Görüş Bildir
Haberler
Kiraların +1, Evlerimizin Odalarının -1 Olduğu Bir Dönemde Zamlarla Nasıl Mücadele Ederiz?

Kiraların +1, Evlerimizin Odalarının -1 Olduğu Bir Dönemde Zamlarla Nasıl Mücadele Ederiz?

abilerinabisi
27.10.2021 - 14:13 Son Güncelleme: 27.10.2021 - 14:25

Yoğun ve yorucu bir günün yorgunluğunu atmanın, stresli ortamlardan kaçıp biraz rahatlamanın, kendimizi huzurlu hissedebilmenin en kolay mümkün olduğu yer genellikle evimizdir. Kendinizi ait ve rahat hissettiğiniz bir ev güvenle sığınacağınız bir alan yaratır. Bir eve kendinizi ait hissedebilmek de onu sahiplenmenizi sağlayacak olanakları sunması ile ilgilidir. Aranızda bağ oluşturacak noktalara sahip olması gerekir.

İster kendi mülkünüz olan bir evde ister kirada yaşıyor olun, ait hissetme duygusu evin kendisi değil içi ile ilgili bir nokta. Ancak bugün geldiğimiz noktada artık bu hisler bir ihtiyaçtan çıkarak lüks halini almaya başladı. Kira fiyatlarındaki artışı artık takip etmekte bile zorlanıyoruz. Bu da ihtiyacımız kadar alana sahip evleri tutmayı olanaksız hale getiriyor. Deyim yerinde ise “başımızı sokacak bir çatı” olsa yeter noktasına geldik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kira fiyatlarının amansız yükselişini durduramıyoruz!

Genel anlamda tüm ürünlerde yaşanan zamlar ve özellikle döviz kurlarındaki artışlar birçok ham maddenin maliyetini arttırdı. Tabii bu durum da inşaat sektöründe maliyetlerin artmasına sebep oldu ve bunun sonucu olarak ev fiyatlarını yükseltti. Gerçekçi olalım zaten ev satın almak pek mümkün değildi ama bunların etkisi ile birçok kişi için imkansız hale geldi. Artık ev satın alamayanlar ve zaten alamayanların birleşimi ile de kiralık evlere olan talep hızlıca yükseldi. Burada da temel iktisat prensibi devreye giriyor tabi: Talep arzın karşılamayacağı kadar artarsa fiyatlar yükselir. 

Ülkemizde de tam olarak bu şekilde bir durum söz konusu oldu. Kiralık evlere olan yoğun talep kira fiyatlarını birden çok yüksek noktalara taşıdı. Tabii ki bu durumda etkili bir başka önemli unsur da kurnaz ev sahipleri.

Sahibinden 1+0 zindan

Sahibinden 1+0 zindan

Artık kira fiyatlarının “kendini bilmez” bir hal aldığını biliyoruz. Bugün oturulabilecek bir evi geçelim, içinde bir saat dursanız çeşitli ciğer problemleri yaşayabileceğiniz derecedeki evlere binlerce lira kira istenmesi artık absürtten de öte. Oturulabilir bir ev bulmak değerli maden aramak gibi bir şey oldu demek herhalde abartılı kaçmaz.

-1 Oda Çıkmazı

Kira fiyatları durmaksızın yükseliyor ve biliyoruz siz de hepimiz gibi kazandığınız paranın önemli bir kısmını kira ile harcamak istemiyorsunuz. Mevcut evinizden daha küçük bir eve taşınmak, odalarınızdan muhtemelen birinin eksilmesi ciddi krizlere sebep olabilir. Taşınmak başlı başına kurulu düzeninizi değiştiren bir şeyken, bir de oda sayınızın azalması demek tamamen zor ve kelimenin gerçek manası ile çıkmaz haline gelen bir sürece sebep olabilir. Eşyalarınızı yeniden yerleştirmeye, aynı eşya ile daha dar bir alanda sizi bunaltmayacak bir yaşam ortamı oluşturmaya çalışırken kutuların arasında yaşadığınız ağlama krizlerinizde haklısınız. Bir mendil de bize verin…

Anılarınızdan mı, yaşam alanınızdan mı vazgeçeceksiniz?

Eşyalarınızın içerisinde anısı olan birçok şey olduğuna eminiz. Belki ailenizden kalan bir mobilya, belki çocuklarınızın bebeklik eşyaları ya da gençliğinizde kullandığınız hatırası çok küçük parçalar ya da anıdan ziyade arada bir rahatlamanızı sağlayan hobi eşyalarınız. Boyutu ve sayısı ne kadar olursa olsun günlük hayatta kullanmadığınız eşyalar evinizi küçülttüğünüzde üzerinizde büyük bir yük yaratacak. Ne anılarınızdan kopmak ne de yaşam alanınızı daraltmak istememenizi çok iyi anlıyoruz. Bir tercih yapmak zorunda hissediyor olmanız gayet normal. Peki başka bir çözüm, üçüncü bir yol mümkün desek dertlerinize bir ışık yakmış olabilir miyiz?

Küçük ev, düşük kira, artı bir oda.

Küçük ev, düşük kira, artı bir oda.

Artan kiralar karşısında evlerimizi küçültmek zorunda kalabiliyoruz. Ancak hatırası olan eşyalarımızı da saklamak mümkün. Evinize artı bir oda kazandıracak olan bir çözüm derdinize çare olacak: Eşya depolama. Fazladan odaya sahip bir ev size her ay binlerce lira ekstra maliyet yaratabilir. Eşyalarınız için evinizi büyütmek yerine, yalnızca kendinize ait bir ev alanı oluşturup eşyalarınızı depoda muhafaza etmeniz mümkün. Eşya depolama fiyatları ev kiralarına nazaran çok daha uygun seviyelerle hem eşyalarınızı kaybetmeden hem de bütçenizi koruyarak bir çözüm üretmenize olanak tanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eşya depolamaya inovatif bir çözüm: PratikDepo

Eşya depolamaya inovatif bir çözüm: PratikDepo

PratikDepo, sunduğu mobil depolama çözümleri ile evinizden çıkmadan eşya depolama çözümüne ulaşmanızı sağlıyor. Yazının başından beri detaylıca değindiğimiz ve büyük şehirlerde yüzde 50 seviyelerine kadar çıkan kira zamları sonrası eşya depolamaya olan yönelim de ciddi bir artış yaşandı. Evinizden depolara eşya taşımak ve sürekli deponuza gidip gelmek çok kolay bir süreç değil. PratikDepo ise adına yakışır bir pratik çözüm ile deponuzu ayağınıza kadar getiren bir çözüm sunuyor. Konteyner depolar evinize kadar geliyor, eşyalarınız deponuza özenle yerleştiriliyor ve ana depolama merkezine taşınıyor. Eşyalarınızı tekrar almak istediğinizde ise deponuz yine ayağınıza kadar geliyor. PratikDepo; İstanbul eşya depolama, İzmir eşya depolama gibi farklı şehirlerdeki operasyonları ile geniş bir hizmet ağı sunuyor. Şehrin konumlarına göre farklı depolama merkezleri ile de deponuzu hemen yanı başınızda muhafaza etme imkanı sağlıyor.

Pratik Depo ile evinize artı bir oda!

Pratik Depo ile evinize artı bir oda!

PratikDepo’nun +1 Oda hizmeti ile yalnızca bir depo kiralamaktan öteye de gitmeniz mümkün. Evinizin ekstra bir odası gibi kullanabileceğiniz +1 Oda ile dönemsel olarak kullandığınız eşyalarınızı, hobi materyallerinizi vb. ürünleri dilediğiniz zaman ulaşabileceğiniz depolarda saklayabilirsiniz. +1 Oda yıl içerisinde üç kez istediğiniz zaman ücretsiz olarak evinize kadar geliyor ve istediğiniz eşyaları alıp yerine başkalarını koymanıza imkan sağlıyor. Bu sayede eşyalarınızı evinizin içindeki bir depoda saklamanız ve dilediğinizde alabilmenizden farkı olmayan bir depolama çözümü üretebiliyorsunuz.

Kiraların yükselişi bir süre daha durmak bilmeyecek gibi. Evinizi küçültmek vermek istemediğiniz bir karar biliyoruz. Ancak maaşınızı kiraya yatırmak da pek keyifli bir durum değil. Eğer evinizi küçültmeye karar verdiyseniz ve eşyalarınızın bir kısmını bir kenarda saklamak istiyorsanız her zaman alternatif bir yola sahipsiniz. Çok çok daha büyük evlerde özgürce yaşayabileceğiniz günlere dek yaşamınıza biraz olsun yer açmanın en iyi yollarından biri sanıyoruz ki PratikDepo olacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
onur

Ben daha kolayını söyleyeyim size , beyninizi kullanarak oy vererek zamlardan korunabilirsiniz.