Görüş Bildir
Haberler
Kurumsal Hediyeleriniz Sizin ve Müşterilerinizin Gezegende Daha Yeşil Adımlar Atmasına Yardımcı Olabilir mi?

Kurumsal Hediyeleriniz Sizin ve Müşterilerinizin Gezegende Daha Yeşil Adımlar Atmasına Yardımcı Olabilir mi?

Onedio Content
23.11.2022 - 18:25 Son Güncelleme: 19.12.2022 - 11:09

Sürdürülebilirlik bu günlerde çok önemli ve kurumsal sosyal sorumluluk politikalarından ofis içi kaynaklarınızı ve prosedürlerinizi değiştirmeye kadar, işyerinde daha sürdürülebilir olmak için şirketlerin hedefleri var. Peki ya hediye seçimi yaparken? Çalışanlarınıza veya müşterilerinize sürdürülebilir kurumsal hediyeler vermek, işletmenizde sürdürülebilirliği teşvik etmenin harika bir yoludur hatta Kurumsal sosyal sorumluluk (CSR) hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilir.

Markalı şapkalar, kupalar, plastik kalemler ve USB bellekler iyi ve güzel ama gerçekten müşterileriniz ve çalışanlarınız üzerinde bir etki yaratıyor mu? Bu tip hediyeler çoğu zaman doğrudan çöp kutusuna gider ve atık oluşturur. Kurumsal hediye bu kadar klişe olmak zorunda değildir! Biraz düşünerek, şirketinizin değerlerini yansıtan harika sürdürülebilir hediyeler bulabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sürdürülebilir kurumsal hediye nedir?

Sürdürülebilir kurumsal hediye nedir?

Bir hediyenin sürdürülebilir olarak kabul edilebilmesi için, geri dönüştürülmüş, sürdürülebilir kaynaklı ve yeniden kullanılabilir malzemelerden üretilmesi; sağlam ve uzun kullanıma elverişli olması veya plastik gibi atık malzemelerin kullanımını aktif olarak caydırıyor olması gerekir.

Hepimiz tüketimi azaltmaktan yana olsak da, kurumsal hediye, müşterileriniz, çalışanlarınız ve ortaklarınız için içten takdirinizi iletmenin harika bir yoludur. Sürdürülebilir kurumsal hediyeler, müşterilerinizin ve çalışanlarınızın israfı azaltmasına ve iklim dostu bir yaşam tarzı benimsemesine yardımcı olur. Ve sürdürülebilir kurumsal hediye, büyük veya küçük tüm kuruluşların atabileceği küçük bir yeşil adımdır.

Çevre dostu hediyeler vermek şirketler için neden önemlidir?

Çevre dostu hediyeler vermek şirketler için neden önemlidir?

Şirket logonuzun baskısı ile bir plastik kalem vermek yerine, insanların çevreye daha duyarlı olmalarına nasıl yardımcı olabileceğinizi düşünün. Şirketiniz tarafından verilen sürdürülebilir bir hediye üç şey söyler:

  • Şirketimize/işletmemize katkınız için teşekkür ederiz.

  • Dünyayı önemsiyoruz ve bilinçli seçimler yapıp karbon ayak izimizi azaltıyoruz.

  • Sizin de aynısını yapmanıza yardımcı olmak istiyoruz.

Forbes dergisi yakın zamanda kendin yap, geri dönüştürülebilir malzemeden yapılmış sürdürülebilir kurumsal hediyelerin 'değer niteliklerinin' işletmeler tarafından verilen diğer hediyelerden daha akılda kalıcı olduğunu ve kullanıldığını bildirdi. Aynı zamanda şirketler üst düzey yöneticiler için de artık bu tür çevre dostu hediyeleri tercih ediyor.

Türkiye’de Sürdürülebilir Kurumsal Hediye konusunda öne çıkan Tufetto markası çalışanların motivasyonlarını artıran, kişiselleşebilen ürünler tasarlıyor ve üretiyor. Marka kimliğinize uygun yeni ürünler de tasarlatabilirsiniz.

En iyi kurumsal hediye kriterleri nelerdir?

En iyi kurumsal hediye kriterleri nelerdir?
  • Hediye olarak seçtiğiniz ürünün firmanız hakkında yanlış mesaj vermemesine dikkat edin. Örneğin; stres topu gibi hediyeler verirseniz kuruluşunuzun toksik, stresli kültürünü kabul etmiş olursunuz.

  • Hediyelerinizi seçerken kaynağınızı araştırın. Bugün, her 10 tüketiciden 7'si işletmelerin toplumsal ve çevresel sorunları iyileştirme zorunluluğu olduğuna inanıyor. Çalışanlarınıza veya müşterilerinize çevreye zarar vererek üretilmiş ürünler verirseniz, bu uygulamalar markanızla ilişkilendirilir.

  • Seçtiğiniz hediyelerin belirli bir standardı karşıladığından emin olun – Sürdürülebilir kaynaklarla üretilmiş, yüksek kaliteli ve uzun ömürlü olması oldukça önemlidir. Ayrıca lokal üretim yapan, küçük ve kadın işletmeleri destekleyen kurumlardan seçilmesi de çalışanlarınızda ve müşterilerinizde pozitif etki yaratacaktır.

  • Müşteriler ve çalışanlar aldıkları hediyelerde hangi değerlere önem veriyorlar? Bu özelliklerinin hepsine sahip olan Tufetto ürünlerini Kurumsal Hediye Alternatifi olarak değerlendirebilirsiniz.

Amerika’da bir hediye şirketinin 1000’den fazla kişiyle yapılan bir araştırmaya göre bir iş ortağınızdan aldığınız en kötü hediye nedir sorusuna verilen cevaplar aşağıdaki grafikteki gibidir.

Amerika’da bir hediye şirketinin 1000’den fazla kişiyle yapılan bir araştırmaya göre bir iş ortağınızdan aldığınız en kötü hediye nedir sorusuna verilen cevaplar aşağıdaki grafikteki gibidir.

Araştırmaya yanıt verenler yıl içinde bir ortak veya işverenden iş hediyesi alan ve %84'ü hala tam zamanlı çalışan kişilerdir ve demografik dağılımı aşağıdaki gibidir.

Y kuşağı artık günümüzde işgücündeki en büyük demografik grubu oluşturuyor. Y Kuşağı yalnızca mevcut potansiyel iş hediyesi alıcılarının büyük bir bölümünü temsil etmiyor; tercihleri ve alışkanlıkları da gelecekteki iş hediye etme görgü kurallarını belirleyecektir.

'Bir kişi olarak dünyayı değiştiremem ama bir kişinin dünyasını değiştirebilirim.' – Paul Shane Spear

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın