Görüş Bildir
Haberler
Kimyasal İlaçlar Kadar Etkili Olup Sizi İstenmeyen Böceklerden Kurtaracak 12 Bitki

Kimyasal İlaçlar Kadar Etkili Olup Sizi İstenmeyen Böceklerden Kurtaracak 12 Bitki

Ayça
06.05.2020 - 16:48

Böcek fobisi olanların kesinlikle bilmesi gerekiyor!

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/patrickbaker...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Lavanta

1. Lavanta

Lavanta kokusu genelde çoğu kişi tarafından sevilir. Ancak böceklerin bu kokuyu sevdiğini söyleyemeyiz. Lavanta kokusunu, gardıroplarının içine asarak hem kıyafetlerinin güzel kokmasını hem de istenmeyen böceklerin kıyafetlerinden uzak durmasını sağlayabilirsin.

2. Fesleğen

2. Fesleğen

Fesleğen, sadece yemeklerimize tat katan bir bitki değil aynı zamanda sivrisineklerden kurtulmamızı sağlayacak bir ot türüdür.

3. Nane

3. Nane

Nane içerisindeki bulunan mentol, sivrisinek larvaları ve uyuz böceklerine böcek ilacı görevi görür. Ayrıca karınca, fare ve örümcekleri de uzaklaştırır.

4. Biberiye

4. Biberiye

Biberiye açık havada mangal ve barbekü yaparken sıklıkla kullanılan bir ot türüdür. Bunun nedeni biberiyenin sadece tat katması değil, aynı zamanda böcekleri de uzaklaştırmasıdır.

5. Kadife çiçeği

5. Kadife çiçeği

Kadife çiçekleri yetiştirebileceğiniz çok güzel bir bitki türüdür. Çiftçiler, kadife çiçeklerinin sivrisinekleri uzaklaştırdığını ve ayrıca sebzelerin köklerine zarar veren mikroskobik solucanları uzak tuttuğunu söylüyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kedi nanesi

6. Kedi nanesi

Kedi nanesi, istenmeyen böcekleri uzaklaştırmak için kimyasal böcek ilaçlarından 100 kat daha etkilidir.

7. Yalancı portakal ağacı

7. Yalancı portakal ağacı

Yalancı portakal ağaçlarına hamam böceği savar diyebiliriz. Ancak kendi yalancı portakal ağaçlarınızı yetiştirmek isterseniz, bu ağaçların fazlasıyla büyüdüğünü hatırlatmamızda fayda var.

8. Kasımpatı

8. Kasımpatı

Kasımpatı güzel görüntüsünün yanında böcekleri de uzaklaştırmada oldukça etkili çiçeklerdir. Karıncıları, pireleri, örümcekleri ve hamam böceklerini uzaklaştırır.

9. Latin çiçeği

9. Latin çiçeği

Beyaz sinekler, bahçenizdeki bitkilere fazlasıyla zarar verebilir. Ancak Latin çiçeklerine sahipseniz bu küçük canavarlar ile baş edebilirsiniz.

10. Sarımsak

10. Sarımsak

Sarımsağın her konuda etkili olduğunu bilmeyenimiz yoktur. Birçok yararı yanında böcekleri, salyangozları ve bahçenize zarar verecek diğer canlıları uzak tutmada oldukça etkilidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Limon otu

11. Limon otu

Limon otu, birçok böcek ilacında bulunan bir maddeyi içermektedir. Güçlü kokusundan dolayı sivrisinekleri uzaklaştırmada çok etkilidir.

12. Sinekkapan

12. Sinekkapan

Bahçenizden istenmeyen böcekleri uzaklaştırmanın, hatta direkt yok etmenin en etkili yöntemi sinekkapanlardır. Sinekkapanlar üzerine gelen böcekleri, yaprakları arasına alarak öğütürler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
7
3
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

o değilde bonsai ağacı tohumları aldım neyse saksılar gerekli malzemeler falan acayip hevesliyim...ulan bi okudum yetişme süresi minimum 5 seneymiş acayip si... Devamını Gör

usengeç1koala

Aynen öyle arkadaşım. Geçen gün bi çiçekçiye girdim bonsai çiçeği gördüm yaklaşık bir metre vardı boyu. Çiçekçi demez mi 24 yaşında fiyatı da 150 TL. Fiyatın... Devamını Gör

Nurlan Elizade

#7 bu meyve yeniyormu ? bir yerde okumuşdum insanda 1 hafta açlık hissini bastırıyor diye.

Kimyasal Hammade de çözüm ortağınız. Biyosidal ilaçlama kimyasal hammadde. Makalelerimiz için: