Görüş Bildir
Haberler
Koceli Esnaf Ve Sanatkar Kuruluşları'na Önemli Ziyaret!

Koceli Esnaf Ve Sanatkar Kuruluşları'na Önemli Ziyaret!

Pegarose
08.11.2015 - 22:53

Koceli Esnaf Ve Sanatkar Kuruluşları'na Önemli Ziyaret!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürü Necmettin Erkan ve Genel Müdür Yardımcısı İlhan Polat Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Kuruluşları’nı ziyaret etti. Birlik ve esnaf odalarının sorunları dinlendi, çözüm ve projeler paylaşıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürü Necmettin Erkan ve Genel Müdür Yardımcısı İlhan Polat, Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Kaya, Yönetim Kurulu Üyeleri ve 51 Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanlarıyla bir araya geldi. Söz konusu toplantıda, Kocaeli esnaf ve sanatkârların sorun ve taleplerinin dinlenmesinin yanı sıra birlik ve esnaf odalarının istek ve görüşleri de değerlendirildi.

Projeler Hakkında Bilgi Verildi

Kocaeli’nin, üretimiyle ülkemizin en önemli şehirlerinden biri olduğunu vurgulayan Genel Müdür Necmettin Erkan, esnaf ve sanatkârların özellikle krediye ulaşma ve finansman sorunlarına ilişkin ülke genelinde eğitim çalışmaları başlattıklarını söyledi. Bu kapsamda Kocaeli’nde bir eğitim ve bilgilendirme toplantısı planladıklarını belirten Erkan, son 10 yıllık süreçte Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğü olarak gerçekleştirdikleri faaliyetler ve yürüttükleri projeler hakkında bilgi verdi.

Strateji Belgeli ESDEP Cumhuriyet Tarihinde Bir İlk!

“Esnaf ve Sanatkarlar Değişim, Dönüşüm, Destek Strateji Belgesi” olarak hazırlanan ve 3D Stratejisi olarak adlandırılan projede, tüm esnaf ve sanatkârların dünyadaki değişim ve dönüşüme uyum sağlaması amaçlanıyor. Bu proje kapsamında konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürü Necmettin Erkan şunları söyledi: “Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğümüzce ESDEP kapsamında unutulmaya yüz tutmuş esnaf ve sanatkârlarımızın vergiden muaf tutulmasından, kullanılan kredi miktarlarının artırılmasına kadar birçok tedbir hayata geçirilmiştir. Kalan tedbirlerle ilgili çalışmalarımız da diğer

Erkan son 10 yılda yapılan çalışmaları başlıklar halinde şu şekilde özetledi

Esnaf ve Sanatkârlar Şurası’nı gerçekleştirdik.

Uzun yıllardır beklenen perakende ticaretinin düzenlenmesini içeren kanunu çıkardık.

Esnaf ve Sanatkârlarımızın devlet destekli kullandığı krediler rekor seviyelere ulaştı.

– “Esnaf ve Sanatkârlar Teşvik ve Destek Sistemi Kurulması Projesi” hayata geçirilmiştir.

Girişimci Ustalara ve Kaybolmaya Yüz Tutmuş Mesleklere özgü sıfır faizli kredi imkânı getirilmiştir.

– Esnaf ve Sanatkârın KOSGEB desteklerinden faydalanmaktadırlar.

Esnaf ve Sanatkâr özelinde sektör analizlerini başlattık.

Esnaf ve Sanatkârlara sunulan hizmetlerin etkinlik ve verimliliğinin artırılması projesini başlattık.

Kaynak: http://www.pegarose.com/koceli-esnaf-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0