Görüş Bildir
Haberler
Kol Bozuk Demeye Hazırsak Bu Sene PES 2018 Almak İçin 10 Sebep

Kol Bozuk Demeye Hazırsak Bu Sene PES 2018 Almak İçin 10 Sebep

11.11.2017 - 17:53

Futbol sahalarındaki rekabet bilgisayarlarımızda da hız kesmeden devam ediyor. Electronic Arts'ın çıkardığı FIFA serisi ve Konami'nin piyasaya sürdüğü Pro Evolution Soccer oyunları yıllardır büyük bir çekişme halindeler. Uzun yıllar futbol oyunlarını domine eden ve FIFA serisine bariz bir üstünlük sağlayan PES (Pro Evolution Soccer), 2-3 senedir bayrağı rakibine kaptırmıştı. Her sene olduğu gibi bu yılda da PES ve FIFA oyunları piyasaya sürüldü. Konami bu yıl, rakibine kaptırdığı liderlik koltuğunu geri kazanmak için büyük adımlar attı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Pasa dayalı futbol

Eski PES serilerinde en çok eleştirilen, tek bir futbolcuyla herkesi çalımlayarak gol atabilmemizdi. PES 2018 ise bu sene sizi daha çok pas yapmaya zorluyor. Bunda Konami'nin Barcelona takımı ile partnerliği ve Katalan ekibinin pas futbolu etkili midir bilinmez ama, bu sene PES oynayacaksanız topu ayağınıza alıp kaleye doğru koşmak pek işinize yaramayacak. Daha çok ayağa kısa ve etkili paslar yapmanız gerekiyor.

2. Gerçekçi oyuncu yüzleri

PES 2018'de oyuncu yüzleri olabildiğince gerçekçi olarak oyuna aktarılmış. Dünyaca ünlü takımlarda oynayan yıldız futbolcuların detaylı bir şekilde oyunlara aktarılmasına zaten alışkın durumdayız. PES 2018'i bir adım daha öne taşıyan ise, diğer oyuncuların da olabildiğince başarılı bir şekilde oyuna aktarılmış olması.

3. Rastgele seçimli maç

İki kişi bilgisayarın başına geçtiğimizde, birer takım seçip maça başlamak artık oldukça sıkıcı bir hal almaya başladı. PES 2018'de bizi bu durumdan rastgele seçimli maç kurtarıyor. Rastgele seçimli maç modunda seçtiğimiz lig ve takımlardan şansa dayalı bir şekilde gelen futbolcularla bir takım oluşuyor ve kontrolümüze sunuluyor. Rakibimizden oyuncu çalmak için birkaç tur mücadele ettikten sonra keyifli bir maç bizi bekliyor.

4. Lisanslı turnuvalar

PES serisinin en büyük sorunu kulüp lisansları olmuştur. Bu seneki oyunda da kulüp lisanları konusunda sıkıntıları olsa da, Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi büyük turnuvaların isim haklarına sahip.

5. Nezaket derecesi

5. Nezaket derecesi

Yaptığınız çok oyunculu maçların sonunda, nezaket derecesi alıyorsunuz. Eğer yenildiğiniz bir maçı bitirmeden çıkarsanız bu derece düşüyor. Ya da nezaket derecesi yüksek bir oyuncuysanız, sizin gibi maçlardan kaçmayan oyuncularla eşleşip, keyifli bir oyun oynayabiliyorsunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Rakibinizin oyun stilini görme

6. Rakibinizin oyun stilini görme

Maça başlamadan önce detaylı bir tabloda rakibinizin oyun stili gözlerinizin önüne seriliyor. Bu ekran rakibin yaratmış olduğu taktikten çok, son oynadığı maçlara bakarak oluşturulan bir rapor. Karşıdaki takımın ne yapacağını bilmek her zaman avantajdır.

7. Türk oyuncuların fazlalığı

7. Türk oyuncuların fazlalığı

Pes 2018, FIFA 18'e oranla daha çok Türk oyuncuyu bünyesinde barındırıyor. Böylece hem rakip bulmak daha kolay oluyor, hem de yakın konumdaki kişilerin maçlarında daha az gecikme olduğundan, size akıcı bir oyun sunuyor.

8. Ağ bağlantısına destek

8. Ağ bağlantısına destek

Bazı oyunlarda internetiniz 1 saniyeliğine bile kopsa oyundan düşmenize neden oluyor. Pes 2018'de ağ bağlantınızda oluşan anlık kopmalar, minik bir donmaya sebep olsa da, sizi oyunda tutmayı başarıyor. Ancak bu kopma 4-5 saniyeyi bulursa doğal olarak kendinizi ana menüde buluyorsunuz.

9. Tehlikeli pozisyon bolluğu

Bu sene oyunun dinamikleri, atılan şutların daha fazla sahada kalmasını sağlıyor. Top daha fazla oyunda kaldığından ve garip bir şekilde kaleciler de topu dışarıya değil sahanın içine çeldikleri için bol pozisyon oluyor.

10. Kolaylaştırılmış oyun yapısı

Aslında bu madde sizin beklentinizle ilgili. PES'in rakibi FIFA, gerçekçi oynanışı ön plana almış durumda. Bir oyunun gerçekçi olması güzel ama asıl amacın keyif almak olduğunu da unutmamak gerekir. Eğer aklınızda eğlenceli bir futbol oyunu varsa tercihinizi PES 2018'den yana kullanabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bu sene hangi futbol oyununu beğendiniz?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
3
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın