Görüş Bildir
Haberler
Kızlar İçeri! 6 Adımda En İyi Ayakkabıyı En Uygun Fiyata Nasıl Alırsın?

Kızlar İçeri! 6 Adımda En İyi Ayakkabıyı En Uygun Fiyata Nasıl Alırsın?

Onedio Content
08.12.2022 - 12:32 Son Güncelleme: 08.12.2022 - 12:38

Tüm dünya gibi ülkemiz de online alışverişte ciddi bir yol kat etti. Bir çoğumuz AVM’lerdeki mağazaları gezip aradığımız ürünü bulamayınca koca bir günümüzü boşuna harcadığımızı fark ediyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Artık evdeyken bir kahve eşliğinde birçok mağazayı çok kısa sürede tarıyor, kıyaslama yapıyor ve fiyat performans ürünü bulmaya çalışıyoruz. Ee haksız da değiliz tabii ki!

Bu yazıda Moriplik CEO’su Özkan Çalışkan bizlere online alışveriş tavsiyeleri veriyor

Bu yazıda Moriplik CEO’su Özkan Çalışkan bizlere online alışveriş tavsiyeleri veriyor

E hadi okuyalım bakalım nelermiş:

1. Güvenilirlik testi yap

1. Güvenilirlik testi yap

Bazen bazı sitelerde çok uygun fiyata çok güzel ürünler bulabiliyor, adeta aşık oluyoruz. Bazen yanıldığımız, dolandırıldığımız da oluyor. Ne yazık ki ülkemizde birçok konuda olduğu gibi bu durumu da suistimal etmek isteyenlerin sayısı çok fazla...

Öncelikle ilgili firmayı Google’da arıyoruz, hakkında ne tür şikayetler var, insanlar deneyim olarak ne paylaşmışlar, bunlara bakıyoruz.

2. Sitede muhatap ara

2. Sitede muhatap ara

Öyle siteler var ki, muhatap bulamayabiliyorsunuz. İnternette alışveriş yapmadan önce web sitelerinde güvenilirlik arıyoruz.

ETBİS kaydı olması güvenilirlik için en büyük etkendir. Bir sitede bunu görüyorsanız gözünüz arkada kalmasın, devlet tarafından tasdiklenmiş güvenilir bir sitedir.

İletişim için bırakılmış WhatsApp numarası veya mail ile iletişime geçip cevap alıp alamadığınızı sorgulamalısınız, müşteri desteği sadece dolandırılmamak için değil, değişim ve iade gibi durumlar için çok çok önemlidir.

3. Ürün yorumlarını oku

3. Ürün yorumlarını oku

Hiç yorum olmayan siteler güvenilir durmuyor değil mi? Ne yalan söyleyeyim ben de hiç yorum yapılmamış ayakkabı sayfalarından alışveriş yaparken iki kere düşünüyorum. Çünkü ayakkabı dolandırıcılığı diğer e-ticaret kategorilerine göre çok daha fazla.

Kutu içerisinde salatalık gelmeyeceği ne malum?

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. İçeriklerin özgün ve o firmaya ait olduğundan emin ol

4. İçeriklerin özgün ve o firmaya ait olduğundan emin ol

Pek çok Instagram sayfası sağdan soldan topladığı fotoğraflarla satış yapmaya çalışıyor, böyle sayfalar için akıllara şu geliyor: Ya ortada gerçekten ürün yok, tamamen dolandırma amaçlı bir sayfa ya da ürünler buradaki fotoğraflardan çok daha kötü kalitede ki böyle bir yola başvurulmuş, uzak durulmalı...

5. Havale veya EFT yapın

5. Havale veya EFT yapın

İnternetten alışverişin en kritik adımı olan ödeme sırasında güvenli bir yöntem tercih etmek oldukça önemli. Sanal alışverişte kredi kartı kullanmak istemiyorsanız bunun yerine havale veya EFT ile ödemenizi yapabilirsiniz.

Türkiye merkezli birçok site bu şekilde ödeme kabul etmektedir. Para transferinde açıklama bölümüne sipariş numaranızı yazın, ödeme dekontunu elektronik ortamda veya yazıcıdan çıktı alarak mutlaka saklayın.

İnternette ödeme sırasında hırsızlık ve sahtekârlık olaylarının önüne geçebilmek için 3D Secure adı verilen ödeme sistemi geliştirilmiştir. 3D Secure ile internet üzerinden kredi kartı ve banka kartıyla yapılan alışverişler son derece güvenlidir.

Visa ve MasterCard'ın geliştirdiği 3D Secure ile ödeme işlemi sırasında internet mağazasından bağımsız bankanın sunucuları üzerinde bir sayfada güvenlik doğrulaması yapılıyor ve kredi kartı bilgileriniz internet mağazası tarafından hiçbir şekilde görüntülenemiyor.

Banka iş yerine ödemenin alındığı bilgisini gönderiyor ve ödemeniz tamamlanmış oluyor.

6. Artık alışveriş yapmaya hazırsınız

6. Artık alışveriş yapmaya hazırsınız

Sizlere tüm bu şartları sağlayan güvenilir bir kadın ayakkabı firması önerimiz var.

En trend kadın ayakkabı, kadın sneakers, kadın babet, kadın loafer, kadın bot çeşitleri en uygun fiyatlarla Türkiye’nin en kaliteli online mağazası Moriplik’te!

Instagram: moriplikcom

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0