Görüş Bildir
Haberler
Kimine Göre Manipülasyon Kimine Göre Psikolojik Hile Sayılabilecek 17 Sosyal Yaşam Tüyosu

etiket Kimine Göre Manipülasyon Kimine Göre Psikolojik Hile Sayılabilecek 17 Sosyal Yaşam Tüyosu

Kimilerine göre sosyal ortamlarda başarılı olmak ya da kendi hayatını kontrolü altında tutmak beyine hükmetmekten geçer. İşte the Chive'dan sizler için derlediğimiz tüyolar da kullanıcıların tasdiklediği hayatsal tavsiyeler!

Kaynak: http://thechive.com/2019/01/30/some-c...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Biriyle iletişim kurarken sizi hiç dinlemiyor ve konuşmanıza izin vermiyorsa yere bir şey düşürün. Düşürdüğünüz şeyi almak için eğildiğinizde konuşmaya başlayın.

Böylece onların lafını da fark ettirmeden kesmiş olursunuz— ashyman

2. İş yerinde biri sürekli masanıza gelip size rahatsızlık veriyorsa, onunla sohbete devam edin fakat ayağa kalkıp onun masasın doğru yürümeye başlayın.

2. İş yerinde biri sürekli masanıza gelip size rahatsızlık veriyorsa, onunla sohbete devam edin fakat ayağa kalkıp onun masasın doğru yürümeye başlayın.

Böylece o kişiyi masasına kadar götürmüş olursunuz. Ayrıca karşınızdaki kişi nasıl masasına geri döndüğünün farkına bile varamaz.  — arjitdas

3. Bir grup insan birlikte kahkaha attığı zaman herkes en çok hoşlandığı kişiye bakar.

— DesertClash

4. Biri size kızdığı zaman, sakin davranın. Bu önce onları daha çok kızdıracaktır fakat sonrasında bu davranışlarından utanma ihtimali daha yüksek olur.

— ashyman

5. Bir iş görüşmesine 20-30 dakika erken gidin ve binanın ya da odanın önünde vakit geçirin, bulabildiğiniz insanlarla sohbet edin. Bu beyninizi oranın tanıdık bir yer olduğu yönünde kandıracaktır.

Böylece kendinizi tanıdık bir ortamda hissedersiniz, heyecanınız azalır ve özgüveniniz artar.  

— PoopInMyBottom

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Acil durumlarda kimin ne yaptığı belli olmadığı için 'Biri 155'i arasın, biri ambulans çağırsın' şeklinde bağırmayın. 'Sen mavi ceketli, ambulans çağır!' şeklinde belirgin konuşun.

— chilledmyspine

7. Kaybettiğiniz bir şey ararken soldan sağa doğru değil sağdan sola doğru bakarak arayın.

Gözlerimiz okuma yönünde bakarken, objeleri es geçme eğilimi gösterir ve muhtemelen baktığınız ya da gözünüzün önünde olan şeyleri bile göremezsiniz. — ad4u123

8. Çok meşhur bir parçayı, kalabalık bir ortamda sessizce mırıldanmaya başlarsanız bir süre sonra sizinle birlikte birçok insan mırıldanmaya başlayacaktır.

Fakat buradaki hile oldukça sessiz, zorla duyulabilecek şekilde mırıldanmaktır. — arjitdas

9. Hafızasınızı güçlendirmek istiyorsanız, bulunduğunuz yerde çevrenize dikkatle bakın daha sonra gözlerinizi sıkıca kapatıp gördüklerinizi hatırlamaya çalışın.

Sonra gözlerinizi açın ve neyi ne kadar hatırladığınızı kontrol edin. Hem görsel hafızanızı hem de beyninizi geliştirecektir.

— arjitdas

10. Kalabalık ya da profesyonel bir ortamda birilerinin arkanızdan kötü şeyler söylediğini düşünüyorsanız sık sık gidip yanına oturun.

Yakınında olmanız kişinin size karşı daha baskı altına hissetmesine yol açar.

— ashyman

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yıllar önce yaptığınız utanç verici bir şeyi ya da içinde bulunduğunuz bir durumu hatırladığınız oluyor mu? Peki sizi gören insanları hatırlıyor musunuz?

Şimdi onlarla ilgili benzer utanç verici durumlar hatırlamaya çalışını. Hatırlamak zor değil mi? İşte muhtemelen kimse sizin rezil olduğunuzu hatırlamıyor.

— chilledmyspine

12. İnsanlar sizin başka insanlar için kullandığınız sıfatları sizin karakteriniz ile ilişkilendirir. O yüzden başkaları hakkında söylediklerinize dikkat etmelisiniz.

— chilledmyspine

13. Eğer takip edildiğinizi düşünüyorsanız, sakin olun ve yavaşça saatinize bakın. Çoğu zaman peşinizde olan kişi de saatine bakacaktır.

— ashyman

14. Eğer birini yalanınıza gerçekten inandırmak istiyorsanız, anlattığınız konuya kendiniz ile ilgili utanç verici bir detay ekleyin...

Örneğin, 'Ahmet'in evinde değildim, aslında bütün gün Mehmet'leydim demek yerine, 'Hayır Ahmet'in evine hiç gitmedim, geçenlerde tuvaletlerini tıkamıştım o yüzden oraya gitmeye yüzüm yok. Mehmet ile takıldık.' demek daha inandırıcı olur. 

— arjitdas

15. Biri sizi başkalarının önünde aptal yerine koyuyor ya da küçük düşürüyorsa onlara karşı aşırı kibar davranın.

Bu onları durduracaktır ya da toplum içinde kötü görünmelerine sebep olacaktır.

— 1eyedgopher

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Spor yaparken tekrarlarınızı mutlaka geriye doğru sayın. Setinizi çok daha kolaylıka bitirdiğinizi göreceksiniz.

— arjitdas

17. Hoşlandığınız biri ile birlikte heyecanlı, adrenalin yükselten aktiviteler yaparsanız onu da sizden hoşlanmaya yöneltebilirsiniz.

Birlikte spor yapmak, korku filmi izlemek, lunapark trenine binmek iki tarafın da kalp atışını yükseltir. Beyin bu kalp atışı hızlanmasını karşınızdaki insanla da ilişkilendirmeye başlar ve onun yakınında heyecanlı duygular hissetmek sizde bir şartlanma yaratır. 

Beynin verdiği fiziksel tepkimeler ve duygusal tepkimeler sandığımızdan çok daha yakından ilişkilidir.

 — RoboticBody

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1147
334
109
28
18
14
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pembepati

Çok eğlenceli güzel bilgilerdi teşekkürler editör :)

Mida yuhen

#5 tanıdık bir ortam denilmiş ya iş görüşmesi için...Yeni Türkiye için, bence "tanıdık" biri deseydiniz daha mantıklı olacaktı. Direkt içeri girip pazartesi ... Devamını Gör

Enes İlgün

En yararlı en güzel içeriklerden biri olmuş.Başarılarının devamını diliyorum editör.