Görüş Bildir
Haberler
Kıbrıs’a Yolun Düşerse Mutlaka Tatman Gereken 10 Lezzet

etiket Kıbrıs’a Yolun Düşerse Mutlaka Tatman Gereken 10 Lezzet

matsuri
13.06.2024 - 20:01

Kıbrıs’a yolun düştüğünde bu lezzetlerin hepsini denemek için zaman ayır! Eminiz, hepsi damağında unutulmaz tatlar bırakacak. 😋

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Şeftali Kebabı

1. Şeftali Kebabı

Kıbrıs’ın eşsiz kebabı olan şeftali kebabı ya da şeftali, aslında şeftaliyle yapılmıyor. Koyun veya keçinin 'gömlek' de denilen yağlı iç zarına sarılmasıyla hazırlanan bu lezzet şişte veya ızgarada pişirilerek hazırlanan bir kebap çeşidi.

2. Hellim Peyniri

2. Hellim Peyniri

Dışı çıtır, içi yumuşak bir dokuya sahip olan Kıbrıs’ın dünyaca ünlü peyniri hellim, keçi, inek veya koyun sütünden yapılıyor. Kızartılarak veya ızgara yapılarak tüketilen hellim, kahvaltıdan akşam yemeğine kadar her öğünde tüketilebiliyor. Kıbrıs'a kadar gitmişken Hellim Peyniri'nin tadına bakmadan gitmek olmaz!

3. Molehiya

3. Molehiya

Molehiya, Kıbrıs mutfağının en eski ve geleneksel yemeklerinden birisi. Afrika kökenli bir bitki olan molehiya yapraklarının etli veya tavuklu olarak pişirilmesiyle hazırlanan yemek, Kıbrıs mutfağının sağlık deposu yemekleri arasında yer alıyor.

4. Pirohu

4. Pirohu

Kıbrıs mutfağının geleneksel bir hamur işi yemeği olan Pirohu, hamur işi sevenler için harika bir seçenek olacaktır! Kıbrıs mantısı olarak da bilinen Pirohu'nun içinde hellim veya lor peyniri bulunur ve yoğurtla servis edilir.

5. Ceviz Macunu

5. Ceviz Macunu

Kıbrıs'ın tatlı krizlerine çare olan lezzetlerinden biri olan ceviz macunu, yeşil cevizlerin tatlı şurup içinde bekletilmesiyle hazırlanır. Bu yöntemle cevizler yumuşar ve tatlı bir dokuya sahip olurlar. Genellikle çay saatlerinin vazgeçilmezi olan Ceviz Macunu, Kıbrıs mutfağının tatlıları arasında önemli bir yere sahip.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Kleftiko

6. Kleftiko

Kıbrıs'ın zengin yemek kültürünün en lezzetli örneklerininden biri olan Kleftiko, fırında yavaş yavaş pişirilen nefis bir kuzu yemeğidir. Uzun süre düşük ısıda pişirilen Kleftiko, etin yumuşaklığı, mis gibi kokusu ve baharatların muhteşem aromasıyla damakları şenlendirir.

7. Kolakas

7. Kolakas

Kıbrıs mutfağının en eski ve en özel yemeklerinden biri olan Gölevez ya da Kolakas, bir kış yemeği olarak sofralarda yerini alıyor. Tropikal bir bitki olan kolakasın genellikle etle birlikte pişirilmesiyle hazırlanan bu lezzet, Kıbrıs'a yolu düşenlerin tatmasını tavsiye ettiğimiz bir yemek.

8. Kıbrıs Köftesi

8. Kıbrıs Köftesi

Kıbrıs'ın kendine özgü köfte tarifi olan Kıbrıs köftesi, lezzetiyle damakları şenlendiren bir lezzete sahip. Kızgın yağda kızartılan ya da fırında pişirilen Kıbrıs Köftesi, sıcak veya soğuk olarak servis edilir. Kıbrıs'ın geleneksel lezzetlerinden biri olan köfte, her öğünde keyifle tüketilebilen enfes bir yemek.

9. Samarella

9. Samarella

Kurutulmuş keçi etinden yapılan samarella, harika bir Kıbrıs mezesi çeşidi. Samarella yapımı için öncelikle keçi eti tuz ve baharatlarla marine edilir. Daha sonra et, güneşte veya havada kurutularak koyulaştırılır ve olgunlaştırılır. Son aşamada ise kurutulmuş et ince dilimler halinde kesilir ve afiyetle yenir.

10. Zeytinli

10. Zeytinli

Kıbrıs'a özgü bir ekmek çeşidi olan zeytinli, zeytin ve çeşitli baharatlarla zenginleştirilen hamurun pişirilmesiyle hazırlanır. Zeytinli ekmek, genellikle kahvaltıların ve ara öğünlerin yanında tercih edilen bir hamur işi. Kıbrıs'ın eşsiz mutfak kültürünün bir parçası olan Zeytinli'yi Kıbrıs'a yolu düşenlerin mutlaka denemesini öneririz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
6
2
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın