Görüş Bildir
Haberler
KPPS 2020 Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KPPS 2020 Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

R.G.
20.10.2020 - 14:59

Memur adaylarının Eylül ayında girdiği KPSS sonuçlarının açıklanmasına kısa süre kaldı. Online olarak görüntülenebilecek KPSS 2020 sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 2020 KPSS sonuçlarının açıklanacağı tarih.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Açıklanma Tarihi 22 Ekim

Açıklanma Tarihi 22 Ekim

Memur olmak isteyen binlerce kişinin büyük umutlarla hazırlanarak girdiği lisans KPSS sonuçları, ÖSYM’nin bu yılki takvimine göre 22 Ekim 2020 tarihinde Aday İşlemleri Sayfası (AİS) üzerinden erişime açılacak. Sonuçların açıklanacağı saat ise henüz belli değil. Sınava giren memur adayları, istenen bilgileri sisteme girerek KPSS’den aldığı puanları  görüntüleyebilecek.

KPSS Sonuçları İçin Hangi Belgeler İsteniyor?

KPSS Sonuçları İçin Hangi Belgeler İsteniyor?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen tüm sınavların sonuçları, https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden duyuruluyor. KPSS lisans sınavına giren memur adayları da yine bu sayfa üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle sınav sonuçlarını öğrenebilecek. Ayrıca ÖSYM’nin mobil uygulamasından da sınav sonuçlarına erişilebilecek.

KPSS’nin Diğer Oturumları Ne Zaman Yapılacak?

KPSS’nin Diğer Oturumları Ne Zaman Yapılacak?

KPSS Önlisans başvuruları 21 Ağustos - 2 Eylül 2020 tarihleri arasında alınmıştı. Sınavı ise 25 Ekim 2020 tarihinde yapılacak. 15-30 Eylül 2020 tarihlerinde başvuruları alınan  KPSS ortaöğretim sınavı,  22 Kasım 2020 tarihinde yapılacak.

6-16 Kasım 2020 tarihleri arası başvuraları alınan KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi sınavı ise 27 Aralık 2020 tarihinde yapılacak.

KPSS A Grubu Kadrolar Nerelerde Görev Alabilir?

KPSS A Grubu Kadrolar Nerelerde Görev Alabilir?

KPSS A Grubun kadroların görev alabilceği kurumlar şöyle;

Cumhurbaşkanlığı, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına atanacak kadrolar.

KPSS B Grubu Kadrolar Nerelerde Görev Alabilir?

KPSS B Grubu Kadrolar Nerelerde Görev Alabilir?

KPSS B Grubu kadroların görev alabileceği kurumlar şöyle;

190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin eki listelerde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın