Görüş Bildir
Haberler
ÖSYM, KPSS Önlisans Sonuçlarını Açıkladı! İşte KPSS Önlisans Sonuç Sayfası

ÖSYM, KPSS Önlisans Sonuçlarını Açıkladı! İşte KPSS Önlisans Sonuç Sayfası

Sunay Korkmaz
26.11.2020 - 11:11

Geçtiğimiz ekim ayında düzenlenen KPSS önlisans sonuçları belli oldu. Adaylar için şimdi tercih maratonu başlayacak. Sınav sonuçları, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerli olacak. İşte ÖSYM sonuç sorgulama sayfası...

İçeriğin Devamı Aşağıda

KPSS Önlisans Sonuçları

KPSS Önlisans Sonuçları

Yüzlerce kişinin beklediği haberi ÖSYM Başkanı verdi. ÖSYM Başkanı Halis Aygün, '25 Ekim'de gerçekleştirdiğimiz KPSS Ön Lisans sonuçları açıklanmıştır. Sınav sonuçlarının hayırlı olmasını diliyorum' dedi. Biz de KPSS sonuçlarını öğrenmek isteyenler için bilinmesi gerekenleri derledik.

KPSS Ön Lisans Sonuçları Sorgulama Sayfası...

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacak. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmünde. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’nde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların, daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez.

KPSS Sonuçları 2 Yıl Geçerli

KPSS Sonuçları 2 Yıl Geçerli

Sınav sonuçları, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerlidir. Yeni bir sınavın yapılamaması durumunda ise sınav sonuçları, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam eder.

2020-KPSS’ye önlisans düzeyinden giren adayların takip eden KPSS B Grubu Lisans sınavına girmeleri hâlinde, KPSS B Grubu lisans sınavı sonucunun açıklanma tarihi itibarıyla KPSS önlisans düzeyindeki sınav sonuçlarının geçerliliği sona erer; takip eden KPSS A Grubu sınavına girmeleri “KPSS Önlisans” sınav sonuçlarını etkilemez.

2018-KPSS’ye ortaöğretim düzeyinden giren adayların 2020-KPSS önlisans sınavına girmeleri hâlinde, bu sınav sonucunun açıklanma tarihi itibarıyla KPSS Ortaöğretim sınav sonuçlarının geçerliliği sona erecektir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın