Görüş Bildir
Haberler
Kocaeli İçin İftar Vakti: Diyanet İşleri Başkanlığı Kocaeli Ramazan Ayı İmsakiyesi

Kocaeli İçin İftar Vakti: Diyanet İşleri Başkanlığı Kocaeli Ramazan Ayı İmsakiyesi

Dün akşam ilk kez sahura kalkan ve Ramazan Ayı’nın ilk orucu için niyetlerini eden vatandaşlar, iftar saatini beklemeye başladı. Ramazan Ayı’nın huzuru ve bereketini yaşayan Müslümanlar, akşam ezanı ile birlikte oruçlarını açacak. Kocaeli’nde oturan vatandaşlar da iftar saatinin ne zaman olacağını merak ediyor. Kocaeli’de akşam ezanı ne zaman okunacak? İşte Diyanet’in yayınladığı Kocaeli Ramazan Ayı imsakiyesi…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kocaeli’nde İftar Saat Kaçta?

Kocaeli’nde İftar Saat Kaçta?

KOCAELİ İFTAR SAATİ: 19:44

KOCAELİ RAMAZAN İMSAKİYESİ

İFTAR SAATİ OKUNACAK DUALAR NELER?

-Allah'ım senin rızan için oruç tuttum, sana inandım, sana güvendim. Senin rızkınla orucumu açtım. Ey, bağışlaması bol Rabb'im, beni, ailemi, milletimi, devletimi ve inananları koru. Rahmetini, yardımını esirgeme ülkemizden. Bizlere yaşama sevinci ver. Her türlü güçlüğe karşı dayanma gücü ver. Senin her şeye gücün yeter. Amin.

-Allahümme leke sumtü ve bike amentü ve aleyke tevekkeltü, sübhaneke ve ala rızkıke eftartü veli savmel' ğadin min şehri ramazane nev eytü fağfir li ma kaddemtü vema” ahhertü. “

 “Allah’ım! Senin için oruç tuttum, sana inandım, sana dayandım, senin verdiğin rızıkla orucumu açtım. Yarının orucuna da niyet ettim, benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla.''

Bismillahi vel hamdü lillahi, Allahümme leke sumtü ve ala rızkıke eftartü ve aleyke tevekkeltü, sübhaneke ve ni hamdike tekabbel mini, inneke entes semiul alim.

Allahım! Senin senin için oruç tuttum, Senin için rızkınla oruçumu açtım. Ancak sana tevekkül ettim. Seni hamdinle tespih ederim. Allahım benden kabul buyur. Çünkü sen işiten ve bilensin.

İFTAR DUASI

Hazreti Muhammed iftarını açarken şu duayı okurdu;

-“Allahümme leke sumtü ve ala rızkıke eftartü.”

TÜRKÇE MANASI : (Ey Allah’ım, Senin rızan için oruç tuttum ve Senin rızkınla orucumu açıyorum.)

Peygamberimizin orucunu açtıktan sonra da şöyle derdi; “Susuzluk gitti, damarlar ısındı, inşallah Tealaya sevap kesinleşti.”

İslam alimlerinden Abdullah ibni Ömer Radiyallâhu ise iftar vakti şöyle dua ederdi: “Allah’ım, bütün kâinatı kaplayan rahmetinin hakkı için beni affet, günahlarımı bağışla.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın