Görüş Bildir
Haberler
Kış Akşamlarının Romantizminde Size Eşlik Edecek 12 Tom Waits Şarkısı

etiket Kış Akşamlarının Romantizminde Size Eşlik Edecek 12 Tom Waits Şarkısı

Selluka
02.02.2021 - 18:00

Sesi adeta ruh antioksidanı diyeceğimiz Amerikalı caz sanatçısı Tom Waits'i dinlemek, kaliteli müzik zevkine sahip olmak demektir. Charles Bukowski okumak, Jim Jarmusch izlemektir... Şimdi gelin hep birlikte bu değişik adamı ve yaptığı müzikleri tanıyalım. 👇🏼

Kaynak 1

Kaynak 2

İçeriğin Devamı Aşağıda

Waits, babası bir gece kulübünde kapıcılık yaptığı için, genç yaşında birçok müzik türüyle tanışma fırsatı bulmuştur.

Waits, babası bir gece kulübünde kapıcılık yaptığı için, genç yaşında birçok müzik türüyle tanışma fırsatı bulmuştur.

Bob Dylan, Lord Buckley ve Hoagy Carmichael gibi isimlerin gelip gittiği bu mekanda Waits, kendi mizacına uygun, şarkı ve monologu karıştıran tarzını oluşturmaya başladı. Aynı zamanda Frank Zappa'nın da menajeri olan Herb Cohen'le anlaşma imzaladığında henüz 21 yaşındaydı. 

  Gary Graff’ın ilginç tabiri ile sesi, ‘bir fıçı burbonda ıslatıldıktan sonra beş ay tütsülenmiş ve ardından da bir arabanın altında çiğnenmiş’ gibidir diye tarif edilmektedir.

  Onun müziğinde rock, caz, blues, vodvil ve folk gibi bir çok tazı bulmak mümkündür. Çıkardığı hırıltılı ses onu dünya müzik tarihinde farklı bir yere koymuştur.

1- Melankolik öğeler içeren ilk plağı Closing Times'la oldukça güzel eleştiriler almıştır.

2- Waits, The Heart of Saturday Night (1974) albümüyle beraber daha çok kabul görmüş ve belli bir hayran kitlesi kazanmıştır.

3- 1975 yılında Nighthawks at the Diner albümünün kayıtlarını bir stüdyoda küçük bir seyirci kitlesiyle yaparak albüme canlı performans havası kattı.

4- Tom Waits'in içimizde derin fırtınalar yaratan bir tarafı huzur, diğer tarafı hüzün dolu şarkısı Hold On tam bu mevsimlerin şarkısı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5- İnsanı bulunduğu ruh halinden, savunmalarından, gücünden sıyırıp; kısa süren bir yolculuğa eşlik ettikten sonra kırık bir kalp ve derin bir sızı ile kenara fırlatan Tom Waits yolculuğudur ''Green Grass''.

6- ''İsminde kaybolduğum, beklemelisin beni... Denizlerin ötesinde batık bir gemiyim. Senin saçların, gelgitlerde salınan bir çimen ve yağmur damlaları penceremde... Ve buz içkimde! Tek düşünebildiğimsin Alice...''

7- Tom Waits şarkılarının melankolik ruhunun aksine dinlendiğinde insana umut aşılayan bir şarkı: ''Hope I Don't Fall in Love with You''✌🏽

8- Bir yaz gecesi panayırı gibi; Jersey Girl...

9- Little Drop Of The Poison bırakıp gidenlere inat, kaybetse de yaşamaya devam edenlerin şarkısıdır!🥂

İçeriğin Devamı Aşağıda

10- Bir gün Tom Waits'ten canlı canlı dinleme hayaliyle eşlik edilen mükemmel şarkı: ''Cold Water.''

11- I Don't Wanna Grow Up, video klibini Jim Jarmusch'ün çektiği, esprili bir klibe sahiptir. Klipte Tom Waits kocaman adam olmuştur ama sığamadığı bir odada minik bir gitar çalmaya çalışmaktadır.

12- Kapanışı içimizi ısıtacak keyifli ve aynı zamanda romantik bir parçayla yapalım! ''Downtown Train''

Evde ya da sokakta ol fark etmez, müzik ve müzik hakkında her şey @yuzdeyuzonline Instagram ve Twitter hesaplarıyla senin yanında!

Evde ya da sokakta ol fark etmez, müzik ve müzik hakkında her şey @yuzdeyuzonline Instagram ve Twitter hesaplarıyla senin yanında!

instagram.com/yuzdeyuzonline

twitter.com/yuzdeyuzonline

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Zafer İlbars

"Little Drop Of The Poison" şarkısının keşke Shrek versiyonunu koymasaydınız. "End of Violence" filmi için yaptığı orijinal versiyonu muhteşem. Bu değil.