Görüş Bildir
Haberler
TV
Kimler Geldi Kimler Geçti: Game of Thrones'ta Hayata Gözlerini Yummuş 19 Karakter

etiket Kimler Geldi Kimler Geçti: Game of Thrones'ta Hayata Gözlerini Yummuş 19 Karakter

6. sezonu geçtiğimiz günlerde yayınlanmaya başlayan Game of Thrones'un geçtiğimiz sezonlarında, Türk izleyiciler olarak alışık olmadığımız kadar ana karakter ve yan karakter ölümleriyle karşılaştık. Bu, diziye bir yandan da heyecan katan bir durumdu. Bizleri en çok etkilemiş, hüzünlendirmiş, şaşırtmış, sevindirmiş olan ölümleri sizler için derledik.

IMDb 9,5

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Viserys Targaryen

Dothrak'ta,  Daenerys Targaryen ve daha doğmamış çocuğunu tehdit etmesi üzerine, en başınan beri çok istediği altınlara 'boğulma' hayalini Daenerys'in biricik aşkı hordanın başı Khal Drogo gerçekleştirdi.

2. Robert Baratheon

King's Landing'de her gün daha fazla içmeye başlayan Kral Robert, bir gün sarhoşken ava çıkmak ister. Avda yaban domuzunun saldırısına uğrar ve yaraları ölümcüldür.

3. Ned Stark

Ölen Kral Robert'in isteği üzerine evini barkını bırakıp King's Landing'e gelip Kral'ın sağ kolu olarak görev yapan Ned, Robert'in ölümü sonrası tahtın varisinin Joffrey Baratheon olmadığını düşünmesi üzerine, Joffrey'in idam edilmiştir. İdamı Ilyne Payne gerçekleştirmiştir.

4. Khal Drogo

Biricik aşkı Danereys Targaryen tarafından acısına son verilmiştir. Çünkü Khal bitkisel hayattaydı ve kurtulma şansı artık yoktu.

5. Renly Baratheon

Stannis Baratheon'un yanındaki Kızıl Kadın'ın büyüsüyle oluşturduğu Gölge tarafından öldürülmüştür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kumandan Jeor Mormont

Gece Nöbeti'nin kumandanı kendi adamlarından rast tarafından sırtından bıçaklanarak ölmüştür.

7. Talisa Stark

İyiliği ve güzelliğiyle Robb Stark'ın aklını başından alan Talisa, Lothar Frey denilen alçak tarafından hamileyken bıçaklanarak öldürülmüştür.

8. Robb Stark

İttifak için Walter Frey'le yapılan evlilik anlaşmasını Robb'un bozması sonrası Roose Bolton tarafından bıçaklanarak öldürülmüştür.

9. Catelyn Stark

Kızıl Düğün'de oğluyla beraber tuzağa düşürülen, Stark Hanesi'nin cefakar annesi Catelyn boğazı kesilerek öldürüldü.

10. Joffrey Baratheon

Olenna Tyrell tarafından zehirlenerek öldürülmüştür. Joffrey'in ölümüne üzülen neredeyse yoktur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Oberyn Martell

Gregor Clegane , Oberyn’i yakalamayı başarmıştır ve zırhlı yumruğuyla Oberyn’in yüzünü ezerek onu öldürmüştür. Oberyn öldükten sonra intikamını almayı başarmıştır. Mızrağına özel bir tür zehir sürmüştür. Bu da Gregor’u yavaş yavaş ve çok büyük acılar içinde ölüme bırakmıştır.

12. Ygritte

Ygritte tam bir yaban gülüdür. Jon Snow'u sevmiş, Jon'da onu tabii ki. Ygritte, Olly'nin attığı okla yaralanmış ve Jon'un kollarında hayatını kaybetmiştir.

13. Jojen Reed

Duvar'ın arkasında Meera Reed'in üstüne titrediği kardeşi, Wight tarafından bıçaklanarak öldürülmüştür.

14. Sandor Clegane

Namı diğer tazı, Arya Stark'ı almak isteyen Brienne the tarth'ın ellerinde can verdiğini tahmin ediyoruz. Zira o sahneden sonra Tazı herhangi bir bölümde görülmemiştir, ancak öldüğünde teyit edilmemiştir. Tazı, hem iyi hem de kötü bir karakter olarak karşımıza çıkmıştır.

15. Shae

Milli gururumuz Sibel Kekilli'nin canlandırdığı Shae karakteri, Tyrion Lannister tarafından elleriyle öldürülmüştür. Çünkü Tyrion'a ihanet etmiş ve Tywin ile yatmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Tywin Lannister

Lannister Hanesi'nin reisi Tywin, Tyrion'ı öldürmeye teşebbüsü ve Shae'yi aşağılamasından dolayı, Tyrion tarafından okla vurularak öldürülmüştür.

17. Mance Rayder

17. Mance Rayder

Özgür Halk'ın lideri Mance, Stannis tarafından yakalandıktan sonra Kızıl büyücünün baş rolde olduğu bir şekilde yakılarak öldürülmek istenir. Jon Snow, onun daha fazla acı çekmesini önlemek için okuyla vurarak öldürür.

18. Stannis Baratheon

Kış Kalesi'nde, Renly Baratheon'un öldürülmesinin intikamını 5. sezonun 10. bölümünde Brienne of Tarth alıyordu. Stannis'in ölüp ölmediği şimdilik muamma olsa da genel kanı öldüğü yönünde.

19. Ve tabii ki Gece Nöbeti'nin yılmaz bekçisi: Jon Snow

Duvar için, kardeşlik için onlarca şey yapsa da ucu ucuna kumandan seçilen Jon'a karşı her zaman var olan muhalefet bir gün kendini öyle bir gösterdi ki inanamadık. Sırtını yasladığı Gece Nöbeti kardeşleri tarafından bıçaklanmaya başladı. Son darbeyi ise yaveri Olly vurdu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
353
69
41
18
16
12
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Beweiner

Godumun Olly si.

Sude Dilcioğlu

Acıma yetime, döner koyar götüne.

Daniel

Joffreye olan kin dinmemişken Olly 1.liğe oynadı

Ylaria

Ramsey de az değil ya ne olursa olsun ben Theon'u severdim bgvbhnjhb