Görüş Bildir
Haberler
Kripto Para Dünyasında Neler Oluyor? Haftaya Damga Vuran Önemli Etkinlikler!

etiket Kripto Para Dünyasında Neler Oluyor? Haftaya Damga Vuran Önemli Etkinlikler!

Merlot Vinho
08.03.2022 - 15:00

Geçen hafta ivmeli yükselişler yaşanan kripto para piyasasında çalkantılar devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 45.000 doları zorladıktan sonra yeniden aşağıya sarktı ve piyasanın düşmesine neden oldu. Bu sırada pek çok para birimi değer kaybederken Terra, Waves ve Monero gibi kripto paralarda yükselişler gözlendi. Bu hafta düzenlenecek olan AMA etkinlikleri ve yeni kripto listelemeleri de haftanın merakla beklenen olaylarından oldu.

İşte bu haftanın önemli etkinlikleri!

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. 

Kripto para piyasasında önemli etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor.

Kripto para piyasasında önemli etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor.

Bitcoin haftaya düşüşle devam ederken, kripto para piyasasındaki hareketlilik devam ediyor. Bu sırada diğer kripto para birimleri zincir güncellemeleri ve çeşitli ekosistem yenilemeleriyle etkinlik takvimlerini planlamayı sürdürüyor. Kripto para etkinlikleri güncel gelişmelerden haberdar olmak isteyen pek çok kişinin ilgisini çekiyor. Bu hafta FET, Verge ve BabyDoge gibi para birimleri de düzenledikleri önemli etkinliklerle gündeme oturmuş durumda.

BabyDoge partnerlik açıklaması

BabyDoge ekosistemi geçtiğimiz hafta yeni bir partnerlik açıklaması yapacağını duyurmuştu. Beklenen açıklama dün (7 Mart Pazartesi) yapıldı ve BabyDoge önemli bir finans kurumu olan Simplex ile anlaştığını duyurdu. Sahip olduğu geniş ağ sayesinde yatırımcıların çeşitli ödeme yöntemlerini kullanmasına izin veren bu partnerlik anlaşması, doğrudan kart üzerinden Baby Doge Coin almaya yarayacak. Yatırımcılar Visa, MasterCard, SWIFT, SEPA ve Apple Pay gibi ödeme araçlarını kullanarak kripto para ticareti yapabilecek.

BabyDoge açıklamasının fiyatı olumlu yönde etkilemesi bekleniyor.

BabyDoge açıklamasının fiyatı olumlu yönde etkilemesi bekleniyor.

BabyDoge yaklaşık 2 hafta önce yakaladığı ivmeyle kısa süreli bir yükseliş yaşamış ve çıktığı seviyeyi koruyamayarak düşüşe geçmişti. Bu hafta yapılan açıklamayla yeniden ilgiyi üzerine çeken BabyDoge; Gate.io, Binance, Kucoin ve Huobi gibi önemli borsalarda listeleniyor. Ayrıca PancakeSwap (CAKE), Uniswap (UNI) ve ApeSwap gibi merkeziyetsiz borsalarda da yer alıyor. Yatırımcıya daha fazla kolaylık sağlaması beklenen yeni partnerliğin fiyatı nasıl etkileyeceği merakla bekleniyor.

Verge (XVG) Blok Yarılanması

Verge (XVG) Blok Yarılanması

Verge (XVG), tıpkı Monero (XMR) ve Dash gibi gizlilik odaklı bir yapıya sahip. DogecoinDark ismiyle 2014 yılında piyasaya sürüldükten sonra marka değişikliğine giden bu kripto para biriminde, madencilere ürettikleri blok başına ödül dağıtan bir yapı mevcut. Bitcoin ve Ethereum zincirleriyle benzer işleyen blok ödüllerinde bu hafta yarı yarıya azalma gerçekleşecek. Bununla birlikte madencilerin zarara uğramaması için fiyatlarda yükseliş gelebilir. Önceki yarılanma Kasım ayında gerçekleşmişti ve XVG fiyatı 0,2 dolara kadar çıkarak rekor kırmıştı. Sonrasında ise %96 değer kaybı yaşanmıştı.

Fetch.ai Reddit AMA etkinliği

Yapay zeka ve blok zincir teknolojilerini bir araya getirme planlarıyla bilinen Fetch.ai (FET) platformu, 9 Mart Çarşamba günü Reddit üzerinden bir AMA etkinliği düzenleyecek. Geçtiğimiz hafta balinaların odaklandığı para birimlerinden olan FET Coin; Binance, Gemini, Bosch gibi markalar tarafından destekleniyor ve Cosmos altyapısını kullanıyor. Ek olarak gelişmiş şifreleme özellikleri ile makine öğrenimini birleştiriyor. Kullandığı yüksek performanslı WASM akıllı sözleşme dili sayesinde eski zincir ağlarına özel Katman-2 ağı sağlıyor ve bu zincirlerin diğer platformlarla köprü kurmasına izin veriyor. Bütün bu gelecek odaklı özellikler ise teknoloji meraklılarının ve yatırımcıların ilgisini çekiyor.

FET Coin AMA etkinliğinde blok zincir ve yapay zeka odaklı sorular yanıtlanacak.

FET Coin AMA etkinliğinde blok zincir ve yapay zeka odaklı sorular yanıtlanacak.

AMA etkinlikleri kripto para piyasasında sıklıkla düzenleniyor ve 'Ask Me Anything', yani 'Bana Herhangi Bir Şey Sor' anlamına geliyor. 9 Mart Çarşamba günü düzenlenecek etkinlikte, Fetch.ai geliştiricileri Reddit üzerinden merak edilen soruları yanıtlayacak ve zincirin teknoloji odaklı çözümlerini tartışacak. Bu nedenle etkinlik özellikle yeni nesil gelişmeleri takip edenler tarafından merakla bekleniyor.

MRHB Coin BitMart listelemesi

Bu haftanın bir diğer etkinliği de özellikle Arap yatırımcıları hedef alan ve 'helal yatırım' iddiası ile gündeme gelen Marhaba DeFi tarafından düzenlenecek. Sadece dini kurallara uygun yatırım araçlarına izin verdiğini söyleyen merkeziyetsiz platform tokeni MRHB Coin, 9 Mart Çarşamba günü BitMart borsasında listelenmeye başlayacak. Marhaba ekosistemi, DeFi coinlerde ortak olan faiz kazancı ve faize dayalı borç verme gibi özellikleri desteklemiyor, bu sayede helal yatırım ilkelerini uyguladığını savunuyor. Etkinlik öncesinde coin fiyatında herhangi bir değişim yaşanması beklenmiyor, fakat platformun dini olarak yasak olmayan yatırım ilkelerini gözeten varlıklara izin vermesi kimi yatırımcıların ilgisini çekiyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın