Görüş Bildir
Haberler
Kilo Vermek İçin Günlük Tutun

Kilo Vermek İçin Günlük Tutun

Necati Arslan
19.04.2014 - 11:16 Son Güncelleme: 19.04.2014 - 11:24

Kilo Vermek İçin Günlük Tutun

Dün ne yediğinizi ve ne içtiğinizi hatırlamaya çalıştığınızda mutlaka bir iki yiyecek ya da içeceği unutursunuz. Fakat, bilinçli olarak oturur ve ağzınıza attığınız her lokmanın hesabını yaparsanız, markette dağıtılan promosyon keklerden kaç tane yediğinizi asla unutmazsınız. Asıl sorun yaratan bu umursamadığınız küçük lokma ve kaçamaklar. Farkında olmadan atıştırdığınız şeyler sağlıklı yaşam ve diyet yapma çabalarınızın önüne geçiyor. 

Tek çözüm, bir yiyecek günlüğü tutmaya başlamak

Kaiser Permanente firmasının 1,600 kişi üzerinde yaptığı çalışmada yemek günlüğü tutan kişilerin, yemek günlüğü tutmayanlara göre ilk 6 ayda iki kat daha fazla kilo verdiği görülüyor. Son günlerde yapılan diğer bir araştırmada ise, diyet yapan aşırı kilolu ve obez kadınlar ya da hem diyet yapan hem de spor yapan kadınların hepsinin kilo kaybettiği görülüyor. Fakat diyet günlüğü tutanlar 6 kilo daha fazla kilo verdiği görüldü. Yediklerinizi günlüğe not ederek siz de bu diyet taktiğinden yararlanabilirsiniz…

Aç değilken yemek yemek...

Kaiser Permenante, diyet yapanlardan yalnızca ne yediklerini ve ne kadar yediklerini yazmalarını değil aynı zamanda yemek saatinde duygusal anlamda nasıl hissettiklerini, yazmalarını istediği gibi yemek yedikten sonraki durumlarını da yazmalarını istiyor. Yemek yedikten önce ve sonra ne kadar aç ya da tok hissettikleri de günlüklerde önemli bir yer tutuyor.

Yemek günlüğü tutmak zayıflamaya yardımcı mı?

Birçok hasta yemek yeme nedenlerinin açlık olmadığını fark ediyor. İnsanlar yemek günlükleri sayesinde sıkılmış, üzülmüş, kızgın ya da endişeli olduklarında yemek yediklerinin farkına vardı. Diğerleri ise vakit geçirmek için yemek ediklerini ya da televizyon izlerken bir şey yeme alışkanlığından dolayı yemek yediklerini yemek günlükleriyle farketti.

Yemek günlüğü, size yeme alışkanlık ve kararlarınızın nelerden kaynaklandığını gösteriyor. Düzenli olarak yeni alışkanlıklar edinmeye ve duygularınızla yemeklerden uzak durarak başa çıkmanın başka bir yolunu bulun.

Kiminle ne yiyorsunuz?

Birlikte yemek yediğiniz kişiler yeme alışkanlıklarınızı etkileyebilir!.. Yemek günlüğü tutmaya başladığında kadınların çoğu eşleriyle birlikte sofraya oturduğunda , yalnız ya da arkadaşlarıyla yemek yediği öğünlerden daha çok yediklerini farketmiş.

Çiftler birbirlerini yemek konusunda bir suç ortağı olarak görür ve birlikte kalorili ve şekerli atıştırmalıklardan yemeğe bayılırlar. Yemek kaçamaklarının birlikte yapılması gibi uzun süre birlikte olan çiftlerin yedikleri porsiyonlar da birbirine benzer. 

Erkeklerin besin ihtiyaçları kadınlarınkinden daha farklı olduğu için kadınlar bu beslenme değişikliklerinden daha fazla etkilenir. Bu noktada yine bir çift olarak hareket edebilir ve daha sağlıklı beslenmeyi saçabilirsiniz.

Kaynak: http://www.sag-lik.net/beslenme-ve-di...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın