz. O yüzden arada bir dişlerini göster ki, kimse seni kolay lokma sanmasın.

Seviye 2: Profesyonel Kuşkucu!

Şüphelerin ve gerçekler arasındaki teraziyi öyle bir ince ayarlamışsın ki, resmen düşüncelerin bulutların üstünde uçarken ayakların yere basıyor. Bir yandan dünyayı olduğu gibi görürken öte yandan sende her daim merak uyandıran bir 'acaba?' sorusu kafanın bir köşesinde duruyor. Sana daha fazla ne diyelim ki, hepimizin olmak isteyeceği yerdesin.

Seviye 3: Usta kuşkucu!

Nadir görülen bir seviyedesin: gerçek bir şüpheci. Gerçekleri, yalanların arasından tereyağından kıl çeker gibi kolayca çekip çıkarıyorsun. Bu senin genlerine işlemiş adeta. Bir kilometre öteden bir bakışla şüpheli bir şeyi anlayacak kadar gelişmiş, doğuştan gelen bir yetenek... Bu yeteneğin sayesinde hayatı sorgulamada tam bir ustasın. Ancak sana küçük bir dost tavsiyesi  vermeden geçemeyeceğiz. Asla kuşkularının, paranoyaya dönüşmesine izin verme! Hiç bir şeye güvenemez, aksi halde kendini insanlardan soyutlarsın .

Seviye 4: Kuşkuların Esiri!

Seviye 4: Kuşkuların Esiri!

Sen şüphecilikte çığır açmışsın. Septik filozoflar senin yanında halt etmiş. Her şeyden o kadar fazla şüphe eder olmuşsun ki, varlığını sorgulayacaksın neredeyse. Bu kadar kuşku insan bünyesine iyi değil azizim. Kendine bu kadar yüklenmene bizim gönlümüz elvermez. Gel sen dön bu sevdadan, azıcık güven insanlara... Kuşkularını bir kenara bırak, kucakla dostlarını, arkadaşlarını!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
150
63
39
14
13
10
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Alienca

hee güveneyim de ağzıma sıçsınlar. yok babama bile güvenmem bu devirde

Damla Altunbaş

seviye 2 profesyonel kuşkucu hdghfjh