Görüş Bildir
Haberler
Kısa Zamanda Hazırlanıp Ağızda Uzun Süre Lezzetli Tatlar Bırakan 10 Yemek

etiket Kısa Zamanda Hazırlanıp Ağızda Uzun Süre Lezzetli Tatlar Bırakan 10 Yemek

Lisa Campton
28.10.2022 - 10:37

İşten geldiniz, hem yorgunsunuz hem de vaktiniz çok dar. Bu gibi anlarda zahmetten kurtaracak, hem lezzetli hem de pratik yemekleri sizler için derledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ekmek Üstü Lahmacun

1. Ekmek Üstü Lahmacun

Lahmacun milli yiyeceğimiz bunu hepimiz biliyoruz. Ancak evde lavaş ekmeğiniz yoksa ve artan ekmeklerin varsa bir de böylesini deneyebilirsiniz. Kıyma, soğan, domates, saça ve baharatlardan oluşan iç harcınızı hazırladıktan sonra ekmeğinizin üzerine sürün ve kızarmaya bırakın. İşte bu kadar basit!

2. Balık Köftesi

2. Balık Köftesi

Balığın her türlüsü çok lezzetli. Ancak buğulama, kızartma derken hazırlaması oldukça vakit alıyor. Bunun yerine mezgit filetolardan hazırlanan balık köftesini deneyebilirsiniz. Haşlanmış pirinç, haşlanmış mezgit fileto, yumurta ve baharatlardan kolayca hazırlayabilirsiniz. Yanına da bir salata yapınca değmeyin keyfinize. 

Çok kısa sürede şahane bir yemek yapmış olacaksınız.

3. Izgara Sebze

3. Izgara Sebze

Arzu ettiğiniz mevsim sebzelerini çöp şişe geçirerek bu kolay yemeği yapabilirsiniz. Renklendirmek sizin elinizde. Pişirme süreniz de çok uzun olmayacak. Hem sağlık hem pratik hem de lezzetli.

4. Galeta Unlu Tavuk

4. Galeta Unlu Tavuk

Galeta unu ve tavuğun müthiş uyumu size hem süre kazandıracak hem de damaklarınızı şenlendirecek. Haşladığınız tavukları önce yumurtaya bulayıp ardından galeta ununa buladıktan sonra kızartabilir veya buharda pişirebilirsiniz.

5. Kızarmış Pilav

5. Kızarmış Pilav

Adının tuhaf göründüğüne bakmayın. Aslında bizim alıştığımız türden pilavın kızarmış hali diyebiliriz. İstediğiniz sebzeler, pirinç ve arzu ederseniz tavuk etinden oluşuyor. Pratik ve lezzetli bir yemek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Patatava

6. Patatava

İspanyol mutfağından neden geri kalalım ki? Patates ile kolayca yapabileceğiniz bir yemek bu. Yumurta, un, tuz, maydanoz ve patatesten oluşan bu yemeğe bayılacaksınız.

7. Nohut Dürüm

7. Nohut Dürüm

Gaziantep sokak lezzetlerinin en gözdelerinden biri olan nohut dürüm, öncesinde haşlanmış nohutunuz varsa en pratik yemeklerden biri haline geliyor. Şöyle bir tavadan geçirdiğiniz nohutlara baharat ekleyip içine de istediğiniz aperatifleri koyarak yapabilirsiniz.

8. Kırmızı Mercimek Köftesi

8. Kırmızı Mercimek Köftesi

Altın günlerinin vazgeçilmez yemeklerinden biri olan kırmızı mercimek köftesi de zamanınızı daha efektif değerlendirmenize yarıyor. Kırmızı mercimek, zeytinyağı, ince bulgur ve soğanla yapılan bu yemek damaklarınızda bir şölene sebep olacak.

9. Viyana Şinitzel

9. Viyana Şinitzel

Tavuğu çıtır çıtır seviyorsanız tam da sizlik bir yemek. Tavuk göğsü, maden suyu, yumurta ve un bitti gitti! Yanına da biraz haşlama patates daha güzeli yok. Kısa sürede bu büyük lezzeti hazırlayabilirsiniz.

10. Karnabahar Mantısı

10. Karnabahar Mantısı

Karnabaharı sadece sulu olarak düşünmeyin. Buharda pişmiş karnabaharların üzerinde şöyle bir sarımsaklı yoğurt gezdirip akabinde de salçalı bir sosla taçlandırdığınızda ortaya müthiş bir lezzet çıkıyor. 20 dakikadan fazla sürmeyecek olan bu yemek karnabahara olan aşkınızı perçinleyecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
17
5
4
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın