Görüş Bildir
Haberler
KKTC'nin Yerli Otomobili 'Günsel' Hakkında Bilmeniz Gerekenler: Ne Zaman Çıkacak? Fiyatı Ne Olacak?

KKTC'nin Yerli Otomobili 'Günsel' Hakkında Bilmeniz Gerekenler: Ne Zaman Çıkacak? Fiyatı Ne Olacak?

KKTC'nin yerli otomobili Günsel, MÜSİAD Expo 2020 Fuarı'nda sergilendi. Aracın özelliklerine ilişkin olarak bilgi veren İrfan Suat Günsel, “Batarya maliyetleri dolayısıyla içten yanmalı motorlu araçlarla yarışmak pek mümkün değil. Elektrikli araç sınıfında fiyatı en altta olacak otomobil Günsel' diyebiliriz' bilgisini verdi.

Suat Günsel, 2021'in son çeyreğinde KKTC'de seri üretime geçmeyi hedeflediklerini de söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yakın Doğu Üniversitesi bünyesinde 160 Türk mühendis ve tasarımcı tarafından geliştirilen yüzde 100 elektrikli otomobil Günsel'in ilk modeli B9, İstanbul'da sergileniyor.

Fuara, üç B9 prototipi ile katılan Günsel, ikinci modeli J9'un tasarım konseptini de otomobil meraklılarıyla buluşturdu.

Şu anda yüzde 70 gibi bir yerliliğe sahip olan Günsel, tek şarjla 350 kilometre yol gidebiliyor. 👇

Otomobil 0’dan 100 kilometreye 8 saniye gibi kısa bir sürede ulaşıyor.

Otomobil 0’dan 100 kilometreye 8 saniye gibi kısa bir sürede ulaşıyor.

Maksimum 170 kilometre hıza ulaşan Günsel 187 beygir güç üretiyor.

Maksimum 170 kilometre hıza ulaşan Günsel 187 beygir güç üretiyor.

Hızlı şarj ile 30 dakikada yüzde 80 doluluğa ulaşıyor

Hızlı şarj ile 30 dakikada yüzde 80 doluluğa ulaşıyor

Hızlı şarj imkanına da sahip olan Günsel'in bataryaları yarım saatte yüzde 80 oranında doluluğa ulaşıyor.

19 inç janta sahip Günsel'in lastikleri BMW i3 gibi ince! 155/70/19 boyutlarındaki lastiğe sahip olan Günsel ince lastiklerle enerji tasarrufu sağlıyor. 

8 modüllü özel batarya sistemine sahip olan Günsel -20 derece ile 55 derece arasında çalışma sağlıyor. Bataryalar hem suyla hem de havayla soğutuluyor.

Günsel’in dış tasarımı modası geçmeyecek şekilde dizayn edilmiş. Ön far ve stop lambalarında değişiklik yapılacak olan Günsel'in ön difüzöründe de farklılıklar olacak. 

Büyük ebatlardaki jant seçeneğiyle gösterişli duran Günsel ana hatlarıyla şimdilik hazırlanmış durumda. 

Kaportada sac yerine karbon malzeme kullanılan Günsel’de en büyük yenilik ise kasasının nihai tüketicilere plastik olarak satılacak olması.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İç tasarımda hangi detaylar öne çıkıyor?

İç tasarımda hangi detaylar öne çıkıyor?

Dijital kadrana sahip olan Günsel'in iç tasarımında yenilikçi öğeler bulunuyor. Kadranda otomobilin kullandığı güç, yol bilgisayarı, bataryaların durumu, vites konumu gibi seçenekler bulunuyor. 

Prototipte üç kollu direksiyon kullanılırken geliştirilmesi halinde multimedya kullanımına da imkan sağlayacak.

Orta konsolda dik olarak yerleştirilmiş multimedya ekranı bulunurken vites yerine düğmeler konumlandırılmış. Elektrikli park mevcut ve hold seçeneği de kullanıcılara sunulacak.

Torpidoda kullanılan malzeme ise yarı yumuşaklıkta. Koltukları henüz kendisine ait olmasa da kaliteli bir ürün çıkaracaklarını mühendisler açıkladı. İç ambiyans aydınlatmaları da aracı üst segment otomobil havasına büründürüyor.

'Seri üretime başlamayı hedefliyoruz'

'Seri üretime başlamayı hedefliyoruz'

Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, “Günsel'i KKTC’de 1 yıl içinde seri üretime başlamayı hedefliyoruz. Sonrasında Türkiyemiz için direksiyonun tarafını değiştirip satış yapmayı planlıyoruz. Öncelikle KKTC’de satmak istiyoruz. 20 bin hedef koyduk” dedi.

Fiyatı ne olacak?

Fiyatı ne olacak?

Prof. Dr. İrfan Suat Günsel “Batarya maliyetleri dolayısıyla içten yanmalı motorlu araçlarla yarışmak pek mümkün değil. 'Elektrikli araç sınıfında fiyatı en altta olacak otomobil Günsel' diyebiliriz. İçten yanmalı araç fiyatlarıyla elektrikli araç fiyatları arasında olma hedefimiz var” açıklamasında bulundu.

'Satışında dezavantaj yok'

'Satışında dezavantaj yok'

Günsel “800 tedarikçimiz var. 450’si tüm dünyadan tedarikçiler. Tüm dünyanın bu otomobilin ortaya çıkmasında bir katkısı var. Tanınmamış bir ülke olmanın bu durumda dezavantaj olacağını düşünmüyorum” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
56
10
4
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yargi Machine

Vay be turkiyenin 10 da 1 i buyuklugunde bir ada bunu yapabiliyorsa . Bsy diyemiyorum

Sedat Yılmaz

Fiyatlardan dolayı biz satın alamayacaksak, kaliteden dolayı dışarıya satamayacaksak yerli araba üretmenin ne faydası var? Araba vergilerini azalt, yerli ara... Devamını Gör

Sedat Yılmaz

Yanlış anlaşılmasın, ekonomimizin düzelmesi için üretim yapmamız şart. Ancak kimse faydalanamayacaksa da şartları düzeltmek gerekir.

Daha öncede yazılmış burada. Kürsel bir pazarlama stratejisi yok gibi. TC'ya satalım yeter demişler. Adamlar marka yaratmak yerine kendi soyadlarını arabaya ... Devamını Gör