Görüş Bildir
Haberler
Kıbrıs'ta İki Lider, Tek Mesaj

Kıbrıs'ta İki Lider, Tek Mesaj

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, birlikte kamera karşısına geçerek Kıbrıslıların yeni yılını kutladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Akıncı ile Anastasiadis, 20 Aralık’ta gerçekleştirilen son liderler görüşmesi sonrası kameralar karşısına geçerek, Türkçe ve Rumca yeni yıl mesajı okudu.

Anastasiadis mesajını önce Rumca ardından da Türkçe okudu. Rum lider mesajı Türkçe okurken zorlandı. 

Anastasiadis, “Yeni yılın biz Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türklere yeniden birleşmiş vatanımızda tekrardan barış içinde yaşamamıza izin vermesini dilerim. Mutlu yıllar” dedi.

Akıncı da yeni yıl mesajını önce Türkçe ardından da Rumca dile getirdi. Akıncı mesajında, “Yeni yılın tüm Kıbrıslılara kalıcı barış huzur ve refah getirmesini dilerim. Nice mutlu yıllara” ifadelerini kullandı.

Yeniden birleşme

Yeniden birleşme

İki liderin Ocak ayında üç kez bir araya geleceğini belirtiliyor. Adanın birleşmesini amaçlayan müzakerelerin son turu yedi aydan fazla süredir devam etmekte.

2004 yılında, Kıbrıslı Rumlar adayı yeniden birleştirmeyi amaçlayan BM planını reddetti. Kıbrıslı Türkler ise planın lehinde oy kullandı. Yeniden başlayan müzakereler, Cumhurbaşkanı Akıncı'nın göreve gelmesinin ardından ivme kazanmıştı.

BM barış gücüne göre 165,000 Kıbrıslı Rum kuzeyden güneye ve 45.000 Kıbrıslı Türk güneyden kuzeye gitti. Ancak çatışmanın tarafları rakamların daha yüksek olduğunu söylüyor.

DHA, CHA ve BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
17
5
5
3
1
0