Görüş Bildir
Haberler
Konya’daki ‘Köpek Katliamı’ Skandalında İki Kişi Tutuklandı

Konya’daki ‘Köpek Katliamı’ Skandalında İki Kişi Tutuklandı

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde çekilen ve sosyal medyada yayıldıktan sonra büyük yankı uyandıran 'Köpek Katliamı' olayında iki kişi 'Bir ev hayvanına veya evcil hayvana işkence etme' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Bir ev hayvanına veya evcil hayvana işkence etme'

'Bir ev hayvanına veya evcil hayvana işkence etme'

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde, 10 gün önce görevlinin bir köpeğe elindeki kürekle vurarak ölümüne neden olduğu görüntülerle ilgili başlatılan soruşturmada gözaltına alınan Murat Bacak ve köpeği sürükleyerek götüren Sefa Çakmak çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği'nce 'Bir ev hayvanına veya evcil hayvana işkence etme' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İşte ilk ifadesi: İlk olarak köpek bana saldırdı!

İşte ilk ifadesi: İlk olarak köpek bana saldırdı!

Köpeğin kafasına kürekle defalarca vurduğu iddia edilen Murat B. ifadesinde şunları iddia etti: 'Ben sağlık teknisyeni olarak çalışıyorum. Olay günü barınaktaki hayvanlara parazit aşı ve ilaçlama uygulaması yapıyorduk. S.Ç içerden getirilen köpeği tutmaya çalışıyordu. Fakat köpeği tutamadı. İlk olarak köpek bana saldırdı. Ben de kendimi korumak için köpeğe kürekle 1 kez vurdum. Sefa Ç. köpeği kontrol altına alsa da o panik ile 2 kez daha köpeğin kafasına kürekle vurdu. Köpek şoka girdi. Daha sonra tıbbi müdahalesini yapıp kafesine gönderdim. Son durumundan haberim yok. Benim bu olayla ilgili 3 günlük sağlık raporum bulunuyor.''

İşte o skandal görüntüler

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay: “Bu olayı sadece bir belediye başkanı olarak değil bir insanlık vazifesi olarak sonuna kadar takip edeceğiz”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay: “Bu olayı sadece bir belediye başkanı olarak değil bir insanlık vazifesi olarak sonuna kadar takip edeceğiz”

Ortaya çıkan görüntülerin herkesi derinden üzdüğünü belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 'Yaşanan olayın münferit olduğuna inanıyorum. Duyduğumuz andan itibaren suçluların cezalandırılması ile ilgili gerekli işlemleri ivedilikle gerçekleştirdik. Failler görevlerinden uzaklaştırıldı ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Ayrıca sorumlularla ilgili de idari soruşturmayı açtık, şu anda görevlerinden açığa alınmış durumdalar. Bu olayı sadece bir belediye başkanı olarak değil bir insanlık vazifesi olarak sonuna kadar takip edeceğiz” diye konuştu.

“Burası Türkiye'nin en modern hayvan barınağı”

“Burası Türkiye'nin en modern hayvan barınağı”

Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi’nin Türkiye'nin en modern hayvan barınağı olduğunu söyleyen Başkan Altay şöyle devam etti: 'Bunu iddia ile söylüyorum. Biz bugüne kadar çok önemli çalışmalar yaptık. Hem hayvan barınağımızın fiziki yapısı hem de hayvanlarla ilgili yürüttüğümüz projeler tüm Türkiye'ye örnek oldu. Hayvan barınağımızda; ameliyathanelerin, röntgen cihazlarının, laboratuvarların, hatta küvözlerin bulunduğu bir ameliyat sistemine sahibiz. Ayrıca uzun süre misafir ettiğimiz hayvanların sağlığını korumak için yerden ısıtmalı barınaklarımız var. 

Biz sahiplendirmeyi de çok önemsiyoruz. Bugüne kadar 6 binin üzerinde hayvanı sahiplendirdik. Türkiye'de sadece sahiplendirdiği hayvanlar için aylık bedel ödeyen şehir Konya'dır. Biz bir taraftan barınaktaki hayvanların şartlarını düzenlerken bir taraftan da sahiplendirme ile ilgili önemli çalışmalar yürütüyoruz. Ayrıca tüm Türkiye'de ses getiren özellikle trafik kazalarında zarar gören hayvanların bir an önce ve uygun şartlarda barınağımıza ya da Veterinerlik Fakültesine ulaştırılması ile ilgili tam donanımlı 4 tane ambulansımızla da bu hizmetleri yürütüyoruz. 

Biz bunları yaparken birinin zorlamasıyla, birinin dayatmasıyla yapmadık. Biz bunu insanlık görevi olarak görüyoruz. Konya bu konuda hassas olması gereken en önemli şehir. Hazreti Mevlana'nın şehrindeyiz. ‘Yaratılan her şeyi Yaratan’dan ötürü seviyoruz. Yaşanan bu menfur olay bizi de çok üzdü ama bu olay bu konudaki azmimizi ve kararlılığımızı asla ortadan kaldırmaz. Ortaya çıkan durumdan üzüntü duyuyoruz. Özellikle sokak hayvanları için bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
187
50
34
7
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahmet Yıldız

Barınakta bir köpeği yemiş diğer köpekler. Ülkenin en modern barınağında mı oldu bu durum? Keşke gönüllülere maaş verseniz de onlar baksa. Vicdanı olan insan... Devamını Gör

Orkun Baylar

iyi dedin hocam

Seray Uz

en büyük dileğim geri salınmamaları! vebalini bu dünyada ödemeden ölmeyin yaratıklar!!!

peynir çok pahalı

Orada en az 6 7 kişi var, hepsi tutuklansın! Göstermelik yargılanmasınlar, hepsi hak ettiği cezayı alsın! Yeter laann !