Görüş Bildir
Haberler
Küresel Büyüme Çabasındaki Mesajlaşma Uygulaması Line’ın Geliri Düşüşte

Küresel Büyüme Çabasındaki Mesajlaşma Uygulaması Line’ın Geliri Düşüşte

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mobil mesajlaşma uygulaması Line’ın gelirinde ilk defa bir önceki döneme oranla düşüş görüldü. Korelilerin sahip olduğu firma kullanıcılarını arttırmaya çalışıyor. Aylık aktif kullanıcılarının 6 milyondan 211 milyona çıktığını gören firma, 2015’in ikinci çeyreğinde 224 milyon dolarlık gelir bildirimi yaptı. Bu geçen yıla göre %37’lik bir artışken, yılın ilk çeyreğine göre %1’lik düşüş demek oluyor.

Koreli internet devi Naver’a ait olan Line, gelirini uygulama içi satışlardan elde ediyor. Dört yıllık bu şirket geçen yıl etkileyici rakamlara ulaştı, ancak Asya dışına açılamaması nedeniyle ilerlemesi durmuş gözüküyor. Şirket, dış piyasaya açılabilmek için; iOS’a uygun klavye uygulaması ve Android kullanıcılarını çekmesi için yeni bir ‘lite’ uygulaması gibi birçok yeni hizmet sundu. Ancak mesajlaşma uygulamalarında yeni kullanıcıların arkadaşlarını davet etmeleri gerekiyor.

Line bütün bunları öngörmüş olacak ki, mesajlaşma dışında bir çeşit mobil içerik portalı olmaya doğru ilerliyor.  Firma, Youtube benzeri bir TV servisi, ücretli bir müzik uygulaması ve taksi çağırma servisi gibi hizmetler sunuyor.  Ancak bu hizmetler yalnızca Line’ın güçlü kitlesi olan yerlerde piyasaya sunulmuş, çünkü bunlar yalnızca aktif kullanıcılar yardımıyla başarılı olabilir.

Line’ın dünya çapında bir atak yapması düşük bir ihtimal, mobil mesajlaşma artık yeni bir kavram değil ve her ülke bir uygulamayı benimsemiş durumda. Firmanın kendi piyasasına odaklanması ve bu bölgedeki servislerini geliştirmeye çalışması daha iyi bir fikir gibi görünüyor.

Line’a dair bir diğer haberse şu, firma Chrome uygulama paketini kullanıma sundu. Windows ve Mac için uygulamalar sunmakla birlikte, bu yeni sürüm not alma özelliğine sahip.

Kaynak: http://techcrunch.com/2015/07/29/chat...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0