Görüş Bildir
Haberler
Kripto Milyarderi Tim Draper Bitcoin İçin 250.000 Dolar Hedefinin Arkasında: 2023 Yılında Gerçekleşebilir!

etiket Kripto Milyarderi Tim Draper Bitcoin İçin 250.000 Dolar Hedefinin Arkasında: 2023 Yılında Gerçekleşebilir!

Merlot Vinho
27.06.2022 - 15:05

Amerika'nın en ünlü risk sermaye yatırımcılarından olan Tim Draper, geçtiğimiz günlerde daha önce açıkladığı 250.000 dolarlık beklentisini hala koruduğunu belirtti. Kripto milyarderine göre bu hedefin gerçekleşmesi için 2023'ü beklemek gerekebilir.

Detaylar içeriğimizde!

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tim Draper Bitcoin'de 250.000 doları işaret etti.

Tim Draper Bitcoin'de 250.000 doları işaret etti.

Risk sermayederi ve teknoloji milyarderi Tim Draper, Ocak 2022 tarihli bir röportajında Bitcoin hakkında iddialı tahminlerde bulundu ve Bitcoin fiyatının 250.000 dolara ulaşacağını söyledi. Ünlü isim bu tahminde bulunduğunda Bitcoin için ibre 41.000 dolar seviyelerini gösteriyordu ancak beklenen olmadı ve fiyat yarı yarıya düştü.

Tim Draper hedefi konusunda geri adım atmaya yanaşmıyor.

Tim Draper hedefi konusunda geri adım atmaya yanaşmıyor.

Draper'ın tahmininin üzerinden yaklaşık 6 ay geçti ve beklenen fiyat tutmak bir yana, tersine çok daha derinlere çekildi. Yakın zaman önce bu beklentisini hala koruduğunu söyleyen isim böylece yatırımcıları bir kez daha hüsrana uğratma riskiyle karşı karşıya kaldı. Her ne kadar Bitcoin çöküşlerinden mağdur olanlardan biri kendisi olsa da Draper, şu açıklamaları yaparak fikrinin hala arkasında olduğunu vurguladı.

'Bunun olacağına her zamankinden daha fazla ikna olmuş durumdayım. 2022 sonunda ya da 2023 başında olabilir.'

Draper BTC'lerini 2014 yılında satın aldı ve ciddi kar elde etti.

Draper BTC'lerini 2014 yılında satın aldı ve ciddi kar elde etti.

Draper, 2014 yılında ABD Marshals Service müzayedesinden 18.7 milyon dolar karşılığında 30.000 adet Bitcoin almıştı. BTC fiyatı ise o zamanlar 623 dolar idi. Buna göre milyarder bu yatırımdan yüksek oranda kar elde etmiş gibi görünüyor ve yükselişlerin süreceğine inanıyor. Ancak 2022 sonundan beri elde ettiği karın yarıdan fazlası da erimiş gibi duruyor.

Bitcoin kırdığı ayı bayrağı sonrası henüz kayda değer bir toparlanma yaşamış değil.

Bitcoin kırdığı ayı bayrağı sonrası henüz kayda değer bir toparlanma yaşamış değil.

Yatırımcı son dönemde geçmiş beklentilerini koruduğu vurgusunu yaparak marketi ikiye bölmüş olsa da şimdilik 250.000 dolar BTC için uçuk bir hedeften fazlası değil. Güncel fiyatı 21.000 doların hemen üzerinde olan BTC, ayı bayrağını kırdıktan sonra toparlayamadı ve fiyat bir ara ilk kez eski ATH'sinin altına kadar indi. 2017'nin ana direnci olan 17.000 - 20.000 dolar bandı iyi bir destek olarak çalıştı ancak bu süreç Bitcoin milyarderlerinin yatırımlarını da olumsuz şekilde etkiledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bitcoin'deki düşük performans milyarder sayısının düşmesine neden oldu.

Bitcoin'deki düşük performans milyarder sayısının düşmesine neden oldu.

Mart ayından bu yana 11 kripto milyarderinin toplam kaybı 61 milyar dolara ulaştı, mevcut milyarder sayısı ise 7'ye düştü. Bu sırada Coinbase kurucu ortağı Fred Ehrsam yatırımlarının %57'sini kaybederek milyarder statüsünden çıkarılan isimlerdendi. Piyasadaki krizi 'büyüyen bir sancı' olarak tanımlayan ünlü milyarder Mart ayında 2.1 milyar dolarlık net servete sahipti, şu an ise bu değer 900 milyon dolar seviyesinde.

Milyarder portföylerindeki daralma gözlerden kaçmadı.

Milyarder portföylerindeki daralma gözlerden kaçmadı.

Ünlü kripto milyarderlerinden Tyler ve Cameron Winklevoss ikizlerinin Mart ayında 4 milyar dolar olan serveti de kayıp yaşadı ve 3.2 milyar dolara indi. FTX CEO'su Sam Bankman-Fried değerinden 4 milyar dolar kaybederken, MicroStrategy zararı 1 milyar dolara ulaştı. Binance CEO'su CZ ise 18.7 milyar dolarlık net değeri ile dünyanın en zengin 19. kişisi oldu.

Binance kurucusu CZ kripto markette yükseliş bekleyen bir diğer isim.

Bununla birlikte CZ, resmi Twitter hesabından bir paylaşımda bulunarak Draper'ın yaptığı 250.000 dolarlık hedefi vurguladı. Daha önceki bir paylaşımında da kripto markette boğa beklentisi olduğunu açıklayan CZ şu ifadeleri kullandı:

 'Efsanevi Tim Draper ortalama 650 dolardan yüksek sayıda Bitcoin aldı ve şu an fiyat 21.000 dolara indiğinden ona 'Haydan gelen huya gider.' diyorlar. Aslında Draper'ın BTC'leri bir an için 200 dolara kadar inmişti ve insanlar ona gülüyorlardı. Peki şu an kim gülüyor?'

CZ paylaşımının altına ardı arkası kesilmeyen yorumlar yapılmaya başlandı. İşte onlardan birkaçı 👇👇👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Tim Draper her zaman çağın ilerisinde. Onun BTC'ye nasıl girdiğini anlattığı röportajını izleyin.'

'Gelecek vizyonu olmayanlar ve hiç olmamış olanlar güler.'

'Ne yazık ki insanlar 200.000 dolarda satın alacak ve düzeltme olduğunda yine öldü diyecekler. Kimsenin sabrı yok.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Onu varlıkları tuttuğu için kötü göstermeye çok uğraştılar, ilk önce eski milyarder dediler, daha sonra tahmini tutmadı ve kolay gelen kolay gider yazdılar. Ama Tim Draper uzun süreli yatırımcı ve buna benzer pek çok makale gördü. Tim Draper büyük kazanıyor.'

Siz konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım! 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın