Görüş Bildir
Haberler
Kraliyet Gelinlerinin Kullanmalarının Yasak Olduğu Kelimeleri Görünce Çok Şaşıracaksınız!

Kraliyet Gelinlerinin Kullanmalarının Yasak Olduğu Kelimeleri Görünce Çok Şaşıracaksınız!

Aysima
20.03.2019 - 11:33

Kraliyet ailesinin 'normal insanlar' gibi olmadığını kimse iddia edemez tabii ki. Saraylarda yaşıyorlar ve inanılmaz derecede zenginler. Bizler gibi gariban insanlarsa, ay sonu kirayı nasıl ödeyeceğimizi düşünüyoruz. Onlarla bizim aramızdaki bir diğer farklılıksa, maddi şeylerin ötesine geçiyor. Kraliyet ailesinin konuşma tarzları gibi. Kraliyet ailemizin, söylemelerinin yasak olduğu birçok kelime bulunuyor.

Kaynak: https://www.mirror.co.uk/news/uk-news...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bunlardan ilki, "Pardon".

Bunlardan ilki, "Pardon".

Bizler her zaman, 'pardon' demenin diğer alternatif kelimelerden daha kibar olduğunu düşünmüşüzdür. Kraliyet ailesinden olmayan bizler, yanılmış gibi görünüyoruz. Mamamia'ya göre pardon kelimesini kullanmak tamamen yasak. Onun yerine, Edinburgh Dükü'nün ne dediğini duymadığınız zaman, 'affedersiniz' ve hatta 'affedersiniz, ne?' demeliymişsiniz. Ya da, basitçe duymuş gibi yapıp, kafanızı sallayıp gülümsemek yetiyor.

"Tuvalet"

"Tuvalet"

'Tuvalet' kelimesi, hela veya ayak yolu demekten daha makul bir kelime olabilir ama Windsor hanesi kişileri ne zaman rahatlama ihtiyacı hissetse, 'ayak yolu' olarak çevirebileceğimiz 'loo' kelimesini kullanmayı daha uygun buluyor. 'Tuvalet' kelimesi köken olarak Fransızca'dan gelmekte ve görünüşe göre kullanmaktan kaçınılıyor.

"Parfüm"

"Parfüm"

Kraliyet ailesi 'parfüm' değil 'koku' (scent) kelimesini kullanmayı tercih ediyor. Yan,  birinin parfümüne iltifat edecekseniz, 'Kokunu beğendim' demeniz gerekiyor.

"Çay"

"Çay"

Çay bildiğiniz gibi İngilizlerin önem verdiği geleneklerinden bir tanesi ve yemeklerini çay olarak adlandırabiliyorlar. Kate Fox'a göre, kendinizi kraliyet ailesi üyelerinden biri kesinlikle değilmişsiniz gibi göstermenin en sağlam yolu, akşam yemeğinizi 'çay' olarak adlandırmanız. Doğru kullanım 'akşam yemeği' (dinner/supper) olacak.

"Bekleme odası" (Lounge)

"Bekleme odası" (Lounge)

Sarayın birçok odası bulunuyor fakat odaların hiç birine 'bekleme odası' veya 'salon' denmiyor. Onun yerine, 'konuk odası' veya 'oturma odası' deniyor. Ayrıca oturma odasında kanepeler bulunmuyor, sadece koltuklar veya taht benzeri eşyalar bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Sosyetik" (Posh)

"Sosyetik" (Posh)

Sosyetik olmanın ilk kuralı nedir? Kimseyi ya da kendinizi sosyetik veya gösterişli olarak adlandırmamanız.

"Tatlı"

"Tatlı"

Kraliyet ailesinden akşam yemeği daveti alırsanız, tatlı beklemeyin. Onun yerine, tatlı ihtiyaçlarını onların deyimiyle 'puding' ile gideriyor kraliyet ailemiz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
87
45
21
12
9
8
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mümtaz Emre

Editör simdi attığın başlığa ve tum içeriğe tekrar bak .