Görüş Bildir
Haberler
Koş Mizgin Koş! Mevsimlik Tarım İşçiliğinden, Dünya Şampiyonluğuna: Mizgin Ay ile Tanışın!

etiket Koş Mizgin Koş! Mevsimlik Tarım İşçiliğinden, Dünya Şampiyonluğuna: Mizgin Ay ile Tanışın!

Taner Bayram
14.07.2017 - 17:58

Sizinle güzel ve ilham veren bir başarı öyküsü paylaşacağım dostlar! 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Önce o güzel haberi vererek başlayalım: Milli atletimiz Mizgin Ay, Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası’nda 100 metrede altın madalya kazandı! 🏅

Önce o güzel haberi vererek başlayalım: Milli atletimiz Mizgin Ay, Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası’nda 100 metrede altın madalya kazandı! 🏅

Mizgin, Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası’nın 2. gününde 100 metre final yarışında piste çıkan sporcular arasındaydı.

Kenya’nın başkenti Nairobi'de düzenlenen Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası kadınlar 100 metre final yarışında altın madalyayı 11.62’lik derecesiyle alırken, yarış da nefesleri kesti!

Şampiyonanın 100 metre elemelerinde ilk seride koşan ve 11.92’lik derecesi ile yarı finale kalan Mizgin Ay, yarı finalde 11.58 olan Türkiye rekorunu geliştirerek 11.57 saniye ile finale yükseldi. 

Finalde ise yukarıda değindiğimiz gibi 11.62’lik bir performans sergileyen Mizgin, yarışı ilk sırada tamamladı Dünya Şampiyonu oldu ve göğsümüze kabarttı. 👏

Bu arada Mizgin ile duyduğumuz gurur, sadece kazandığı başarıdan ileri gelmiyor, bu başarıya koşarken yaşadığı zorlukların üstesinden gelmesinden kaynaklanıyor.

Yaşadığı zor şartların arasından azmi ve kararlılığı ile sıyrılabilmesinde... En az başarının kendisi kadar önemli bir süreç bu.

Peki, nasıl bir süreçti bu? Mizgin, 2000 yılında Batman’da doğdu. Altı kardeşi var ve henüz 3 yaşındayken ailesiyle Ankara Beypazarı’na yerleşti.

Ailesi mevsimlik işçi olarak çalışıyordu. Mizgin de ailesinin geçimine katkıda bulunmak adına onlarla beraber çalışıyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Beypazarı'nda “Rüzgarın Kızı” lakabı ile tanınan Mizgin, daha önce İstanbul'da yapılan Salon Atletizm Şampiyonası Yıldızlar Kategorisi'nde 60 ve 200 metrelerde Türkiye şampiyonu oldu ve iki altın madalya kazandı.

i.makeagif.com

Mizgin, 2014’te katıldığı yarışların tümünü kazanıp 6 altın madalya almayı başardı. Bu başarısının ardından Beypazarı Kaymakamlığı, Mizgin'in tarlada çalışmayı bırakıp sadece spora odaklanması için ailesine maddi destek sunmaya başladı.

Bu arada gördüğünüz gibi, bu heyecanlı yarış fotofiniş ile belli oldu. 📷

Bunun üzerine 2020 Olimpiyatları'na katılacak sporcuları belirleyip hazırlamak üzere kurulan Olimpiyat Hazırlama Merkezi’ne (TOHM) Ankara'dan katılan 23 sporcunun en genci olarak çalışmalara başladı.

Mizgin hedefleri bu başarısıyla sınırlı değil: 'İlerideki hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları. Orada final koşmak istiyorum' diyor.

Mizgin'in örnek aldığı sporcu ise dünyaca ünlü rekortmen sprinter Usain Bolt!

“Kesinlikle bir gün onunla tanışacağıma inanıyorum. Çok iyi bir sporcu olursam tanışırım onunla. İlk yarışlara girdiğimde kimse beni bilmiyordu. Girer girmez arkadaşlara fark atmıştım. Bana ‘Türkiye’nin Usain Bolt’u’ demişlerdi. Bu lakabı çok beğenip, sevdim ve hala öyle diyorlar. Kadınların Usain Bolt’u olmak istiyorum. Şu an lakabım da öyle. Ayrıca ’rekor canavarı’ diye bir lakabım var. Elimden geleni yapacağım.” 

Umarız tanışırsın Mizgin! 🙏

Bonus: Milli sporcumuz Mizgin Ay'ın kazandığı final koşusu!

Kaynaklar

1 2

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1084
420
24
14
14
14
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Türk Kızı

Beyni yıkanmamış,bu ülke için elinden geleni yapan ve en önemlisi Türk bayrağı taşıyarak İstiklal Marşımızın okunmasını sağlamışsa gurur duyarım etnik kökeni... Devamını Gör

resistance

güzel yorum yapmışşın tırko tebrik ederim (Kürt Oğlu)

theravenwoman

görmek istediğimiz kareler işte. bu ülkenin bayrağını sallandırıp marşını okutuyorsa türkmüş kürtmüş farketmez

queen of the alaska

helal ossun inşallah doping yapmassın sevgiler