Görüş Bildir
Haberler
Kripto Çöküş Sonrası En Büyük 100 Para Biriminden 72'si %90 Değer Kaybetti! Hangileri Yıkılmadı?

etiket Kripto Çöküş Sonrası En Büyük 100 Para Biriminden 72'si %90 Değer Kaybetti! Hangileri Yıkılmadı?

Merlot Vinho
19.06.2022 - 15:04

Kripto markette düşüş sürerken bilanço her geçen gün ağırlaşıyor. Son fiyat verilerine göre ilk 100'de yer alan kripto para biriminden 72'si, bütün zamanların en yüksek seviyesinden ortalama %90 çakılmış durumda. Peki bu ağır senaryodan en az hasar almayı başaran coinler hangileri?

Detaylar içeriğimizde!

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yüksek piyasa değerine sahip kriptolarda nispeten daha az düşüş yaşandı.

Yüksek piyasa değerine sahip kriptolarda nispeten daha az düşüş yaşandı.

Bir süredir devam eden ayı piyasası Bitcoin liderliğinde bütün markette çöküşe neden oldu. Canlı fiyat paylaşım ve takip platformu CoinGoLive verilerine göre, markette yıkım devam ederken en iyi performansı yüksek piyasa değerine sahip varlıklar gösterdi. Stabilcoinleri liste dışı tutmak kaydıyla ilk 10'daki para biriminden 9'unun çöküşlerden en az etkilenenler olduğu ortaya çıktı. Bu para birimlerinde son 1 yıllık düşüş %90'ın altında kaldı.

Bitcoin ve Ethereum'un zirveden itibaren yaşadığı kayıplar %70'i geçti.

Bitcoin ve Ethereum'un zirveden itibaren yaşadığı kayıplar %70'i geçti.

Fiyatı 20.000 doların biraz üzerinde seyreden market lideri Bitcoin, Kasım 2021'de 69.000 dolarlık zirvesini yaptıktan sonra %71'lik bir değer kaybına uğradı. Güncel olarak 1.000 dolar civarından fiyatlanan en büyük ikinci kripto para birimi Ethereum ise 4.868 dolarlık tepe noktasından itibaren %78'lik kayıplar gördü. Ayı piyasasının getirisi olan bu yüksek düşüşler yine de ilk 100'deki diğer para birimlerinden daha düşük seviyede kaldı.

İlk 10'daki para birimlerindeki kayıplar %90'ları buldu.

İlk 10'daki para birimlerindeki kayıplar %90'ları buldu.

Piyasa değeri bakımından ilk 10'da yer alan Tether (USDT), Binance USD (BUSD), USD Coin (USDC) stabilcoinleri bu verilerin dışında bırakıldı. Diğer önde gelen kriptolardan Binance Coin (BNB), Solana (SOL), Polkadot (DOT) ve Cardano (ADA) ise %68 ile %88 arasında değişen oranlarda kayıplar yaşadı. Popüler para birimi Ripple (XRP) için bu süreç zirveden %90,56'lık bir çakılmayla sonuçlandı.

İlk 20 para birimindeki kayıplar ilk 10'u da geride bıraktı.

İlk 20 para birimindeki kayıplar ilk 10'u da geride bıraktı.

İlk 10 para birimi için ortalama değer kaybı %79 olarak hesaplanırken, ilk 20'de daha derin bir düşüş olduğu gözlendi. Bu hesaba göre en yüksek seviyeden itibaren yaşanan çakılma oranı %81'e ulaştı. Sonraki sıraları alan borsa para birimleri ise nispeten dönemi daha iyi geçiren kriptolar olarak kayda geçti. Borsa tokenleri için %68 hesaplanan düşüş oranı pek çok sektörden daha iyi bir konumda yer aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Borsa tokenleri sezonun en az kaybettiren varlıkları oldu.

Borsa tokenleri sezonun en az kaybettiren varlıkları oldu.

Bitfinex borsa tokeni LEO piyasanın en az kaybettiren para birimi oldu. %40 değer kaybıyla güçlü duruş sergileyen LEO'yu KuCoin borsa tokeni KCS izledi. KCS için kayıplar ise %61 ile ortalamanın altında yer aldı. Yatırımcıların genellikle borsa ticaretinde işlem ücretlerini azaltmak için kullandığı bu varlıklardan LEO, düşen piyasada bile agresif satın almalara tanık oldu.

Kripto para borsalarına ait yerel tokenler son 1 yılda diğer varlıklara göre çok daha dirençli hareketler sergiledi. Coinflex borsa tokeni FLEX sadece %35'lik bir kayıp yaşadı. İşlem ödemelerinde ve işlem ücretlerini azaltmada kullanılan bu tokende düşük oranlı kayıp yaşanmasının bir diğer nedeni de fiyat esnekliğini sağlamak için yapılan yakımlar. Bütün bunlara bağlı olarak FLEX, düşen piyasadaki en kazançlı taraflardan biri haline geldi.

Özellikle son bir hafta içinde kripto market değeri hızla düştü.

Özellikle son bir hafta içinde kripto market değeri hızla düştü.

Bu zaman zarfında kripto marketin değeri ise 1 trilyon doların altına düşerek yatırımcıları fazlasıyla mağdur etti. Son bir haftada açıklanan enflasyon verileri ve FED'in uyguladığı para politikası zaten kayıp yaşayan marketin daha derinden etkilenmesine neden oldu. Global gelişmeler sonrası kripto paralar yatırımcılar için riskli varlıklar olarak kabul gördüğünden piyasadaki para çıkışı hızlandı.

Kripto marketin geleceğine dair zıt görüşler gündeme gelmeye başladı.

Kripto marketin geleceğine dair zıt görüşler gündeme gelmeye başladı.

Bütün bu gelişmeler sonucu kripto para piyasası 1 haftada yaklaşık %30'luk bir kayıp yaşayarak 1,26 trilyon dolardan 890 milyar dolara kadar indi. Lider para birimi Bitcoin ise 30.000 dolardan 20.000 dolara kadar gerileyen %35'lik düşen bir trendi takip etti. Bitcoin balonu tartışmaları yeniden gündeme gelirken kripto marketin geleceğine dair zıt görüşler de paylaşılmaya başlandı. Kimileri bu seviyeleri destek olarak değerlendirirken kimileri daha fazla derinleşecek düşüşlere dikkat çekti. Faiz oranlarındaki artış ve genel enflasyon verileri şimdilik marketin en büyük iki düşmanı olarak kayıtlara geçti bile.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın