Görüş Bildir
Haberler
Kırtasiye Harcaması Her Şeyi Değiştirir! Ofis İçerisinde Tasarruf Etmenin 12 Yolu!

Kırtasiye Harcaması Her Şeyi Değiştirir! Ofis İçerisinde Tasarruf Etmenin 12 Yolu!

Hayat pahalılığı günbegün artarken her fırsatta tasarruf yapabilmenin yolunu düşünenlerden misiniz? O zaman bu yazıyı okumaya devam etmelisiniz.

Ofis içerisinde evden daha fazla vakit geçirdiğimiz günler vardır. Bu durumda evimizde uyguladığımız tasarruf yöntemlerini neden ofisimizde de kullanmayalım ki? 

Sıklıkla kullanılan ofis malzemeleri ile ofiste tasarruf yapmanın pek çok yolu bulunmaktadır. Kullanım alışkanlıklarımızda değişikliklere giderek harcamalarınızda büyük farklar yaratabilirsiniz. İşte küçük adımlarla yaratabileceğiniz büyük farklar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Z Katlamalı Kâğıt Havlu Kullanmak Daha Ekonomik!

1. Z Katlamalı Kâğıt Havlu Kullanmak Daha Ekonomik!

Ofis ürünleri ve tasarruf denilince akla tabii ki de ilk olarak bir hijyen ürünü olan havlu kâğıtlar gelmelidir. Mutfaklarda ve lavabolarda sıklıkla kullanılan Z katlamalı havlu, pratik kullanımının yanı sıra her seferinde tek bir havlu kâğıt vermesiyle de oldukça ekonomiktir. Böylelikle ofisinizdeki kâğıt havlu tüketimini minimuma indirebilirsiniz.

Sensörlü dispenserler yerine Z katlamalı havlularınıza uyumlu dispenserler kullandığınızda elektrikten tasarruf edebilirsiniz.

2. Pil Giderlerinizi En Aza İndirin!

2. Pil Giderlerinizi En Aza İndirin!

Ofis içerisinde pil kullanımı oldukça yaygındır. Özellikle ofiste kullanılan kablosuz mouse ve klavye gibi teknolojik ürünler pil ile çalışmaktadır. Bu yüzden tasarruf yapabilmeniz için standart kullan-at pillerin yerine son zamanlarda oldukça fazla rağbet gören şarj edilebilir pilleri tercih edebilirsiniz.

Biten pillerinizi şarj ettiğinizde doğaya zarar veren pil atıklarının önüne geçmiş olursunuz. Hem tasarruf edip hem de çevreye katkı sağlayabilirsiniz. Ayrıca şarj ettiğiniz pilleri uzun süre kullanarak teknoloji ürünlerinden tasarruf edebilirsiniz.

3. Ofislerde Artık Beyazlatılmamış Kâğıtlar Kullanılıyor!

3. Ofislerde Artık Beyazlatılmamış Kâğıtlar Kullanılıyor!

Pilden, havlu kâğıttan bahsederken kırtasiye ürünlerinin baş tacı olan fotokopi kâğıdını unuttuğumuzu düşünmeyin.

Hangi sektörde olursa olsun bir ofis içerisinde kâğıt gideri her zaman fazladır.

Kâğıdın da tasarruflusu olur mu demeyin. Evet var! Beyaz fotokopi kâğıtlarının yerine son zamanlarda ofislerde tercih edilen beyazlatılmamış kâğıtları kullanarak tasarruf edebilirsiniz. Toptan aldığınızda ise beyazlatılmamış kâğıtlar daha az maliyetli ürünlerdir.

4. Tasarruf İçin 3 Katlı Tuvalet Kâğıtlarınıza Yönelmelisiniz.

4. Tasarruf İçin 3 Katlı Tuvalet Kâğıtlarınıza Yönelmelisiniz.

Kâğıt havlulardan sonra en çok kullanılan ürün tuvalet kâğıtlarıdır.

Ortak kullanım alanları olan lavabolarda fazla tuvalet kâğıdı kullanımının önüne geçmek için tek katlı veya 2 katlı tuvalet kâğıtlarından vazgeçmelisiniz. Onun yerine 3 katlı tuvalet kâğıtlarına yöneldiğinizde yeterli geldiğini ve daha az ürün kullanıldığını görebilirsiniz.

Gramajı yüksek olan ama tek katlı yapıya sahip bir tuvalet kâğıdı aldığınızda belki daha az ödüyor olabilirsiniz. Fakat tuvalet kâğıdı çabucak biteceğinden bu sizin için daha fazla maliyete sebep olacaktır.

Tuvalet kâğıdı alırken yapısına dikkat ettiğinizde az ürün alarak daha çok tasarruf edebilirsiniz.

5. Yeniden Doldurulabilir Tahta Kalemi ve Koli Kalemlerini Tercih Edebilirsiniz.

5. Yeniden Doldurulabilir Tahta Kalemi ve Koli Kalemlerini Tercih Edebilirsiniz.

Ofis içerisinde kullanımına en sık rastlanan ürünler arasında tahta kalemleri ve koli kalemleri yer almaktadır.

Tercih edeceğiniz kırtasiye malzemeleri mutlaka yeniden doldurulabilir olmalıdır. Böylelikle yeni bir kalem almak yerine mürekkebi bittiğinde doldurarak eski kaleminizi kullanmaya devam edebilirsiniz. İlk günkü gibi canlı renklerle kullanmaya devam edebileceğiniz ürünler, ofis kırtasiye ürünlerinden tasarruf etmeniz için önemlidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Damacana Su veya Paketli Su Almak Yerine Arıtma Cihazını Tercih Etmelisiniz.

6. Damacana Su veya Paketli Su Almak Yerine Arıtma Cihazını Tercih Etmelisiniz.

Ofis içerisinde en fazla bütçe genellikle gıda ve mutfak giderleri için ayrılmaktadır.

Temiz su kullanımında da en ekonomik seçenek olarak arıtmayı tercih edebilirsiniz. Hem oldukça sağlıklı hem de tasarruflu! Bu ikiliye kim hayır diyebilir ki.

Şişe su ve damacana sular oldukça maliyetli ürünlerdir. Ayrıca plastik ürünler doğada kaybolmazlar. Bu yüzden plastik içeren ürünlerin kullanımını minimuma indirip arıtmaya yönelmeniz doğru bir seçenek olacaktır.

7. Çay ve Kahve İçerken Yeterli Kalınlıkta Karton Bardak Kullanarak Tasarruf Edebilirsiniz.

7. Çay ve Kahve İçerken Yeterli Kalınlıkta Karton Bardak Kullanarak Tasarruf Edebilirsiniz.

Su dedik de aklımıza sabahların vazgeçilmezi çay ve kahve molaları geldi.

İşe geldiniz ve daha uykunuz açılmadı. E mutlaka bir bardak çay ya da kahve içmek isteyebilirsiniz.

İşte her şey buraya kadar güzel fakat karton bardaklarınız gereğinden fazla inceyse eliniz yanabilir. Bu yüzden 2 bardak birden kullanabilirsiniz.

Peki, iki bardak kullanarak tasarruf yapabilir misiniz? Karton bardaklarınızın çabucak tükenmesini istemiyorsanız daha kalın bardaklara yönelmelisiniz. Örneğin; Kalın gramajlı karton bardaklardan alarak elinizin yanmasını önlediğiniz gibi daha az bardak kullanımına katkı da sağlayabilirsiniz.

8. Köpük Sabunlar Ofis İçerisinde Tasarruf Yapmanızı Sağlar.

8. Köpük Sabunlar Ofis İçerisinde Tasarruf Yapmanızı Sağlar.

Ortak kullanım alanlarının en maliyetli ürünlerinden bir diğeri ise hiç şüphesiz ki sıvı sabunlardır.

Bildiğiniz üzere bir pandemi süreci de geçirdikten sonra geriye sık sık el yıkama alışkanlığının kaldığını söyleyebiliriz. Bu yüzden sabundan tasarruf edebilmek adına daha az maliyetli ama aynı derecede sağlıklı köpük sabunlara yönelebilirsiniz.

Köpük sabunlar, köpük formunda olduğu için kolay durulanan ürünlerdir. Bu ürünler çabuk durulandığı için de su faturalarınızdan tasarruf edebilirsiniz.

9. Çok Al Az Öde ile Maliyeti Artmadan İhtiyacınız Olanları Almalısınız.

9. Çok Al Az Öde ile Maliyeti Artmadan İhtiyacınız Olanları Almalısınız.

Ofis içerisinde sürekli bir malzeme sirkülasyonu bulunmaktadır. Genellikle fotokopi kâğıdı, tuvalet kâğıdı, kâğıt havlu ve sıvı sabun gibi ofis ürünleri sürekli tüketilmektedir.

Bu yüzden ofisiniz için fotokopi kâğıdı alırken koli ile alabileceğiniz gibi aynı şekilde sıvı sabun alırken tek bir şişe alacağınıza şişelere bölebileceğiniz 30 lt hacmindeki ürünlere yönelebilirsiniz.

10. Tanklı Yazıcılarla Maliyetinizi En Aza İndirin!

10. Tanklı Yazıcılarla Maliyetinizi En Aza İndirin!

Her iş yerinde mutlaka yazıcı, fotokopi ya da faks makinesi bulunmaktadır. Hatta son zamanlarda üçünün bir arada olduğu ürünler daha çok tercih edilmektedir.

Özellikle çok fazla sayıda baskı işiyle uğraşıyorsanız diğer yazıcıları kullanmak yerine tanklı yazıcıları tercih etmelisiniz.

Tanklı yazıcılar mürekkep takviyesi ile çalışan yazıcı çeşitlerindendir. Pahalı toner ve kartuşları bir kenara bırakarak uzun yıllar tanklı yazıcıları en ekonomik şekilde kullanabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Uçlu Kalemleri (Versatil) Tercih Ederek Tasarruf Edin!

11. Uçlu Kalemleri (Versatil) Tercih Ederek Tasarruf Edin!

Ofis içerisinde kırtasiye tasarrufu yapmanın ilk adımı kullanılan kalemlerin değişmesinden geçmektedir. Kurşun kalem kullanmak her zaman daha fazla maliyet gerektirmiştir.

Kurşun kalemler zamanla kaybolabilir. Eğer kaliteli değilse uçları sürekli kırılabilir. Onun yerine uçlu kalemleri tercih ederek daha az maliyetle sayfalarca yazı yazabileceğiniz gibi, kırtasiye ürünlerinden de tasarruf etmiş olursunuz.

Genellikle uçlu kalemlerin içerisinde silgi de bulunmaktadır. Bu durumda ekstra kalemtıraş ve silgi almaktan kurtulabilirsiniz.

12. Led Ampuller ile Ofisinizi En Ekonomik Şekilde Aydınlatın!

12. Led Ampuller ile Ofisinizi En Ekonomik Şekilde Aydınlatın!

Aydınlatma bir ofis için son derece önemlidir. Yetersiz aydınlatma personelin çalışma motivasyonunu düşürecek, uykularını getirecektir.

Ofiste tasarruf için aydınlatmalara da bir el atmanız gerekmektedir. Florasan ampuller yerine tercih edebileceğiniz led ampuller diğer aydınlatma ürünlerine göre %50-90 arasında daha az enerji harcamanıza yardımcı olur.

Ayrıca led ampuller diğer ampul çeşitlerine oranla daha uzun ömürlüdür. Böylelikle aydınlatma giderlerinden uzun süreli bir kâr elde edebilirsiniz.

Ofis giderlerinizin hepsini uygun fiyatlarla alabilmek için artık farklı platformlarda dolaşmanıza gerek yok!

Sıvı sabun almak istediğinizde kalem, geniş klasör, tahta kalemi, çay gibi çeşit çeşit ofis ürünlerini de tek noktadan satın alabilirsiniz.

Fotokopi kâğıdı, uçlu kalemler, havlu kâğıdı, tuvalet kâğıdı gibi malzemelerden tutun da masaüstü gereçlerinden dosyalama ve arşivleme ürünlerine kadar tüm ihtiyaçlarınızı kolayca, avantajlı fiyatlarla almak istemez misiniz?

Eğer cevabınız evet ise tasarruflu ofis ürünleri ve kırtasiye malzemesi ihtiyaçlarınızı karşılamak için şimdi İşte Kırtasiye’yi ziyaret edin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Ofis ve makamlarda sevişip gusülü orda alırsanız su,ceryan ve doğalgaz faturalarınız düşer. Ayrıca mesai saatleri içinde çakıştığınız için zamanda kazanmış o... Devamını Gör